VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tommy
O tý jsem nevěděl, přestože jsem si updatoval ten soubor, co opravil trávu na asfalt.. Dík
By Tommy
Opraveno, funguje, děkuju :)
By radbrad4
Ještě mě napadlo k tomu default ATISu - co zkusit vypnout přímo v FSce zvuky default ATC? Normálně za letu options - settings - sounds a odškrtnout Air Traffic Control.
By Tommy
Jo, jasný, ale ta řádka mi tam poběží....to neva....občas se mi to stává, snad to přestane...
By Pavel
Ty řádky jdou vypnout v registrovanym FSUIPC generálně, dobrá věc, používám.

PB
By SenorAmigo
A nevěděli by jste jak zmenit ve scenérce NDB Vrata z 669 na 365?
By Lapak
[quote="SenorAmigo"]A nevěděli by jste jak zmenit ve scenérce NDB Vrata z 669 na 365?[/quote]

http://hsors.pagesperso-orange.fr/navaids2.html
tady je nějaká utilita, co opravuje navaids, ale jestli tam je konkrétně tohle, to nevím, snad by mělo
By SenorAmigo
Aha,vypadá to dobře ale já mam bohužel FSX, to jsem zapomněl napsat.
By Jindřich
To je věc AFCAdu, na to existuje věc, kerá se jmenuje AFX. Editovat afcad je fakt VERY jednoduché. Ale nemá smysl to ani zveřejňovat, za půl roku se na to zase někdo bude ptát... Ještě lépe se někdo zeptá, kde se to dá sehnat. Tak na to v době google fakt sílu nemám.
By Tommy
Já nevím, ale mě stačilo si to připsat do mapy.... :) Asi nejjednodušší...
By Adam
Zdravím!
Mám 1 problém: Používám Active Camera, ale myslím, že to na to vliv nemá. Lítám ve VC a vadí mi, když mi veškerá tlačítka v něm fungují na posun mouse wheel. Pak když mám nastavený zoom na mouse wheelu a otáčím se kolem dokola a přitom zoomuji, občas se stane, že se mi nějaký čudlík zapne/vypne (nechtěně). Vypl jsem zoomovani mouse wheelem v AC, ale stále tím můžu ovládat tlačítka. Je nějaké řešení, jak by se dala tato funkce v FS-9 vypnout?

Díky,
Adam
By Tommy
Ahoj,

již nějakou dobu jsem nelítal kvůli času, teď jsem se chtěl k tomu vrátit, ale narazil jsem na jeden velkej problém - FS9. Přestal mi fungovat antialiasing a počet FPS šel kuli něčemu taky dolů. Nevím ale proč...FSka je hnusná (občas je i rozmazaná) a zkrátka pro mě těžko lítatelná...V FSce mám vyplej antialiasing a zapínám ho na grafárně, ale stejně nefunguje...a ty FPS taky nevím. Něvíte prosím někdo, co by to mohlo bejt? Grafárna? Software? Já nevím, rád bych lítal a na tomhle je to sebevražda...a ještě jedna věc, antialiasing nefungoval nejdřív, to jsem potom reinstaloval PC(nějak se to sešlo) ale teď je to ještě horší..

Díky
By Kuba5
Jakou máš kartu? ATI nebo Nvidii? Já měl dřív nvidii, teď mám ATI (HD7770) a konečně funguje antialiasing, nemám jediný problém, příští karta bude asi taky AMD. Na nvidii mi AA nikdy nefungoval. Ostatní problémy bych asi řešil jen reinstallem FSky.
By Tommy
Hehe, proč bych jí měl reinstalovat, když je tam teď čistá instalace... :D Mám ATi X1300
By Tommy
[quote="Tommy"]Hehe, proč bych jí měl reinstalovat, když je tam teď čistá instalace... :D Mám ATi X1300[/quote]

Ne to byla blbá poznámka, ale mám jí uplně čistou, takže to reinstal chtít nebude... tak nevím, jestli je to tou graf. kartou...před 3/4 rokem to šlo vše ok...
By Kuba5
Tak AA předpokládám takový problém není, ale s tím sekáním netuším. Máš nejnovější ovladače? Dělá to pořád nebo jen někdy?
By Tommy
Mám nejnovější, na tuhle grafiku se přestal dělat v roce 2010 :D A dělá to furt...
By Tommy
Tak nevím co s tím je, ale furt to blbne...chtěl jsem nahrávat lety a takhle mi to připadá jak 8bitová hra z gameboye....když nastavím AA v ovladači grafický karty a pustím fs tak je to vyhlazený, ale jak jí shodím a znova zapnu, tak je to kostičkovaný...už se aspoň tolik neseká...ale ten zjev je děsný...jede to na 17FPS a ještě je to hnusný.. Nevíte co by mohlo bejt za problém? Skoro mám nutkání koupit novou grafickou kartu....