VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="Adam"]Omlouvám se approachovi Radomíru Venckovi – na finále se mi sekl sim. a pak spadl… Tak jsem ještě poté chvíli šachoval s letadlem a Šemíkem, aby mi uznal, že jsem do tý Prahy doletěl. (Chyb v reportu celkem dost , avšak letět celý let znova jen kvůli asi 10 majlím se mi fakt nechtělo…) Tak aspoň posílám pár fotek z mé strany z dnešního eventu.[/quote]

Chci se zeptat, jakto že máš v LKPR zasněženou zemi (orto). Já jí mám furt zelenou, i když ostatní krajina je pod sněhem.
Dík.
[quote="George_L"]Tady pár screenů ode mě...

Společné pojíždění na h/p RWY07R s B744 mířící do Pekingu a start s FLAPS20 ;)

Až na vítr byla cesta v pohodě. Na LKPR G/A, malá omluva TWR za postrašení určitou nereakcí - neměl jsem čas readbackovat, protože jsem v potemnělém kokpitu hledat TO/GA button ;). Nakonec jsme se nesrazili.

Dále už jen let ELLX-LKPR na lince YZR7463 (což některé řídící docela mátlo, místy teda i mě) s náhradním strojem od ASIANA CARGO. Na třetí pokus jsme se dostali i na Cargo stojánku ;)[/quote]

2 "průšvihy" jsem udělal na TWR a za oba můžeš ty :-)

Jsem rád, že jsi včas uhnul.

Petr
[quote="PBily"]

2 "průšvihy" jsem udělal na TWR a za oba můžeš ty :-)

Jsem rád, že jsi včas uhnul.

Petr[/quote]

:D Jsem rád, že se konečně našel pravý viník ;)

Já jsem dřív odpovědět nestíhal, hledal jsem ve tmě to zatracené "tlačítko". Jinak to pojíždění na cargo jsem bral jen jako třešničku na dortu ;)
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"][quote="Adam"]Omlouvám se approachovi Radomíru Venckovi – na finále se mi sekl sim. a pak spadl… Tak jsem ještě poté chvíli šachoval s letadlem a Šemíkem, aby mi uznal, že jsem do tý Prahy doletěl. (Chyb v reportu celkem dost , avšak letět celý let znova jen kvůli asi 10 majlím se mi fakt nechtělo…) Tak aspoň posílám pár fotek z mé strany z dnešního eventu.[/quote]

Chci se zeptat, jakto že máš v LKPR zasněženou zemi (orto). Já jí mám furt zelenou, i když ostatní krajina je pod sněhem.
Dík.[/quote]

No, scenérku LKPR jsem nainstaloval klasicky, mám FS Global, Ground Environment X Europe a REX. Já bych řekl, že je to tím GEX, ten dokonce dokáže textury scenérie (nejen) Evropy dost vylepšit, a to ještě PŘIDÁ pár FPS! Takže tento addon osobně hodně doporučuji. Jinak nic přímo na sníh nebo tak tam nemám…
Hotovo, v Ruzyni už mi nasněžilo. Byla to fuška, nejmíň hodina času v háji. To, že jsem odebíral soubory ve scenery složce k LKPR vůbec nemělo smysl. Dokonce jsem celou složku s LKPR hodil do koše, ale v FSX se to vůbec neprojevilo. Asi to bylo někde v cachi. Pomohlo až delete area a pak znovu add area. No a ze složky scenery jsem odebral bgl soubor orto, který jsem tam zřejmě přidal kvůli tomu napojení silnic v okolí LKPR.