VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Pavel píše:Dneska tam neni, dneska je sobota ;-)
Mateš... a k čemu patřilo...
Jo. Ptal jsem se jí, tuto středu prej bude na TWR - tak je jasné, kam letíme! ACC nebude :-)
?

Jsem si celou dobu mylně myslel, že je řeč o dnešku.

EDIT: Jo aha, chybně jsem přečetl čárku oddělující věty ;) Ptal jsem se jí tuto středu, prej bude na TWR.

Čárka, taková kravina, a úplně jiný význam věty.
[quote="Pavel"]Jo. Ptal jsem se jí, tuto středu prej bude na TWR - tak je jasné, kam letíme! ACC nebude :-)

PB[/quote]

Tak on mi řiká, že jsem FB špijón a sám jí má v přátelích :D A ještě s ní komunikuje...I ty brute ;)
[quote="George_L"][quote="kopcimek"]Nicméně musim mu přiznat fakt, že mě na ní upozornil on, takže se to mírně kompenzuje :)[/quote]

Jen další strategický krok, dobře si spočítal, že to brzo stejně praskne ;)[/quote]

Takže se nedivme, že od teď se při letech do Varšavy předává z naší oblasti přímo na Okecie TWR :D :D
[quote="George_L"]Jak je to vlastně s tím jménem letiště OKECIE/CHOPIN? Je to stejný případ jako Mošnova v ČR? Tzn. místní název MOŠNOV, ale pojmenování po Leoši Janáčkovi?[/quote]
Mi osobně říkal: "Contact Okecie tower on 118.30". A navíc se Ti omlouvám za to, že jsem neodpověděl, ale letěl jsem hned. ;)

Slyšel jsem ji skutečně na TWR Warszawa, měla volačku SP-něco.
Nejlepší byl po přeletu do česka ožralý Jugoš při opakování ATISu na freq. LKPR_APP. :D

Zajímavé bylo, že každý, snad pouze kromě mě a ještě jednoho pilota z ČSAv tam mluvil polsky. Nikdo anglicky, jsem docela čučel. :)
[quote="marenadl3"]
Zajímavé bylo, že každý, snad pouze kromě mě a ještě jednoho pilota z ČSAv tam mluvil polsky. Nikdo anglicky, jsem docela čučel. :)[/quote]

Já když tam byl minule, tak i na mě mluvil TWR polsky a ani přes moje urgence se toho nehodlal vzdát... Alespoň že nepoužívaj polský hláskovací abecedy.
[quote="George_L"]Jak je to vlastně s tím jménem letiště OKECIE/CHOPIN? Je to stejný případ jako Mošnova v ČR? Tzn. místní název MOŠNOV, ale pojmenování po Leoši Janáčkovi?[/quote]

Oficiální název do roku 2001 byl Warsaw-Okecie Airport. Od 2001 pak Warsaw Chopin Airport. Přes tuto změnu se název Okecie stále hojně používá, a to i ze strany složek ŘLP.

pozn.: Okecie je název čtvrti, kde se letiště nachází.
[quote="Lapak"]Na mě mluvil TWR polsky a ani přes moje urgence se toho nehodlal vzdát.[/quote]
Já bych ho asi nechal zkysnout, pořád bych říkal: "Establish on ILS runway 33", on by mi odpověděl polsky, já zase "Establish.." atd. Prostě pokud by to říkal už popáté tak bych mu řekl, že nejsem Polák. :)
EPKT EPRZ EPWA, dost dobrý, APP v Katowicích, TWR v Jasionce a APP a TWR v EPWA, navíc v EPRZ nemaj (stejne jako na dalsich regionech) krytí, takže pod 4000ft procedurál. K tomu po dlouhé době online se 737NG. Asi to Polsko budu lítat častěji :cool:

PB