VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Vážení přátelé,

gratuluji našemu novopečenému APPčníkovi Zdeňkovi Linhartovi k dnešní úspěšně vykonané zkoušce na pozici APP ve FIRu Praha.

Musím poukázat, že jsem byl nucen přivřít obě oči, obě uši, nicméně důležitý je výsledný efekt poučení se, který ZL absorboval a poučen tak může vyjít vstříc lepším zítřkům :)
Obrázek

Přeju spoustu zábavy na VATSIMu!

JD
VACC Training Director
Gratuluji Zdendovi.

Ale mám takové nutkání..

Nemám nic osobně proti Zdendovi, ale když se tu obecně za každou kravinu šije do pilotů, jakože fakt simulujeme realitu a pak u oznámení o passnutí zkoušky je, že zkoušející musel zavírat oči, uši, ucpávat si nos atp. nevím jak to působí na ostatní, ale mě tohle zklamalo. Sice je to onlajnovka po netu, ale tady bych se zamyslel.. Fakt to nemyslím zle.

Každopádně ZL gratuluji a přeji hodně spolehlivě odřízených hodin.

OK

EDIT: A v nadpisu je blbej datum. Dneska je 19
By Pavel
Kdyby ses kvůli svému chování nenechal vyhodit z ATC týmu tak bys viděl, že samozřejmě děláme rozbory všeho a řešíme co jak mělo být (často i u ATC s hotovým výcvikem a zkouškou, třeba po nějaké větší akci).

Navíc, pochop trošku nadsázky.

PB
Čondrova připomínka se samozřejmě akceptuje, nicméně Čondro buď obeznámen, že při zkoušce je zkoušený jeb..n za jakoukoliv anomalii od 100% průběhu. U reálných zkoušek ATC bývá hranice passed 70% - 80%. Moje přivření očí neznamená, že to zkoušený 5x srazil a 3x poslal do terénu, ale třeba ne úplně správný postup při řízení rychlostí, ale i zvládání nereálných situací, kdy pilot nevolá po startu a letí kam chce apod., kdy zkoušený situaci řeší, ale ne úplně podle onoho 100% ideálu. Navíc je třeba přihlédnout k tomu, že já jakožto examinátor provoz neřídím a tudíž mám vždy \"lepší\" řešení než zkoušený, který je ale úplně v jiné situaci, protože sedět, mluvit s piloty pokud možno dle frazeo a dodržovat postupy je těžší než čučet a kecat do toho.
Chachá, dobrý - jsem si po vypadnutí z imaginárních mraků říkal, že jestli zkoušku neuděláš, budu se ti muset tak 5-6let vyhýbat :D Gratulace od OK-ZEP! ;)
By Slon
[quote="roadmonster"]Chachá, dobrý - jsem si po vypadnutí z imaginárních mraků říkal, že jestli zkoušku neuděláš, budu se ti muset tak 5-6let vyhýbat :D Gratulace od OK-ZEP! ;)[/quote]

:D Doufám, že při mé zkoušce nebudeš moct jít lítat, jinak se asi zblázním...

...to samé platí pro Tvého učitele RR ^^
[quote="Kory"]...to samé platí pro Tvého učitele RR ^^[/quote]

Počkej, až se PZ začne školit na APP..., to si teprve zalítáme. :P (Radši nedomýšlím, co vyvede on mně, až se zase budu potit na oblasti.)
Na TWR zkoušce je přece VFR koření života (Radku, kdy to TS má?)... Jáchym s Cessnou poblitou pasažérem mě při mojí zkoušce málem rozbrečel.

RR - já bych s tím byl opatrný - z důvodu, který sis tam sám napsal, hedkouči :P

Ale to už tu Zdeňkovi spamujeme gratulační vlákno.
[quote="roadmonster"]RR - já bych s tím byl opatrný - z důvodu, který sis tam sám napsal, hedkouči :P [/quote]

Phe..., kamaráde, při intenzitě Tvýho výskytu budu dřív já Maastricht, než Ty začneš na APP. :P A už ticho, ať to tu ZL celý nezničíme naším špičkováním. :)