:/ Hodnotím velice vysoko, že to zujišťuješ hodinu před letem... :/
[quote="Gelba"][quote="Radizz"]
Rozkaz velitele svazu veliteli roje alfa (dáno dálnopisem)
I přes oslabení o jeden operační letoun se scénář mise nemění. Velitel zajistí včasnost (!) odletu podle předchozích rozkazů. Po dokončení operace podejte hlášení.
Krycí název letounů: Vilem
Tj. podlve vzoru: "Vilem leader, check." -> "Vilem one." -> "Vilem two."
1) JM, ZL pod velením JM odlétají z LKCV tak, aby byli ve 1145Z v průletu pro LKPR, velitelem přeletu JM.
2) JK ve 1145Z odlétá z Ruzyně, zdůrazňuji, že CTOT je čas/slot odletu, teda toho, kdy se kolečka letadla odlepí od dráhy, tolerance je jako v reálné prostředí -5,+10 min. Je tedy potřeba odletět přesně, aby se mohl přidat doprovod.
3) Po vzletu CEF2801 přebírá JK velení nad celou skupinou. Tj. komunikuje s ATC, má sqwk C, odpovídá z provedení navigace letu![/quote]
Takže platí toto? To jest odlet 1145Z?[/quote]
Mělo by platit. Velitel Tvýho roje je mjr. Machalínek. Dotazy přímo na něj.
[quote="Gelba"][quote="Radizz"]
Flight Plan Route:
EHEH
EHV DCT DLN DCT LWD STAY01/0020 M070FL280 LWD DCT W1N DCT W1S DCT EHV
Below! FL65
Rmk: STAYINFO01/Open Mission in areas EHD1-EHD8.[/quote]
Chápu správě že z EHEH poletíme přímo DEELEN, pokračujeme LEEUWARDEN, to celé níže ež FL65. A zde rozpad formace, stopáme FL280 a poté nalétneme okýnko W1. Zde mi není jasné, jestli se to okýnko letí separátně a to až do přistání v Hovenu a nebo jestli se po nastopupání zase sejdeme? A ještě mi není jasné toto M070, co se tím myslí? A zároveň mi uniká ta nejpodstatnější věc a to je zóna EHD1-EHD8, protože podle FPL jsem pochopil že to stoupání se děje nad LWD?
Tolik nejasnosti, nebíte mě

Přípravu na let jsem dělal podstivě včera, ale toto mi nedalo spát.[/quote]
Okénko letí každý stroj separátně. Formace už se nesejde, každý to proletí za sebe a za sebe taky přistane v Eindhovenu. Ten koridor je velice malý!
No soudruhu... se tam může myslet M070? Že by rychost v jednotkách Mach?

Je potřeba tam tu rychlost držet konstantní, protože jak je ten koridor úzký, není kam pomalejší traffic odvektorovat. Každý musí držet stálou rychlost.
Stoupání se děje až po vstupu do operační zóny. Výstup z CTR/TMA LEEUWARDEN je stále below FL65.