VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Filipos
Však taky klávesou Y (nebo Z...?) se slew mód ativuje. Není to žádná katastrofa, v reportech nacházíme často mnohem horší věci a za tohle rozhodně hlavu netrháme :) Pokud ti to hodně vadí, doporučuju namapovat zapínání slewování na jinou kombinaci kláves (cca ctrl+shift+y nebo tak).
By Lapak
Když už jsme u toho, něco podobného se mi stalo, ale s incidentem Paused. Ale ne protože bych mačkal pauzu, ale protože FS9 má tu blbou vlastnost, že když člověk klikne na menu, tak se hra pauzne (a nepřišel jsem na to, jak to změnit), no a teď nevím jestlo to bylo tím, že jsem byl dlouho v menu nebo tím, že se hra na chvíli sekla a šemík pak hlásil paused. Nevím podle čeho Š. zjišťuje paused, ale pokud je to nějakej interval, po který hra neběží, tak by se nám, s pomalými PC hodilo trochu delší ten interval :) Pokud to zjišťuje podle něčeho jinýho, nebo to je složitější, tak na to kašlete, zase takovej problém to není :)
By oupa
Heh, usuzuje to podle toho, že FSka nastaví proměnnou paused na true (zjednodušeně řečeno).
Ale jak píše Filip, incidenty mají jisté stupně závažnosti, a Paused a Slewed mají tu nejnižší.
By Nipik
[quote="Filipos"]Však taky klávesou Y (nebo Z...?) se slew mód ativuje. Není to žádná katastrofa, v reportech nacházíme často mnohem horší věci a za tohle rozhodně hlavu netrháme :) Pokud ti to hodně vadí, doporučuju namapovat zapínání slewování na jinou kombinaci kláves (cca ctrl+shift+y nebo tak).[/quote]

no Y/Z podle toho jaka klavese je in use :D ume Y.. kazdopade diky
By Pavel Muroň
SETTINGS - GENERAL - Pause on task switch = uncheck.
Jsem kdysi při začátcích mého poletování někde četl, že je to jeden z hlavních požadavků lítání na VATSIM.
By Alfista164
To bude tim, ze \"Y\" je tlačítko pro spuštění modu Slewed. Ten se za letu samozrejme nepouziva. Takze nemackat.. ;)
By Lapak
[quote="Pavel Muroň"]SETTINGS - GENERAL - Pause on task switch = uncheck.
Jsem kdysi při začátcích mého poletování někde četl, že je to jeden z hlavních požadavků lítání na VATSIM.[/quote]

To je něco jinýho, to zajistí, že se FS nepauzne, když okno FSky nema focus. To že se FS pauzne při rozkliknutí menu na to nemá vliv. Ono to ani nepíše takový to červený paused, ono to prostě jenom celý stojí :)
By Dagger
To jsem zkoušel, ono se to nepauzne... Jenom se \"sekne\" obraz, ale \"na pozadí\" to furt běží...

Zkus si to při klesání třeba na 20 s rozkliknout a měl bys za tu dobu něco vyklesat...
By PBily
Ahoj Davide,

pri stisku Y dojde k zapnuti modu pro \"manualni pohyb letounu\". Kdyz jsi ve Slewed modu, muzes letadlem pomoci sipek na numericke klavesnici pohybovat kam chces (Q a A je myslim nahoru a dolu). Tento mod je vsak na VATSIMu zakazany. Je to ale dobre pro nastaveni na spravny gate na letisti. To bys mel vsak ucinit pred prihlasenim na VATSIM.
By Lapak
[quote="Dagger"]To jsem zkoušel, ono se to nepauzne... Jenom se "sekne" obraz, ale "na pozadí" to furt běží...

Zkus si to při klesání třeba na 20 s rozkliknout a měl bys za tu dobu něco vyklesat...[/quote]

To mě nenapadlo, tak jsem si zatím nic takového ve vzduchu nedovolil :) Vyzkouším, dík
By Dagger
Lovím z paměti, ale mělo by to tak být..
By marenadl3
Co mám dělat v tom případě, kdy mi Šemík, potažmo FSX napíše: \"Pilot not verified on network\" - což znamená pilot bez ověření na síti? Díky.
By Tommy
Nic, stává se to i mě ve FS9, celkem často...hlavně na stojánce, pak když se už člověk hejbe, tak ne....pokud ale i přesto, tak nevím přesně kolik %letu ale pak tam není ten let jako online...
By marenadl3
No právě že mi to dělalo předevčírem, tak se mi nezapsal let jako on-line, teď jsem to viděl znovu, tak jsem to vypl a zde se ptám.
By Tommy
Tak to bude asi připojením k netu....

PS: Jinak nevím...
By PBily
Mně se to stane tehdy, když se připojím k VATSIMu a hned potom pustím Šemíka. Je třeba několik minut počkat. Doporučuji se připojit co nejdříve a Šemíka si pustit až třeba před voláním na DEL.
By marenadl3
[quote="PBily"]Mně se to stane tehdy, když se připojím k VATSIMu a hned potom pustím Šemíka. Je třeba několik minut počkat. Doporučuji se připojit co nejdříve a Šemíka si pustit až třeba před voláním na DEL.[/quote]
Tak jsem to tak udělal a to samé. Počkal jsem cca pět minut.
Poté jsem ještě zkoušel zapnout Šemíka, poté se připojit k VATSIMu a ten samý scénář...
By marenadl3
Tak problém vyřešen tak, že jsem se připojil na VATSIM a hned poté na Šemíka a jede to.

Vznesu další dotaz - do kolika ft/min Šemík označuje přistání za velejemné? Díky.
By rc_czech
[quote="marenadl3"]
Vznesu další dotaz - do kolika ft/min Šemík označuje přistání za velejemné? Díky.[/quote]

Uz se to tu resilo, hledej. ;)
By oupa
Šemík pouze měří a nic neoznačuje. Označuje až webová aplikace, co přiděluje bonusy a toto dělala i před Šemíkem.
By oupa
Administrator muze byt offtopic?:)
Neco ti blokuje flash, nebo ho nemas vubec, nevim (jsi prvni o kom vim, ze ma tento problem). Da se to uznat jako reklamace, takze pokud chces, posli request na novy test.
By Dagger
Nemělo by být v testu jako možnost u otázky 4 \"22nd\"?
By marenadl3
Když mi Šemík píše \"Report position OK\" a zároveň s tím \"Pilot not verified on network\", co s tím mám dělat?
Reset Šemíku jsem zkoušel, neúspěšně.
By oupa
Report position OK = server prijal hlaseni o pozici a zaznamenal ji
Pilot not verified on network = nepodarilo se overit online pritomnost pilota na siti

Server si prubezne stahuje logy vatsimovych (a ivao) serveru, ktere obsahuji seznam pripojenych pilotu. Pri obdrzeni hlaseni o pozici pote kontroluje, zda je pilot v tomto seznamu. Pokud neni, vypise tuto hlasku a zaznamena to k hlaseni o pozici. Z tohoto se po skonceni letu udela vyhodnoceni, a pokud je pomerny pocet nepritomnosti vyssi nez urcita hodnota, tak se let nezvaliduje a pilotovi se nepripise letovy cas.

Pokud si je pilot jisty, ze je pripojen a presto dostava tyto varovne hlasky, jsou mozne v podstate tri duvody:
- pilot ma spatne vyplnene vatsim nebo ivao id v profilu na CSAV, nebo pouziva pro pripojeni jine (muze zkontrolovat a opravit sam)
- vatsim servery poskytuji neaktualizovane vypisy, zasekle v urcitem case v minulosti a nereflektuji aktualni stav (obcas se to vatsimu stava) (toto lze zkontrolovat na webu na mape letu v pravem sloupci \"Tracking status\")
- chyba pri stahovani vypisu (stava se vyjimecne az nikdy)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16