VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
[quote="Alfista164"]Ty v***, omlouvám se, už jsem pochopil jak bylo myšleno to s tím ILS na ruku.. :D Tak se omlouvám.. Dobrý. Jak jsem celej den doma a
učim se tak mi to leze na mozek. Až teď se mi rozsvítilo.. :) Samozřejmě chápu rozdíly mezi způsoby pilotáže a přiblížení, ale nějak se mi to celý zamotalo a pořádně jsem nechápal to s tím ILS - představoval jsem si to jinak než ty. Sice moc nechápu co bylo špatně na tom, že se to "na ruku" nevztahovalo k ILS, ale např. k vizuálu - jablka a hrušky byly odděleny - vizuální app bez A/P tzn. na ruku - tak dobrý.. :)[/quote]

Stejně za to může FSX, které nám předhazuje ILS a přitom končíš v poli :-) Ale něco vám řeknu. Je to ideální situace na trénování selhání ILS systému. Nastavte si oblačnost do minim a leťte si ILS na 13. Výborná škola. Vzpomínám si ještě na Innsbruck, kde se to chovalo stejně (už je to dávno, snad se nemýlím)
By IL62
Chtel bych se zeptat, jak je to s pristavanim na drahu 13/31 po 23:00 hodine. Dle AIPu jsou vzlety a pristani od 23:00 do 4:00 zakazany s vyjimkou letu pro zachranu zivota..... a pokud je 06/24 uzavrena z havarijnich duvodu. To asi neni tento pripad.
Presto, pokud se podivam na planovane prilety na strankach letiste, je tam nekolik priletu po 23:00 planovano. Jak se to resi?
By Slon
[quote="IL62"]Chtel bych se zeptat, jak je to s pristavanim na drahu 13/31 po 23:00 hodine. Dle AIPu jsou vzlety a pristani od 23:00 do 4:00 zakazany s vyjimkou letu pro zachranu zivota..... a pokud je 06/24 uzavrena z havarijnich duvodu. To asi neni tento pripad.
Presto, pokud se podivam na planovane prilety na strankach letiste, je tam nekolik priletu po 23:00 planovano. Jak se to resi?[/quote]

http://www.rlp.cz/generate_page.php?page_id=2251
By IL62
[quote="Kory"][quote="IL62"]Chtel bych se zeptat, jak je to s pristavanim na drahu 13/31 po 23:00 hodine. Dle AIPu jsou vzlety a pristani od 23:00 do 4:00 zakazany s vyjimkou letu pro zachranu zivota..... a pokud je 06/24 uzavrena z havarijnich duvodu. To asi neni tento pripad.
Presto, pokud se podivam na planovane prilety na strankach letiste, je tam nekolik priletu po 23:00 planovano. Jak se to resi?[/quote]

http://www.rlp.cz/generate_page.php?page_id=2251[/quote]

Dekuji za info, ale toto je vicemene tiskova zprava. Me by spis zajimalo, podle ceho se ridi kapitan letadla, kdyz v AIPu je vyslovene napsano od 23 do 4.hodin. Je nejaky NOTAM, nebo neco jineho, ktery nahrazuje AIP?
vzhledem k tomu, že na VATSIMu jsi povinen respektovat čas pouze v minutách (kvůli případným dotazům ATC na třeba předpokládaný čas pushbacku) a ne v hodinách, jsou pro tebe pojmy den/noc pouze dobrovolné a tedy noční omezení neexistuje.
Už se nám to blíží:

V létě pouze RWY06/24.

Dlouhodobá uzavírka čeká vedlejší dráhu 13/31 pražského letiště. Z důvodu nutných oprav se uzavře na celé tři měsíce: od 31.05. do 31.08.2011.
By brunct
Jo jo, dneska se lítalo (možná ještě lítá) ze RWY13. * Jsem líný to hledat, jak jsme na tom v FS9 s ILS13? Musím něco ještě někde kopírovat, když mám \"LKPR s prodlouženou DELTOU\"? Ani teda nevím, jestli mám ILS13 v FMC.
__________________________________________________________________________________________________
Occasion Dresses
long Prom Dresses
Wedding Dresses uk
Já taky viděl v uvozovkách \"borce\", kteří sedali na runway 13/31, převážně to byli Poláci.
Já osobně jsem ještě na 13/31 nikdy, zdůrazňuji nikdy nesedal, ani z ní nezvlétal, ani na VATSIMu, ani offline. A to offline jsem lítal hodně dlouho. :)
Takže už se těším na posledního srpna, kdy se 13/31 otevře. :)