VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By kopcimek
Hello!

jak jsem sliboval posledně, poskytnu traťové a navigační údaje jako možnou alternativu letů po zemích bývalého sovětského svazu. Podotýkám, že takto jsem si to naplánoval já soukromě pro vlastní potěšení :)

1) LKPR - UUEE (Praha - Moskva Sheremetyevo) -> 2:15h

2) UUEE - URSS (Moskva Sheremetyevo - Sochi) -> ~ 2:00h

3) URSS - UAFM (Sochi - Bishkek/Manas) -> 3:40h

4) UAFM - UNOO (Bishkek/Manas - Omsk/Tsentralnyj) -> ~ 2:00h

5) UNOO - UIII (Omsk/Tsentralnyj - Irkutsk) -> 3:00h

6) UIII - UHHH (Irkutsk - Chabarovsk) -> 3:25h

7) buď UHHH - UIII a poté dále někudy, aby to vyšlo palivově
anebo možno letět přímo UHHH - UNOO -> 6:00h (což je na samé hranici možností B737NG, myšleno -700)

8) UNOO - UWGG (Omsk/Tsentralnyj - Nizhny Novgorod) -> 2:50h

9) UWGG - ULLI (Nizhny Novgorod - St. Peterburg) -> 1:40h

10) ULLI - LKKV (St. Peterburg - Karlovy Vary) -> ~ 2:00h

..tak takhle to plánuju doletět já. Je to jen nástřel, kdybyste z toho chtěli něco použít. Sice toho hodně neletím podle letovýho řádu, ale prostě se chci podívat i do zapadlých destinací.

Co se snerérek týče, jsou velmi hezký (jak víme) a jsou k dostání zde:
http://freewarescenery.com/fs2004/russia.html -> FS9
http://freewarescenery.com/fsx/russia.html -> FSX

Co se týče mě, tak to s váma klidně dam ještě jednou :) Ty pustiny mě berou ;)

PP
By kopcimek
Zatím je to jen nástřel možné trasy letu. Detaily upřesníme až to bude aktuální.
By oupa
Petře bylo by fajn (aspoň z mého pohledu) ještě ty legy rozdělit vždy na dva menší. Je-li teda ta možnost.
By kopcimek
Jo, rozumím..Jen v jedné věci je potíž. Těch použitelných letišť dál východním směrem je málo. I když dalo by se, pokud bych se držel jižněji. Kouknu na to během večera.

A ještě mě napadá, pokud by někdo chtěl, mohl by jako další alternativu navrhnout cestu zpět (myšleno z Chabarovsku - víc Ruska už nemáme) severním směrem. Tam totiž po zběžné konzultaci s mapou světa letiště nejsou skoro žádná a už zřejmě vůbec ne pro typy alá B737.

Večer tedy dodám další návrhy.

P.
By rob
Já bych taky pro to rozdělit, na max hodinku a půl dlouhé lety :) (V závorce přidané destinace)
Co třeba LKPR - UMKK(Kaliningrad)- UUEE - UKBB (Kyjev) - URSS - UDYZ (Jerevan) - UTTT (Taskhent) - UAFM-UACC (Astana) - UNOO - UNKL (Krasnoyarsk) - UIII- UIAE (Krasnokamensk) - UHHH ?

EDIT: Cesta zpátky

UHHH - UHPP (Petropavlovsk-Kamchatsky) - UHMM (Magadan) - UEEE (Yakutsk) - UERR (Mirny) - UIBB (Bratsk) - UNNT (Novosibirsk) - USSS (Yekaterinburg) a pak navázat na původní plán :)
By oupa
Ještě bych zašel dál co se týče zkrácení letů.
Doprava do Moskvy normální linkou individuálně, a začátek tour v Moskvě. Totéž po ukončení v Petrohradě.
Je to taková spláclá osmička, podívali bychom se i do Číny a Mongolska, tedy alternativní cesta zpět.

1) LKPR - UUEE Moskva Sheremetyevo (902 nm)
2) UUEE - UUOO Voronezh (258 nm)
3) UUOO - URSS Sochi (503 nm)
4) URSS - UBBB Baku (484 nm)
5) UBBB - UTAV Turkmenabat (631 nm)
6) UTAV - UTTT Tashkent (291 nm)
7) UTTT - UAFM Bishkek/Manas (255 nm)
8) UAFM - UAKK Karaganda (400 nm)
9) UAKK - UNOO Omsk/Tsentralnyj (318 nm)
10) UNOO - UNNT Novosibirsk (322 nm)
11) UNNT - UNKL Krasnoyarsk (341 nm)
12) UNKL - UIII Irskutsk (478 nm)
13) UIII - UIAE Krasnokamensk (~550 nm)
14) UIAE - UHHH Khabarovsk (~550 nm)
15) UHHH - ZYCC Changchun Longjia (479 nm)
16) ZYCC - ZBAA Beijing Capital(469 nm)
16) ZBAA - ZMUB Ulanbatar Chingis Khan(629 nm)
17) ZMUB - ZWAT (ZMAT) Altay (439 nm)
18) ZWAT - UASK Ust-Kamenogorsk (590 nm)
19) UASK - UACC Astana (425 nm)
20) UACC - USCC Chelyabinsk (441 nm)
21) USCC - UWGG Nizhny Novgorod (599 nm)
22) UWGG - ULLI St. Peterburg (479 nm)
23) ULLI - LKKV Karlovy Vary (825 nm)
By rc_czech
Poprosil bych zaradit jako destinaci i Honk Kong a vyclenit jedno odoledne na Tai Tak, at se tam pak nemusime drkotat pres pul sveta znova.
By Tommy
Ale bacha...nerad bych se dočetl, že v tichém oceánu zmizela česká B737 nebo A320 ;)
By rc_czech
[quote="dan21"]wau...s dovolenim bych se pridal.

kdy by mela akce propuknout?

diky

dan[/quote]
Meli by jsme dat moznost se navrativcum z US aklimatizovat a uzit si i nobly scenerku PRG a litani po Evrope.
Navic je v priprave nekolik jinych akci, se kteryma vicemene nelze hnout. Z toho mi vychazi, ze EASTERN TOUR tak Aug/Sep/Oct
By Schindler
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jak to vypadá s touto cestičkou do Svazu? Aug/Sep/Oct to už jsme téměř v tomto rozmezí. :)
By rc_czech
Akce tohoto typu jsou casove narocne jak na pripravu tak na samotny let a je to urcity casovy zavazek na nekolik tydnu, viz US Tour a obrovske diky Vladovi, za praci a cas, ktery tomu venoval.

Proto budte, prosim, jeste chvili trpivy :)