VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Určené pro všechny, kteří chtějí sdílet s ostatními své zážitky z virtuálního létání formou screenshotů, ale i videa.
By Ico
No zbohom :) uz som sa namotal Pavle, tak co s tym? Inak tieto vylety do Mariboru napriklad, uz sledujem par rokov :) No veru by to nebolo od veci urobit tento vylet niekedy, co vy na to? :)
By Pavel
Ad. výlet někam - zrovna když čtu ty aerowebový články (konkrétně u vyprávění o Skotsku mě to napadlo), tak jsem si řikal že by to fakt někdy stálo za to, udělat prostě hardcore výlet, sehnat si mapy (teoreticky, enroute pro VFR který nenajdem na netu můžu vytahat z Flitestaru), naštudovat si AIPy všech zemí kudy poletíme a zaletět to, s nějakejma rozumnejma letadlama z intervalu přibližně . Navrhuju udělat vlákno v Obecné diskuzi a probrat to (kam, kdy, s čím, kdo všechno, kudy).
By PavelS
[quote="Ico"]No zbohom :) uz som sa namotal Pavle, tak co s tym? Inak tieto vylety do Mariboru napriklad, uz sledujem par rokov :) No veru by to nebolo od veci urobit tento vylet niekedy, co vy na to? :)[/quote]

Čo také značí "namotal", he ?
By amalka
[quote="Pavel"]Ad. výlet někam - zrovna když čtu ty aerowebový články (konkrétně u vyprávění o Skotsku mě to napadlo), tak jsem si řikal že by to fakt někdy stálo za to, udělat prostě hardcore výlet, sehnat si mapy (teoreticky, enroute pro VFR který nenajdem na netu můžu vytahat z Flitestaru), naštudovat si AIPy všech zemí kudy poletíme a zaletět to, s nějakejma rozumnejma letadlama z intervalu přibližně . Navrhuju udělat vlákno v Obecné diskuzi a probrat to (kam, kdy, s čím, kdo všechno, kudy).[/quote]

Jo, mě by se to taky líbilo, jenže by to chtělo právě účast ČSA099 aby let obzvláštnil svými připomínkami, tak jako let do Grimbergenu nebo jaká díra to byla. Na každý leg by kompletně zpracoval přípravu jeden z účastníků ale pěkně tak jako v reálu a PS by to kontroloval a připomínkoval... Hm?
By tmx
Toto mě někdy loni díky Tileproxy napadlo, uspořádat alpskou tour. Už jsem měl i itinerář, linky na mapy letišť, leč jak zase google začal blokovat TP, vykašlal jsem se na to. :D
By Pavel
Počkat, on CSA099, je to ten co si myslím? V tom případě jsem dvojnásob pro VFR výlet :)
By Ico
PavelS> hehe \'namotat sa\' je kdyz clovek silene po necem takovem zatouzi hehe... Jinak jako souhlas s AMA a PavlemB, bez GURU to nebude ono...
By PavelS
V tuto chvili bych viděl tři (3) potenciálně zajímavé tratě:

a) do Dubrovnik nebojaksetojmenuje, podle AEROWEBU - výhoda je, že by k tomu asi byla plná dokumentace, protože tam lítaj všichni, byla by možnost mít domluvený i chorvatské ATC a jako bonus je možný výlet do zakázané zony Podgorica, nebojaksetojmenuje; celkem 3-4 večery, navrhl bych posobě, aby to mělo dynamiku, jeden den - leg tam, jeden den plácání tam, další den - leg zpět.

b) do Francie, do Barcelonnetu, toto je ale tvrdý alpský tour via D-A-CH-I-F, po cestě je cca Oberhausen, Friedrichshafen, Samedan a pro nadšence i Courchevell, ale i samotný Barcelonnette je taky na extra licenci; je to 1000km, opět 3-4 dny (posobě); ATC v D-CH-A nevidím jako problém - Amalka může mnohde ozářit svoji VFR-němčinou -, naopak, přítomnost ATC v F pak jako problém vidím, může to různě zkomplikovat; nevýhoda je, že pro oblast Alp jsou nějaká pravidla, trošku jiná, než v třeba Niedersachsen.

c) jiné.

U jakékoliv trasy bych letěl podle reálného počasí, tj. ne, že by se naplánovalo na nějaké předem dané datum, ale plánovalo by se podle počasí i s rizikem, že to zvržeme a zůstanem někde viset.
By Ico
Tiez mi je to jedno, rozhodnite :)
By DngrsKuzle
Přestože VFR moc neholduju, moc se mi to zamlouvá. Právě bych chtěl od zkusenejších VFRkářů odkoukat, jak se takový pořadný VFR let plánujea a letí. Byl bych rád, kdyby se alespoň část letěla o víkendu, jelikož přes týden nemám přístup k letadlu :)
By amalka
Jako v případě trasy B je naprosto nutno toto zkombinovat s přistáním v LSZH jako VFR v úterý. VFR příletovky v kombinaci s masivním každoúterním LSZH/EDDK shuttle eventem oddělí jistě zrno od plev. :P
By DngrsKuzle
V posledni epizode house me zaujalo toto. Kam az vlastne s tim Challengerem litaji?
Obrázek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15