VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By martinz
Ondřej: Adam problém měl ale už ho vyřešil díky režimu kompatibility. Bohužel mě to nijak nepomohlo protože jsem ji měl vyplou.
By amalka
[quote="martinz"]Tak pomoci nVidia Inspector se to dá pěkně nastavit bohužel nic furt nefunguje na FPS s Cesnou mám slabých 20FPS což je hodně málo.[/quote]

Nastav nějaké směšné rozlišení, třeba 640x480 ať vidíš, jestli ev. kdy to začne na FPS mít vliv. Tím zjistíš, jestli máš hledat chybu v grafice (resp. nastavení) nebo jestli je chyba jinde (CPU a vlastní nastavení FSky). Jo a nastav CAVOK, úplně bez mraků - počasí.

Co to smazání FS9.cfg? (starý můžeš zazálohovat, stačí přejmenovat)

Jde o stále stejný hardware na kterém to již předtím dobře fungovalo? Doporučuji rozebrat, všechny karty vytahat a vyluxovat a znova poskládat. Je klidně možné, že při zatížení CPU / GPU dochází k přehřívání a k chybám nebo k automatickému snižování výkonu. Jakou máš teplotu okolí ?
By martinz
Rozlišení jsem stáhnul ale žádný velký nárůst se nekonal takže v grafice to asi nebude.

Když smažu FS9.cfg tak to nejde spustit.

Hardware je nový a lepší než předchozí bohužel na něm ale FSka nefunguje tak dobře jak na starém a to byl o třídu slabší
By Čondra
No.. Určitě máš dvou, nebo čtyřjádro.

FSku dej na jedno jádro.
ICQ, Skype, Broswer a podobný srač*y dej na druhý (jestli Ti to u toho běží)
By martinz
Bohužel jednojádro taktované na 2.7GHz takže není kam přesouvat.
By Jindřich
Zkus se podívat do správce úloh, jestli ti něco nežere CPU. Dej taky zobrazit procesy všech uživatelů.
By martinz
CPU mi nic nežere jen nečinné procesy.
By martinz
Amalka: Zde jsou teploty nezdá se mi že by se to přehřívalo.
By Pavel
Nemáš v BIOSu puštěnou nějakou energii spořící sračku jako Cool&Quiet nebo něco podobnýho?
By Petr Hagyari
S tou teplotou to bylo myšleno v zátěži. Možná to je blbost, ale říkal si, že to máš taktovaný, a to znamená, že se to musí líp chladit. Jestli si tam nechal základní nějakej větráček, tak se to možná přehřejvá. Zkus po startu win hned spustit FS a proletět se. Podle mě to chvíli bude ok, než se to začne zahřejvat, ale těžko říct, to bude fakt blbost nějaká!
By martinz
No při FSce to mělo maximálně těch 54°C
By martinz
Problém stálé přetrvává, V grafice to není ale spíše v procesoru jen bohužel nevím co. Všechny spořící věci jsou v BIOSu vypnuté.
By amalka
A CPU výkonnostně (zkusit nějaký benchmarky) dává to co má dávat? Jestli je to úplně nový železo, klidně tam může být nějaký hw/driver problém, který se projevuje poklesem výkonu...
By martinz
Je to už nějakou dobu používané napadá mě už jen přeinstalovat win.
By martinz
Windows přeinstalován a je to ještě horší než předtím. FS se spustí ale jakmile naběhne menu okamžitě se vypne bez jakékoliv chybové hlášky. Windows XP SP2 verze 2002
By Adam
Ahoj,
no, je to divné… Pak už to tedy vypadá spíše na chybu v hardwaru – možná špatná grafická karta, procesor, možná 2 GB RAM není pro tvoji soustavu dostačující, anebo taky může být chyba v té verzi Windows XP… Doporučuji stáhnout tyto dva softwary, abys vyzkoušel alespoň funkčnost grafické karty a procesoru:
GPU-Z (hlavně na grafiku) – http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ownload/?g (Zjisti, zda u paměti grafické karty opravdu máš tolik, kolik tvá grafická karta má mít – předpokládám 1 GB (1 000 MB) /– je možné, že je chyba ve zdroji/.)
CPU-Z (procesor, zákl. deska a paměti RAM) –
http://www.slunecnice.cz/sw/cpu-z/stahn ... t=4e1731c2
Otestuj hardware komponenty, kdybys něco nevěděl, napiš.
P.S. Ještě bych se rád dozvěděl značku a typ monitoru.
Díky.
By martinz
Monitor je HP 1955 ale stím je to bez problémů ostatní hry fungujou normálně bez problémů akorát FS odmítá spolupracovat.
By Adam
Aha, tak to je divný ještě víc… A máš i FSX? Třeba bys to mohl zkusit, jestli ti to pojede dobře na něm; pak by byla chyba přímo ve FS 9.
By martinz
Tady jsou záznamy.
By martinz
Mám jen FS9 originál jak říkám na starém PC šlapala v poho na novém se jí vůbec nechce.
By amalka
BTW ten ovladač graf. karty je extrémně fousatý. V rámci eliminace dalších možných vlivů rozhodně doporučuji odinstalovat, projet driver removal toolem a nainstalovat aktuální ovladač.
By martinz
No před přeinstalací windowsu sem měl novější verzi a učinek žádný ale to se ta FS aspon dala hrát teď se ani nespustí.
By martinz
Ovladače grafické karty aktualizovány ale FS se stále vypíná bez chybové hlášky.
By amalka
To je fakt divný, neinstaluješ to jako uživatel s omezenými právy? Před instalaci FS zkus ručně odstranit jakoukoliv zmínku o FS9 z registry a z disku, tzn. nejen z adresáře kde je FS nainstalována ale i z Documents and Settings / user ...
By Adam
Hm, podle těch údajů z obrázku je vše v pohodě… Jako vážně už mě nenapadá nic, co by mohlo takhle způsobovat problém s FS9. Být tebou, zkusil bych demo FSX a zkusil tak, jestli to bude lepší, či ne… Vyzkoušeli jsme toho už dost, tak zkus ještě alespoň toto.
P.S. Ty tedy nejsi schopen ani spustit let ve FS9 (s defaultním letadlem, třeba Cessnou)?