VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By xmms
Spustil jsem Plane Maker, hrál jsem si s nastavením maximum allowable thrust, kterým se mění výkon motoru. Trochu jsem přidal v B777, aby to mělo grády. Problém je v tom, že po této změně pak není autopilot schopen udržovat nastavenou výšku a pak klesá a stoupá tak nějak různě. A to i když letím nějakou normální rychlostí, třeba 250 kts.
Věděl by někdo proč?

Ale jinak je to docela sranda, zkuste si nastavit 999,999 lb, to pak vystartujete na volnoběh a na maximum letíte MACH 4 do výšky 100,000 ft :-)
By Engin
Jinak protože ten AP je programovaný a vyzkoušený jenom na určité chování letadla a když se takovou prasárnou dostaneš mimo to otestované chování, tak to dělá psí kusy. Zkus si třeba při zapnutém AP čas 32x, taky ti to většinou nepoletí moc rovně :-)
By xmms
No jo, ale ono to přestane fungovat, i když jenom maximální thrust zdvojnásobím, ale přitom letím jen pomalu, řekněme 250 kts. Zřejmě by to chtělo zeditovat i něco dalšího, ale nevím co. Poradil by někdo?