VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By David108
Ahoj,
mám problém se spuštěním SquawkBoxu. Normálně zapnu FS9, postavím se na stojánku, kliknu na Module -> Start SquawkBox. Ten se začne spouštět, ale pak naskočí okno:
SquawkBox Startup Failure
SquawkBox was unable to initiate a multiplayer session. Squawkbox will not start.

Nevíte, v čem by mohl být problém? Dříve to normálně fungovalo...
By Schindler
Ahoj, teď si přesně nepamatuji, jak to vypadá ve FS9 a SB, ale v nastavení by někde mělo být zaškrtnuto spojení s multiplayerem po spuštění FS nebo něco podobného. Zkus to najít a zkontroluj, zda to máš zašrknuté.
By David108
to jsem zaškrtnuté 100pro měl, teď ale SB vůbec nespustím
když chci SB spustit, začne se spouštět, ale pak naskočí výše zmíněná chybová hláška a možností \"ok\" se SB vypne, okno s příkazovým řádkem a ani tlačítkem, kterým bych se dostal do menu nebo nastavení, se mi už nezobrazí...
By David108
obojí jsem zkoušel - žádná změna
ještě bych mohl zkusit přeinstalovat celou FS jako poslední možnost
By Schindler
Pokud máš možnost, tak si mě přidej na skype (skype jméno: bedrch.schindler) a zkusíme to rozchodit. Já ještě prostuduju google a zjistím, čím by to mohlo být.
By Marty
[quote="David108"]obojí jsem zkoušel - žádná změna
ještě bych mohl zkusit přeinstalovat celou FS jako poslední možnost[/quote]

Na přeinstalování FS je vždy času dost...:-)

Taky mě to zlobilo, přeinstaloval jsem SQ Box, nainstaloval jej mimo FS. Instaloval jsem už jako správce a pak se přesvědčil zda se tak i spouští..
By David108
Na kompu mám pouze jeden účet, takže jsem přihlášený jako správce pořád.
B mám nainstalovaný mimo FS v C:\\Program Files\\SquawkBox Byl tam vždy a fungoval.
Ještě jednou jsem SB odinstaloval, restartoval komp, znova nainstaloval.
Zkoušel jsem spustit přes FS, přes Start se zapnutou FS a s vypnutou FS -> výsledek pořád stejný.
SB mi ještě nabídlo nápovědu k chybě:
http://www.squawkbox.ca/doc/context/startmp.php

Zkusil jsem projet uvedený postup, ale při testu mám 2 možnosti, u jedné z nich mi to dělalo nějakou chybu.

Během psaní tohoto příspěvku mi při několikátém pokusu testu NEvyskočila chyba a SB už šel spustit. Vůbec netuším, jak se to stalo, nic jsem neudělal. Těm testům taky vůbec nerozumím.

Kdyby někoho napadlo, v čem byl problém, budu rád, když to dokážu rychle vyřešit, pokud SB opět přestane spolupracovat ve středu večer, když jsem se chystám na první online let do zahraničí.

Dík za pomoc
By Marty
Nejsem si úplně jistý, možná by to mohl někdo další potvrdit nebo vyvrátit ale myslím si, že win mají vždy dva účty přičemž host muže být skrytý. Ale i v tomto případě, když se na PC používá jen jeden účet se musí u některých programů manuálně zakliknout spouštění jako správce v nastavení. V opačném případě si to občas dělá co chce.
Pravidlo, že to včera fungovalo a dnes to nejde v těchto případech nemá žádné logické opodstatnění :-) Jak říkám řešil jsem téměř totožný problém.... No a kdyby se to ještě objevilo tak se také podívej jaké frekvence máš naladěné na radiu v letadle.....
By David108
A je to tady znova :(
Nastala stejná chyba se Squawkboxem, jako jsem popisoval dříve. Chybová hláška obsahuje odkaz:
http://www.squawkbox.ca/doc/context/startmp.php

Projel jsem vše, co tam píšou a výsledek testu mi dal toto:

Výsledky testování rozhraní DirectPlay: Chyba při kroku 9 (Vytváření relace): HRESULT = 0x80158185 (Kód chyby)

Opravdu jsem se naštval, že mi SB nefunguje zrovna dnes. Jsem už docela bezradný, vůbec nerozumím tomu, o čem se v odkazu píše, jen jsem to projel jako checklist.

K předchozím odpovědím - v počítači jsem jako správce, pod názvem mého účtu je napsáno Správce počítače.
Frekvence jsou při spuštění simu pořád stejné, ikdyž to pořád šlo, pro info na COM1 je nastaveno 122,95 a na COM2 119,90.
Blokace Antivirem/Firewallem - vědomě jsem nikdy nic nezablokoval, obvykle se mě vše zeptá, jestli chci přidat výjimku a tu přidávám. Kde najdu co je nebo není blokované?

Budu rád, za jakoukoli odpověď, která mi pomůže posunout se v tomto dál.