VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Vážení piloti a příznivci virtuálního létání,
Mám tu čest pozvat Vás na slet VFR pilotů spojeným se soutěžením - Letňanský kufr 2011.

Každoročně se na Letňanském letišti pořádá soutěž zvaná \"Letňanský kufr\". Skládá se z několika disciplín, za které se získávájí body a jejich součet následně rozhoduje o celkovém pořadí. V našich podmínkách však bohužel nejsme schopni některé discipliny provést, proto budeme soutěźit pouze ve dvou z nich.

[img=Letňanský kufr 2011]http://www.ruzynespotters.cz/vacc/banerkufr.jpg[/img]

Disciplína první: Přesný let po okruhu
Letištní okruh v Letňanech se od běžných neřízených letišť výrazně liší. Je to způsobeno prostory a zástavbou, které se nacházejí v těsné blízkosti letiště a Letňanský okruh má tedy pevně daný tvar. Téměř žádnou z poloh nelze libovolně upravit podle aktuálních podmínek (výjímku tvoří pravý okruh na dráhu 23, tam lze protáhnout polohu \"po větru\"). Okruh zároveň zasahuje do CTR Ruzyně a tvoří potenciálně konfliktní provoz při přiblížení dráhy 24 LKPR. Tvar a výšku okruhu je tedy nutné skutečně pečlivě dodržovat.

Disciplína druhá: Navigační soutěž aneb Letecká rally
Tato část, která bude následovat po odlétání okruhů, je naprosto standartní navigační soutěž. Úkolem posádky, v reálu složené z pilota a navigátora, je přesně odletět zadanou trať a zároveň cestou splnit několik úkolů. Trať bude jednoduchá se zjevnými otočnými body, není se tedy třeba vůbec ničeho obávat.

--
Program - 28.8.2011 (časy LOC)

17:00 - otevření letiště - příchod AFIS
17:00-17:55 - Slet - možnost létání okruhů, letů do prostorů
18:00 - oficiální zahájení + překvapení
18:15 - Zahájení disciplíny \"Přesný let po okruhu\"
cca 18:40 - Zahájení Letecké rally (Ihned po skončení 1. disciplíny)
Ukončení v pozdních nočních hodinách

Všichni jsou vítáni!
Přijďte se s námi rozloučit s létem!

Stránky eventu najdete zde
Jak správně přiletět najdete zde
No, to, rekl bych, zalezi primarne na tom, jestli 1) mas nejakou rozumnou ortofoto scenerku, ktera vychazi z FSkoveho ortofota a 2) jestli umis vygenerovat z FSkove scenerie scenerii pro X-plane, jelikoz se predpoklada, ze budou nejake symboly, ktere budou zasazeny nekde do terenu.

Rada
Přátelé VFRníci,
apeluji na vás a vyzývám vás k hojné účasti na této akci!

Akce je virtuálním obrazem reálné letecké Rally, v českých zemích se bude konat podruhé. A je velká pravděpodobnost, že se posléze na podzim bude konat druhý ročník Poháru generála Svobody, takže pojďte ukázát, co ve vás je! :)

Zejména pak apeluji a) na účastníky dříve probíhajícího VFR výcviku v rámci ČSAv a b) na protřelé VFRníky z krajů blízkých i vzdálených.

Rada
[quote="radbrad4"]Vážení piloti, letí se již tuto neděli! Registrujte se, není se čeho obávat, trať je vážně snadná a je to přinejmenším skvělá zkušenost! :-)[/quote]

Rád bych rád bych. Máš scenérku ? :)
Bohužel se s velkou pravděpodobností nebudu moct zůčastnit. Tak se asi uvidíme až při letošním Poháru gen. Svobody... :)
Smazal bych svoji registraci, ale už je to nemožné, tak to případně prosím udělejte za mě.

A piloti, co ještě přihlášení nejste - neváhejte, je to super zábava a ani není potřeba být kdovíjak vylítaný VFR pilot! ;)
Jen přípomínám v 18:00LOC začátek soutěžních letů po okruhu. Pokud nejste registrovaní do soutěže tak nevadí, alespoň přileťte ať dáme AFISákovi co proto :-).
Doporučuji let např. z Mladé Boleslavi, stále podél dálnice až na Brandýs.
Ještě bych chtěl jednou poděkovat za komorní i když výborně připravený event. Takhle dosytosti jsem si VFR dlouho nezalétal. Mrzí mě a je mi osobně líto pořadatelů, že se zůčastnilo tak málo letců při závodě, to jest dva.

Jen jediné kde jsem byl zamaten byly časy. Vzhledem k tomu že jsem se k fsce dostal na poslední chvíli a ve zmatku stránku s časy neprolistoval dál, z toho vyplynulo to, že jsem to ihned všechno propočítal sám a časy si přizpůsobil obrazu svému :) Což asi nebylo správně :) K trati nemám výhrady i když kufr jsem hodil dvakrt a to u Štneberka a ještě před Kolínem. Fotky byly aspoň pro mě vidět pěkně (až na to že vzdálenosti jsem nahlásil velmi od oka), ale za to plachtu jsem rozeznal jen jednu a kolem druhé pouze proletěl :)
Vážení letci,
Z celého srdce Vám děkujeme za (i když, pravda, ne moc velkou) účast. Snažili jsme se připravit soutěž spojenou se sletem, abychom přilákali i ostatní méně zkušené aviatiky. Snad příště :)
Omlouvám se také za zdržení, ale z nepříjemných osobních důvodů vyhlásím výsledky a závěr až zítra.
Ještě jednou mnohokrát děkujeme za odvahu všech 3 zúčastněných pilotů a doufáme, že se příští soutěž setká s větším zájmem :)
Robert