VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By marenadl3
Dne 21.8.2011 (neděle) ve 20:00 se koná slet v moravské metropoli, na letišti v Brně-Tuřanech [LKTB]. Z Brna je možno pokračovat dále do: Prahy, Ostravy, Hurghady (Egypt), Antalye (Turecko), Lisabonu (Portugalsko), Burgasu (Bulharsko), na Krétu, Kos, Rhodos (Řecko) a na Djerbu.

K tomuto srazu mě přijmělo spokojenost pilotů ze srazu v Ostravě-Mošnově.
Jsou zajištěni ATC´s na pozicích: LKTB_APP a LKTB_TWR.
Kontaktoval jsem zástupce pilotů společnosti ČSAv (Czech Airlines Virtual), zda-li by tento sraz nešel \"hodit\" do kalendáře akcí na webu společnosti.

Oficiální banner bude zveřejněn nejpozději 7 dnů od srazu.
Kdo přiletí, nechť prosím napíše zde, odkud poletí. :)
Děkuji za pozornost, doufám, že slet se opět vydaří a bude přát i počasí.

Charts: http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lktb
Scenery: http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lktb
SOPs: http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lktb
By rc_czech
Tech destinaci (a dopravcu) je v Brne vice, prece jen, neni to Ostrava :D

PRAGUE
LONDON/STANSTED
MILAN/BERGAMO
ALICANTE
LONDON/LUTON
ROME/FIUMICINO
MOSCOW/DOMODEDOVO
SAINT PETERSBURG

A pak spousta charterovych destinaci.

Kdyby si na to tolik nespechal, sel by z toho udelat peknej mezinarodni event :)
By marenadl3
No, já říkám jen destinace ČSAv (Czech Airlines Virtual), poněvadž za ostatní společnosti nelítám, tudíž nevím jejich destinace. ;) :)
Tak můžu zkusit kontaktovat zástupce zemí, zda-li by to nemohli hodit na jejich stránky, není problém.
Tak zkusím je kontaktovat.
Jo a když už jsi tady, nebudu Ti posílat e-mail, rovnou tady Ti napíšu, zda-li by jsi to nemohl hodit na web? Jestli mohl, mockrát díky. ;)
By rc_czech
Lita nekdo za Wizz VA?
Pripravim banner a budu kontaktovat RYRvirtual.
Co VFRnici a nejaky cargo? Doufam, ze se ukazete :)
Mohli by se obsadit i Kunovice a PB by mohl zalitat ten svuj pekelny stroj ;)
By marenadl3
Já kontaktoval webmastery VACC: Maďary, Slováky, Poláky, Němce a Rakušáky, zda-li to nemohli pověsit na web, aby piloti věděli, že se nějaký sraz koná a aby případě přiletěli.
Rc_czech: Zkusím nějaký banner spráskat ještě dneska a poslal ti ho na mail. Jinak - dáš to tedy na ten web? Díky.

Možná budeme atakovat hranici počtu vzletů a odletů v realitě, jako na Mošnově.
Pokud možno, hlaste se zde, kdo přiletí.
Udělal jsem to 21.8., protože o týden dříve je LKPR-EDDV, takže to jsem do toho nechtěl dávat, aby nebylo moc akcí najednou. Takže jsem to dal příští týden. Tak doufám, nicméně jako v prvním příspěvku, že slet se vydaří. :)
By Radizz
Do prvního příspěvku jsem si opět dovolil doplnit odkaz na mapy, scenerku a SOPs.

ATC o této akci ví, mají ji v interním bookovadle a určitě ji podpoří (já tentokrát nejspíš nebudu moct, což mě vzhledem k místu konání obzvlášť mrzí).

Připomínám, že v Tuřanech je relativně nově i GND. Na VATSIM se to zatím mnohokrát nevyskytlo, ale tato pozice je i u nás plně funkční. Toto teda jedinečná příležitost pro ATC potěr, aby si vyzkoušel handlování na zemi trošku jinak než v Praze.
By Pavel
Noo, to s tím záletem v LKKU není vůbec špatný nápad! Sice ještě nemám hotovo, ale už to je létatelné... pokud se sežene ACC, tak si dám zálet, pokud ne, tak vezmu oblast...
By marenadl3
Tak zástupce ATC Czech mi říkal, že ATC určitě budou, jedná se o LKTB_APP a LKTB_TWR.
Doufám, že to bude moc hezký slet.

Zároveň se mi ozval zástupce Maďarska, že Maďaři organizují let Kiev-Budapešť, takže ATC jsou přislíbeni po celém Maďarsku. Takže doporučuju právě z Brna letět do Maďarska, ale samozřejmě, je to na Vás, jakou destinaci si vyberete! :)
By marenadl3
Tak, banner je zde. Musím upozornit, že autorem banneru je Snohakrij, který se mi sám nabídl, že banner vytvoří. Zde vidíte jeho dobrou práci, čímž Snohakrijovi (nebo Snohakriji) velmi děkuji.
By oupa
Marku, pakliže je tam logo VACC-CZ, a jedná-li se tedy o oficiální VACC-CZ event, pak na to má VACC-CZ přísné guidelines, jak logo používat. Nikdy mě nepřestane udivovat, co všechno je lidová tvořivost schopná vyprodukovat.
By marenadl3
[quote="oupa"]Marku, pakliže je tam logo VACC-CZ, a jedná-li se tedy o oficiální VACC-CZ event, pak na to má VACC-CZ přísné guidelines, jak logo používat. Nikdy mě nepřestane udivovat, co všechno je lidová tvořivost schopná vyprodukovat.[/quote]
Jak říkám, autorem je Snohakrij. Tedy - mám to upravit, ať tam není logo VACC-CZ? Není problém. :)
By Dagger
Nechceš nechat tvorbu bannerů na někom jiném? Určitě se někdo ochotný najde...

Jinak obecně bych se přimlouval za ponechání Ř.
By rc_czech
Mam zvoleni jednoho autora z planes.cz pouzit jeho fotku, ktere se, myslim, skvele hodi. Jen jsem se k tomu pres vikend nedostal (c FB).
Tak vecer neco spacham, je-li zajem.
By dubajss
[quote="marenadl3"]RS: Zájem by byl. Zkontroluj si mail, prosím! Dík.
Jenom nechápu, když autorem nejsem já, proč mám tolik mínusů.....[/quote]

Minusy sou za ten banner predpokladam, ten bych takle splacl asi i ja absolut amater v paintbrushy.
By marenadl3
Tak na stránkách společnosti ČSAv (Czech Airlines Virtual) je přihlášeno zatím 5 pilotů (k 16.8. 22:35) s rozdílnou procentuální účastí. :)
Jsou zatím přihlášeni (informace ze stránek ČSAv): Venda Macháň - Ano - 100%
Marek Sobaniec - Ano - 100%
Michal Němec - Ano - 80%
Jakub Klapka - Ano - 80%
Ondřej Sekal - Ano - 50%
Takže jsem zvědavý, kolik pilotů nakonec přiletí a podpoří tuto akci. :)
By tmx
Prosím, jak se teda v Brně parkuje? Čumákem k dráze a celé bez pb, čumákem k terminálu a s pb, nebo západo-východně, jak je to nějak v mapě a jak je to na google maps?
By Radizz
ATC obecně nezajímá, co se děje na apronech za červenou čárou. Na VATSIM bohužel nemáme signalistu (marshaller), který by letadlům v Brně pomohl zaparkovat. Abychom si to tedy udělali co nejreálnější, letadla si tam tu otočku o sto osmdesát stupňů dělají sama i bez signalisty.

Podobně při odletu: vytlačení se neposkytuje (viz také SOPs). Pokud máte starou/oficiální scenerku, postaví Vás to bohužel ale čumákem k terminálu. Buď tedy před připojením on-line pojížděním letadlo otočte, nebo si po instrukci k pojíždění vypushujte na vlastní. Lépe to bohužel udělat nejde.

Pokud by někdo měl re-freshovanou scnerii od FD, prosím, dejte vědět (viz http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=5129). Krom rozestavěného terminálu už stavěla letadla správně. Velice by se nám hodila.

K parkování na Middle Apron také zde:
http://lis.rlp.cz/ais_data/aip/data/valid/a2-tb-pdc.pdf
By Dagger
[quote="Radizz"] Pokud máte starou/oficiální scenerku, postaví Vás to bohužel ale čumákem k terminálu. Buď tedy před připojením on-line pojížděním letadlo otočte, nebo si po instrukci k pojíždění vypushujte na vlastní. Lépe to bohužel udělat nejde.
[/quote]
Ale jde. World -> Map, tam položka Heading a přepsat na hodnotu o 180 větší.