VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By marenadl3
A když to je přesně polovina Report position OK a Pilot not verified on network, zapíše se mi to, nebo to je kvalifikováno jako většina, tudíž by se mi nezapočetly ty letové hodiny?
By oupa
No ja bych se chtel vyhnout tomu, ze budu rikat presny pomer, aby toho nekteri sikulove nezneuzivali. Urcita tolerance tam je, ale mnohem mensi nez 50%. Tzn. pokud vas server vykopne a vy nebudete 4x po sobe zvalidovani nez to zprovoznite, nic se nedeje. Kdyz nebudete pripojeni pulku letu, tak to urcite neprojde.

edit: Jinak ty hlasky jsou nezavisle, kazda nese s sebou jinou informaci.
By rob
Je možno při výpadku VATSIMáckého data serveru nějak zvalidovat let? :)
By oupa
Jasně, ručně jde všechno, stačí napsat kdy, co, kdo, ID letu...
By oupa
Chtěl bych poprosit všechny o aktualizaci na poslední verzi, potřebujeme nasbírat nějaká data o přistáních. (nechci novou verzi přímo vnucovat silou na serveru ;)) Díky.
By Schindler
S těmi novými statistikami ohledně přesnosti T/D zóny. Už ted když přistanu, tak má na účtu pozici přistání i na mapě. Pak to nějak chceš udělat nějak, aby to napsalo nějakou přesnost?
...
Jo a měl bych tu jeden dotaz. Teď poslední dobou lítám hodně a stalo se mi už asi dvakrát, že když jsem třeba přistával (např. 2.5NM do T/D) a Xko mi spadlo. Tak se potm normálně připojim a letiště , dám parkovačku a napíše mi to SimRateChange; LandingOverweight; ReserveFuelLow; Paused ... jestli nevadí, když toto třeba na ty 2 - 3NM udělám, protože letět třeba někam 3 hodiny a při přistání mi napíše Xko: \"Fatal Error Ocured\", tak by mě to asi naštvalo to letět celý znova ... nebo jestli je lepší poslat radši PIPER a nepsa, že to třeba cca. 4NM do přistání spadlo Xko?
By Schindler
Jen aby si někdo nerýpnul, nepočítám to, jako že jsem např. letěl do ESSA a někde 27NM do přistání to napsalo Error - o tomhle se nebavim, pokud neletíte třeba 8 hodin v kuse...
By oupa
[quote="SCHINDLER"]S těmi novými statistikami ohledně přesnosti T/D zóny. Už ted když přistanu, tak má na účtu pozici přistání i na mapě. Pak to nějak chceš udělat nějak, aby to napsalo nějakou přesnost?
...
Jo a měl bych tu jeden dotaz. Teď poslední dobou lítám hodně a stalo se mi už asi dvakrát, že když jsem třeba přistával (např. 2.5NM do T/D) a Xko mi spadlo. Tak se potm normálně připojim a letiště , dám parkovačku a napíše mi to SimRateChange; LandingOverweight; ReserveFuelLow; Paused ... jestli nevadí, když toto třeba na ty 2 - 3NM udělám, protože letět třeba někam 3 hodiny a při přistání mi napíše Xko: "Fatal Error Ocured", tak by mě to asi naštvalo to letět celý znova ... nebo jestli je lepší poslat radši PIPER a nepsa, že to třeba cca. 4NM do přistání spadlo Xko?[/quote]

a) Ano, přesnost se bude vyhodnocovat, zkoušíme jak moc přísné/mírné vyhodnocení se nastaví a právě na to potřebujeme teď nějaký čas sbírat data

b) Nejlepší by samozřejmě bylo spravit si FSX. Jako druhá preferovaná varianta, je vypnout Šemíka a poslat ruční PIREP.
By oupa
Jo zapomněl jsem poznamenat, že zóny jsou zatím naklikané v ČR, SR a o ty máme největší zájem co se týče těch přistání.
By Schindler
Dnes es mi to např. nestalo, záleží asi na vztížení počítače. Když jsem lítal od ráno až do noci celej víkend, tak tam samozdřejmě bude nějaký ohřátí PC, ale takže když se náhodou stane, tak teda přerušit a Piper...

[quote="oupa"][quote="SCHINDLER"]S těmi novými statistikami ohledně přesnosti T/D zóny. Už ted když přistanu, tak má na účtu pozici přistání i na mapě. Pak to nějak chceš udělat nějak, aby to napsalo nějakou přesnost?
...
Jo a měl bych tu jeden dotaz. Teď poslední dobou lítám hodně a stalo se mi už asi dvakrát, že když jsem třeba přistával (např. 2.5NM do T/D) a Xko mi spadlo. Tak se potm normálně připojim a letiště , dám parkovačku a napíše mi to SimRateChange; LandingOverweight; ReserveFuelLow; Paused ... jestli nevadí, když toto třeba na ty 2 - 3NM udělám, protože letět třeba někam 3 hodiny a při přistání mi napíše Xko: "Fatal Error Ocured", tak by mě to asi naštvalo to letět celý znova ... nebo jestli je lepší poslat radši PIPER a nepsa, že to třeba cca. 4NM do přistání spadlo Xko?[/quote]

a) Ano, přesnost se bude vyhodnocovat, zkoušíme jak moc přísné/mírné vyhodnocení se nastaví a právě na to potřebujeme teď nějaký čas sbírat data

b) Nejlepší by samozřejmě bylo spravit si FSX. Jako druhá preferovaná varianta, je vypnout Šemíka a poslat ruční PIREP.[/quote]
By Lapak
Pokračování z jinýho vlákna o incidentu \"Paused\": Šemík opravdu občas hlásí paused i když to není vyloženě pilotova chyba. Mám ozkoušeno teda jen na FS9, ale někdy, když člověk vleze do menu (nevím jestli je rozhodující čas, který člověk v tom menu stráví) tak to tohle vyhodí. To jen k tomu, jak se vedle hádáte, že má někdo špatně nastavenou FSku :)
By oupa
No dobře, ale v FS9, když vlezeš do menu (vlastně ani do něj nemusíš lézt, stačí ho jen rozbalit), tak se FSka zapauzuje ne?
Šemík neví co děláte a neřeší, čí je to chyba. Jediné, co ho zajímá, je, co mu vráti FSka na dotaz, jestli je zapauzovaná (pro programátory fsuipc offset 0264). Pokud mu vrátí, že je zapauzovaná, tak to prostě zaznamená :)
By Lapak
Ano, to bylo vysvětlení do vedlejšího tématu, kde jsem nechtěl pokračovat ve špatným topicu, čímž jsem v tom udělal ještě větší bordel :)
By mipeba
There was problem with sending pirep. You can try again.
Zkoušel jsem to mockrát a furt nic, ale to spíš bude na serveru než v šemíkovi že?
By oupa
To bylo asi něco dočasného na serveru, chvíli jsem se v tom teď hrabal.
By Schindler
Mám menší problém a nevím čím to je. Po startu mu napíše šemík: \"refueling\" a přitom nic nedělám.
By Nathaniell
Mi teď nedávno taky hodil incident refueling i když jsem s palivem nic nedělal.
By SenorAmigo
Mně se to stalo, když občas byla chyba nějakých scenérek (Košice, Samedan), kde ta scenérka doplňovala palivo. Což vám se předpokládám nestalo?
By Marty
[quote="SenorAmigo"]Mně se to stalo, když občas byla chyba nějakých scenérek (Košice, Samedan), kde ta scenérka doplňovala palivo. Což vám se předpokládám nestalo?[/quote]

Ano taky jsem to zaznamenal na LZKZ. Palivo se mě doplnilo vždy po pojíždění po taxiway a tudíž se rozhodila celá konfigurace letadla (nastavení FMC) O přetíženém letadlu při přistání ani nemluvím. Už mě to ale přestalo dělat a nikdy jsem nezjistil jaký bug byl ve scenerce špatně.....:-)
By oupa
[quote="SCHINDLER"]Mám menší problém a nevím čím to je. Po startu mu napíše šemík: "refueling" a přitom nic nedělám.[/quote]

Refueling se reportuje, pokud mezi dvěma v čase po sobě následujícími eventy je kladný přírůstek paliva.
Zkus se podívat do FDR a najdi si v FDR Events místo, kde vyskočil Refueling incident a porovnej s eventem o jeden řádek předtím.
Samozřejmě chyba možná je, tak kdyžtak pošli id pirepu a podívám se na to.

/EDIT: Nebo přesněji, do remarks u incidentu se zapíše, jaká byla hodnota o interval předtím.
By mipeba
Šlo by prosím vysvětlit zkratky a údaje, které se objevují v ČSAv+ ohledně přistání? TD zone atd, jak funguje ten koeficient a ty vzdálenosti. Děkuji
By oupa
Pro každou rwy jsou naklikány 3 body: threshold (THR), aiming point (AP) a konec tdz (END).
D1 je vzdálenost THR - AP
D2 je vzdálenost AP - END
to jen pro výpočet

Pak na základě místa přistání se počítají vzdálenosti k jednotlivým bodům - AP_DIST, THR_DIST, END_DIST a podle toho se pokouší určit, ve kterém segmentu rwy pilot přistál. Předtím je pochopitelně nutno spočítat, na které vůbec přistál rwy, tímto výpočtem vás nebudu zatěžovat. Jakmile tohle ví, tak se určí koeficient.

Ten je stanoven takto:
- přistání před THR - automaticky 0.1

- přistání za THR - vyšší hodnota z hodnot 0.1 a (0.6 - END_DIST/1000) - čím dále za koncem TDZ přistane, tím nižší, pokud přistane přesně na koncovém bodě, tak je 0.6, 500 m za už je 0.1

- přistání za THR a před AP - 0.6 + 0.9 * THR_DIST / D1 (na AP má hodnotu 1.5, na THR 0.6, mezitím se lineárně interpoluje)

- přistání za AP a před END - 0.6 + 0.9 * END_DIST / D2 (na AP má hodnotu 1.5, na END 0.6, mezitím se lineárně interpoluje)

Je to samozřejmě pracovní varianty, připomínky a úpravy možné.
By oupa
Jinak jako největší slabina je to, že u méně důležitých letišť jsou v simulátoru, zvlášť asi v FS9, dráhy šoupnuté, takže pak vycházejí větší vzdálenosti a horší koeficienty. Takže to zřejmě budeme moci použít jen někde. Třeba jak Radek létal teď na Azorech, tak tam to bylo jednou 500 m vedle a ještě o 20° v jiném směru.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16