VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By SenorAmigo
Dnes proběhla praktická zkouška stálice českého Vatsimovského nebe CSA158 Michala Němce na hodnost CPT. Tato zkouška probíhala na letištích LOWI, LKTB, LKPR a proběhla úspěšně.
Gratuluji! Prokázal, že je schopný zajistit bezpečí pasažérů i v nestandartních podmínkách. Například přistání okruhem na 08 v LOWi či požár motoru s navíc nefunkčním ILS v LKPR :).

Díky Jakubovi K., Jindrovi, Radimovi a rakouským ATC za řízení.
By JKol
Já se také přidávám s gratulací. Jak už říká výše JM, Michal si to zaslouží.
By Pavel
No, po přistání v LKPR jsi byl na voice trochu vyklepanej :-) Ale to k tomu patří, gratulace, kolego!

PB
By oupa
Takového kapitána s náletem jen tak něco nerozhází - Michale, blahopřeji, doufám, že sis zkoušku řádně užil :)
By mipeba
[quote="oupa"]Takového kapitána s náletem jen tak něco nerozhází - Michale, blahopřeji, doufám, že sis zkoušku řádně užil :)[/quote]
To víš že rozhází. Úplně na 100% to nebylo vím o chybách, ale pšt. Ono u zkoušek je to stejně vždycky úplně jinak, komunikuji s instruktorem, poslouchám frekvenci eventuelně komunikuji s ATC a samozřejmě řídit letadlo. No a měl jsem pár okamžiků kdy to přišlo všechno naráz, tak jsem holt některej ten čudlík pozapoměl což mě ještě víc vynervovalo. Pak trošku nedorozumění s ATC ohledně délky legu při holdu ve FL180 atd atd. Stálo to ale za to.
Děkuji ATC, děkuji těm kteří mě k tomu hlavně motivovali (oni vědí) a hlavně OBROVSKÉ DÍKY INSTRUKTOROVI za pomoc rady a podněty a taky trochu za ty přivřené oči.
Doufám, že se i já stanu motivací pro ostatní aby se nespokojili se svým stavem a snažili se posunout dál. Když už jsem to dal já, tak vy kluci taky...

Děkuji
By Schindler
Gratulace. Teď už i za ČSAV můžeš lítat, jak se ti zachce. Leckdo by ti mohl tvůj nálet i zkušenosti závidět :)
By mipeba
[quote="Gelba"][quote="PBily"]Ze bych se zase vrhnul na SFO? :-D[/quote]
Nápodobně :D[/quote]
Vaše rozhodnutí kluci plně podporuji. Jednak to člověka donutí se zase trochu učit (což v mém věku už je fakt dřina, ale pomáhá mi to trochu držet mozek v relativním normálu) a občas člověk přijde na něco nového i po těch letech. Je to každopádně moc fajn.
By kopcimek
Moc gratuluji! Ty nestandardní situace bychom měli občas prubnout všichni...nikdy nezaškodí si to připomenout a obnovit znalosti :)

Jen tak dál...

PP
By SenorAmigo
Poslušně vítám nového kapitána v našich řadách. Stává se jím CSA453 Zděněk Linhart . Pan kapitán musel přiletět na přezkoušení z USA tour, kde byl na ACMI leasingu. Zkoušku zvládl obstojně a proto jsme rádi, že se může do USA vrátit už jako CPT.

Gratuluji a přeji hodně nalétaných hodin. :)
By Zdenda Linhart
[quote="CSA544"]Gratuluju, mimochodem v LKPR si nám zastavil na stání 51,5 :D[/quote]

To muselo byt tou scenérkou, neuváženě jsem nechal nainstalovanou novou JM scenérku (tuším první Betu ještě), a jsou tam asi zlehka jiné souřadnice stání, bo podle mého pohledu jsme stál přesně.

Jinak všem díky za gratulace ;) .
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16