VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By mipeba
Spíš dotaz: Asi chyba serveru... Šemík nastaven a nyní zbývá \"naložit\" lidi, ale když zmáčknu vylítné hláška z které usuzuji na chybu serveru. Co teď, asi radši nic nezkoušet a neletět, nebo zaznamenat nějaké údaje a letět a po cestě zkoušet jestli se chytne? Co by to udělalo?
By rc_czech
Jak hlaska se objevila.
Bych spis zkusil spustit Semika znova.

Jen dotaz, proc dotaz do Sluzebnich hlaseni notabene, kdyz je o par radku niz vlakno Semik.
By oupa
Služební hlášení vypadá cca takhle:

Do systému byl nahrán letní letový řád.
Současně byly aktualizovány volačky.
Codeshare PRG - BRQ, který krátce nato opravdu chyběl, byl doplněn (toť odpověď na stížnost v jakémsi zapadlém vláknu kdesi daleko odsud).
Chartery ČSA a HCC monitorujeme a budeme doplňovat průběžně.

Třikrát hurá!
By Filipos
HCC je ICAO kód Holidays Czech Airlines (což je dceřiná, čistě charterová, společnost vyčleněná z ČSA v rámci restrukturalizace minulý rok, která provozuje dvě B737-400, WGY & WGX, a nově i první z plánovaných dvou A320, OK-HCB). No a protože jejich lety lítají posádky ČSA, budou některé z charterů zařazeny také do letového řádu ČSAV.
By roadmonster
Achááá, díky za info. Mě vůbec nenapadlo, že by to bylo ICAO (těžko říct proč), tak jsem to ani mezi nima nehledal.
By oupa
[quote="roadmonster"]Achááá, díky za info. Mě vůbec nenapadlo, že by to bylo ICAO (těžko říct proč), tak jsem to ani mezi nima nehledal.[/quote]
Určitě jsi tajně doufal, že to budou HardCoreChartery, a lítat se budou výhradně na Aljašce a v Botswaně.
I když, kdo ví...
By roadmonster
[quote="oupa"]Určitě jsi tajně doufal, že to budou HardCoreChartery, a lítat se budou výhradně na Aljašce a v Botswaně.
I když, kdo ví...[/quote]

Je vidět, že v tobě něco z mých mailů a návrhů zůstalo :) ale proč vybírat takové dálavy? I v Evropě je množství pěkných, šťavnatých destinací.

EGLC (steep/noise)
ENAT (offset RWY29)
LFLJ (totální krávovina)
LSZS (VFR s CAT C)
LDDU/SP (circle)
LQSA (circle)
... a to jsou jenom ty, které mě napadly takhle z hlavy.

EDIT: Sorry za spamování vlákna - ne Romane, nepatří to sem ;)
By Čondra
Třeba pěkná scenerie od Aerosoftu nedávno vyšla pro LCLK, kterou máme v normálním letovém řádu..

Č.
By Filipos
Nově byly přidány první z hard core charterů, a to tradiční letní evergereeny v podobě Hurgády a Šarm-el-Šejku. Linky jsou provozovány pod hlavičkou ČSA (tedy nikoliv HCC) z Prahy, Brna a Ostravy.

Protože se při těchto letech pasažéři často \"sbírají\" na více letištích po republice (typické jsou třeba lety OSR-BRQ-XXX či naopak, nebo PRG-BRQ-XXX atp.), byla zavedena speciální linka z Brna do Ostravy a zpět. Měla by být využívána jen pro přesuny v rámci charterů a proto je její platnost omezena pouze pro hodnost SFO a výše.

V letovém řádu bývá u charterových letů jako letiště odletu zapsáno zpravidla poslední, z kterého se odlétá z ČR směr jih, takže konkrétní kombinace Ostravy, Brna a Prahy už jsou ponechány na pilotech; volačky se pro přesuny mezi těmito městy používají stejné, jako pro charter samotný.

Lety Holidays ČSA jsou postupně přidávány a budou platé od prvního dne příštího měsíce, tj. června.

A jako bonus byl opět oživen charter do německého Braunschweigu (EDVE), kam dvakrát denně létá ATR se zaměstnanci Škodovky.
By Filipos
Jak už bylo ohlášeno, dnešním dnem může plně vypuknout charterová horečka i v ČSAV. V letovém řádu můžete nyní najít celou řadu zajímavých linek, které z Prahy, Ostravy a Brna provozují Holidays ČSA. Antalya, Djerba, Mallorca, Rhodos, Kos, Zakynthos, Soluň či Héraklion jsou jen některé z nich...

Jak už jsem zmiňoval výše, u charterů jsou časté přelety mezi letišti v ČR, obvyklé kombinace jsou např. PRG-XXX-BRQ-OSR-XXX-PRG (kde XXX je typicky např. Antalya či Hurgáda). Někdy se přelétá mezi letišti naopak zase na jihu, Zakynthos-Rhodos či Šarm-el-Šejk-Taba apod., některé lety zase mají mezipřistání v Německu (Lipsko) či ve Švédsku (Göteborg).

Krom toho, jeden z Airbusů, OK-HCB, má v současnosti bázi v Dublinu, takže v letovém řádu naleznete i několik letů z Irské metropole.

V systému jsou validní tratě zatím jen pro některé linky, postupně se budeme snažit přidat další, ale je to děsně otravná práce :)

ICAO kód: HCC
IATA kód: zatím neznámý (nepřidělený...?)
Volačka: Czech Holidays

Přejeme příjemné polétání :)
By Čondra
Ohledně těch tratí, už jsem něco posílal Oupovi. Ty charterový tratě mi pošli mejlem linky z do a já ti to pošlu. V pátek večer.

Č.
By Filipos
Ano, správně, na tohle jsem zapomněl. OK6050/1 létá PRG-BRQ-HRG-BRQ-PRG, ale byla označena jako linka z Prahy. Opraveno.
By oupa
Snad vám při tom počtu nových linek přijde vhod automatický vyhledávač, který ušetří jednu ruční copy&paste operaci z RouteFinderu.
By oupa
Pokud vám přišlo upozorněni na konec platnosti ranku a vy přitom už máte rank vyšší, tak toto upozorněni můžete ignorovat. Vždy platí to datum, které je uvedeno na webu (Hodnosti a certifikace).
By oupa
Vážení piloti,
pokud jste psali svým instruktorům nebo někomu ze staffu na \"firemní\" mail v období od 2.10. 12:00 do 4.10. 12:00, váš e-mail nedorazil a je ztracen. Omlouváme se a prosíme, pošlete vaše zprávy ještě jednou.
By oupa
Ještě doplnění, pokud vám nechodí e-maily ze systému, například potvrzení o letu, a nemáte e-mail na seznam.cz nebo e-mail.cz, tak se ozvěte. To, že vám to nechodí na seznam, tak to vím a časem snad vyřeším.
By rc_czech
Vazeni piloti,
v souvislosti s pronajmem dvou A320 HCC islandske spolecnosti Iceland Express jsme pro Vas pripravili serii linek z Reykjaviku do Evropy a jako stresnicku na dortu i linku do New Yorku. Lety jsou provozovany od volackou HCC.

Obrázek

Obrázek
By Čondra
To je sice fajn, ale když si chci na BIKF koupit let, abych se tam měl jak dostat, tak to napíše, že to není pro mně povolena oblast. I když lety z/do Keflaviku jsou pro SFO.
By mipeba
Řešil jsem totéž a napadlo mě to vzít přez Berlín nebo Varšavu. Ale ještě jsem to nevyzkoušel. Jen nápad.
By Dagger
Michal: Berlín ne, na Schönefeld ČSA nelétají.

Varšava, Kodaň.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15