VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
O tvorbě scenerií, letadel a jiných addonů do MS Flight Simulatoru.
By dan542
Tak asi jo, já myslel, že tam mají být jen fleky od kol.

Ještě jedna chyba: mizející kus dráhy předemnou:
Obrázek

A co to IVAO, to tam necháme?
By rob
Jednoduše :)
By kopcimek
Od zítra tedy oficiálně RWY12/30 i pro řídící? Nebo až po implementaci změn do ES? Bude v tom bordel asi teďka pár dní...
By Jindřich
WEF 15-MAY platí pro uzavírku 06-24 a další změny. V reálu i u nás byla chvíli 31-13 zavřená (cca týden), protože v reálu malovali na zem nová čísla a měnili cedule (anojo, mě to trvalo trochu dýl :)). Scenerka vyjde dnes kolem půlnoci, takže od zítra platí AIP (12-30, stání 25-31, 3A, 3B, 50-58 a všechno co je kolem). Mapíci pro ADC/PDC pro VATSIM ale vyjdou v balíku předpokládám až k 15-MAY. Nicméně, do té doby lze vzhledem k absolutní aktuálnosti scenerky používat mapy z AIP - v reálu už RWY 13-31 neexistuje - tak proč ne my? Není to sice stadartní postup, ale asi tak. Scenerku jsem slíbil do 10.5, protože se snad chystá nějaká sleta, nebo co :)
Jediný problem bude s těma světlama, to fakt skoro nikdo nechápe, přitom je to (aspoň pro mě) extrémně jednoduché...
By Radizz
.
! ! ! P O Z O R ! ! !

JM mi toršku komplikuje život, ale věc se má takto.

- Scenerku vydá dneska, klidně začněte používat (ale na vlastní odpovědnost a s ohledem na níže napsané!).
- Nové mapy už jsou v DC, takže můžete stáhnout a tisknout.
- Nové mapy se začnou používat až 15 MAY 12!

Tzn. můžu si nainstalovat novou scenerku a vytisknout nové mapy, ale i když budu mít čáry na zemi jinak, budu stále pojíždět podle staré mapy, a to až do 14 MAY 12 vč.

Je to jasné soudruzi? Do 14 MAY 12 vč. je na VATSIM stále RWY 13/31 a všechno s tím spojené.
By Jindřich
[quote="Radizz"].
! ! ! P O Z O R ! ! !

JM mi toršku komplikuje život, ale věc se má takto.

- Scenerku vydá dneska, klidně začněte používat (ale na vlastní odpovědnost a s ohledem na níže napsané!).
- Nové mapy už jsou v DC, takže můžete stáhnout a tisknout.
- Nové mapy se začnou používat až 15 MAY 12!

Tzn. můžu si nainstalovat novou scenerku a vytisknout nové mapy, ale i když budu mít čáry na zemi jinak, budu stále pojíždět podle staré mapy, a to až do 14 MAY 12 vč.

Je to jasné soudruzi? Do 14 MAY 12 vč. je na VATSIM stále RWY 13/31 a všechno s tím spojené.[/quote]
Soudruh žije v nějakém stínu :) Ruzyně je od teď 12-30, alespoň pro mě. Soudruzi v reálu taky namalovali, tak nevím, proč to prodlužovat. Jen teď do 15. dodělat ty bagry.
By Radizz
[quote="Jindra"]Soudruh žije v nějakém stínu :) Ruzyně je od teď 12-30, alespoň pro mě. Soudruzi v reálu taky namalovali, tak nevím, proč to prodlužovat. Jen teď do 15. dodělat ty bagry.[/quote]

Protože je ta změna hlášená půl roku dopředu na 15., mapy jsou vydaný s datem 15. a sct bude k 15. - seš jak malej, čéče. :)

Opakuju znova a snad už naposled: do 14 MAY vč. jedeme podle starého. S úderem půlnoci začínají být účinné nové mapy a dochází ke změnám ve vFIR Praha.
By Lapak
[quote="ok-jar"][quote="Jindra"]To ti klidně rovnou řeknu. AFCAD je lkpr_adf.bgl, ortha jsou dva soubory Ortho_xxxx.bgl a hi-res ortho je base.bgl[/quote]
Bylo mysleno neco jako lkpr rc2,ale i tak dik.[/quote]

Já bych to právě takhle nekomplikoval, alespoň ne v tom hlavním veřejným balíčku. Zvlášť když letím někam do zahraničí, kam nejspíš poletím jenom jednou (zde samozřejmě nemluvím o lkpr :) ), tak uvítám když je ta instalace co nejrychlejší a readme co nejkratší... Ono plno cizinců ani ty readme nečte a pak se divíme, že nám parkují na twys...
By vecapetr
převedl jsem tu předchozí scenerku lkpr i lktb pro x-plane šlo by ji pustit sem na web?
By Radizz
[quote="vecapetr"]převedl jsem tu předchozí scenerku lkpr i lktb pro x-plane šlo by ji pustit sem na web?[/quote]

Určitě by to šlo, jen:
- u LKTB je potřeba sehnat autora, který bude s tímhle převodem do x-plane formátu a následným zveřejněním u nás souhlasit (vyjádření nejlíp poslat mně e-mailem),
- u LKPR: nezdá se moudré někam dávat tu starou verzi, která bude za pár dní zastaralá. Asi je vhodnější přetáhnout tu novou verzi od JM (předpokládám, že JM souhlas udělí). Tu prosím koordinovat hlavně s ním, možná tomu dát měsíc, dva, než se odcentrují drobné mušky a až bude mít JM finální verzi, tak přetáhnout tu. (Nevím, jak moc je to náročné.)

Jinak budeme rádi za x-plane verze a určitě to sem dáme!
By JKol
Moc děkuji dnešním pilotům (zejména Tomáši, Tadeáši a Markovi), kteří pomohli otestovat nový soubor pro ATC přímo v provozu.
PS: Radkovi se omlouvám za \"diktování\" p/b
By vinil
[quote="Jindra"]
s. Linek už se do toho pustil.[/quote]

Copak ten! Ten se dycky nekde spusti....

http://uloz.to/xxE8W6s/lkpr-zip

Zatim bych to nechal jen jako konverzi. Zvlast, pokud ted bude JM chrlit jednu verzi za druhou. Az se tvurci genius vybouri, tak bych se to mozna pokusil nejak rucne vyhezkat...
By Radizz
[quote="vinil"]Zatim bych to nechal jen jako konverzi. Zvlast, pokud ted bude JM chrlit jednu verzi za druhou. Az se tvurci genius vybouri, tak bych se to mozna pokusil nejak rucne vyhezkat...[/quote]

Hezké, kluci. :) Vidím, že všecko šlape a funguje. Nechávám to tedy tak trošku na Vaší spolupráci a jak říká Vláďa, až se JM unaví a bude to nějaká finálnější verze, dáme x-plane verzi i do oficiálního vACC CZ download centra.

U LKTB platí, co jsem psal: nutno nejdřív sehnat autora a jeho posvěcení, bude-li toto, obratem to tam nahrávám. ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12