VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
No já nevím, až takhle přímo někoho nutit bez možnosti výběru, podle mě by to mohlo i dost lidí odradit. Jako funkce je to parádní, jak tady píšete, nováčci vidí, jak se co dělá (sám toho dost využívám), případně mi někdo může poradit atd., ale takto striktně říct \"buď bude všechno co děláš vidět celej internet, nebo s náma nesmíš lítat\" nevím no... I já si třeba při CRZ vyměním pár zpráv na ICQ nebo přečtu noviny a nepotřebuju, aby to bylo vysíláno on-line pro všechny... To jak to je, že si každý může vybrat, je podle mě ideální...

Ale samozřejmě zatím jsem v pozici, kdy asi nemám ani poradní hlas, tak to berte čistě jako můj názor :)
Současný stav mi přijde jako nejrozumnější a nejvstřícnější ke všem. ČSAv-TV je povinná jen při zkouškách nebo kontrolních letech a při ostatních letech záleží na samotných pilotech. Ano, jsou důvody proč to mít- pečlivé dodržování postupů, ukázání ostatním jak má člověk vyladěnou FS ajiné. Ale pak jsou zase někdy důvody proč to mít vyplé..například když se něco testuje, nebo má člověk otevřených hodně chatových zpráv a nechce aby si to někdo četl atd... Volnost by v tom měla být a je na pilotech jaký k tomu mají postoj. Nemyslím, že by ta změna byla k lepšímu.
By Roman Szotkovski
Současný systém je tak akorát - při zkouškách a kontrolních letech povinnost, při běžných letech vhodný doplněk. Já bych ale i přesto uvítal, kdyby piloti z vlastní iniciativy zapínali ČSAV TV častěji. Sice není ani moc na co koukat, ale člověk nikdy neví, kdy se od ostatních něco zajímavého přiučí.
[quote="Lapak"]I já si třeba při CRZ vyměním pár zpráv na ICQ nebo přečtu noviny a nepotřebuju, aby to bylo vysíláno on-line pro všechny... [/quote]

Koukám, že jsem asi jedinej, kterej má Šemíka ve kterým se dá nastavit jenom snímání FS. taky při CRZ mam FSku na liště. A nebere mi to nic. A když FS zase otevřu, tak se to pustí.

Č.
Zavedením tohoto povinně, bysme se asi museli veřejně za některý stydět...Je vidět, že pár lidí tady opravdu neni dobrým příkladem, jak se prezentovat přes TV.

Nechal bych to taky jak to je, proč to zase něčím dalším komplikovat. To je pořád vymejšlení dalších zbytečností. Některým jedincům bych TV navrhnul povinně vypnout...

Všichni víme...
[quote="Čondra87"][quote="Lapak"]I já si třeba při CRZ vyměním pár zpráv na ICQ nebo přečtu noviny a nepotřebuju, aby to bylo vysíláno on-line pro všechny... [/quote]

Koukám, že jsem asi jedinej, kterej má Šemíka ve kterým se dá nastavit jenom snímání FS. taky při CRZ mam FSku na liště. A nebere mi to nic. A když FS zase otevřu, tak se to pustí.

Č.[/quote]

Dobře, tak to samé platí při chatu přes FSInn (SB), šlo mi spíš o princip...
Osobně si myslím, že naše TV výukový účel z logických důvodů, které už byly naznačeny výše, ani mít nemůže. Rozlišovat, kdo by ji z proto puštěnou mít mohl či nemohl, je tudíž nesmysl. Jak už tu padlo, stávající stav je ideální.

Vždycky jsem taky asi trochu naivně doufal, že hlavní motorem pro používání checklistů, co nejsprávných procedur (což, přiznám se, považuji za základ, jinak je to naše poletování prostá arkáda) a podobných \"zbytečností\" je touha pilotů se zlepšovat a ne obava, že někdo uvidí, jak dělají něco špatně...
Jsem pro, aby to zůstalo volitelné. Já to třeba nikdy nevypnul, protože věřím, že se nemám za co stydět. Co bych spíš navrhnul je doprogramování přenosu dalších obrazovek. Já mám 3 a když se někdo dívá na kokpit bez CDU, mráčků a overhead panelu, není to ono. Je zde někde vývojář Šemíka?

Věřím, že přidání dalších obrazovek nemusí být už tolik práce.
Nejde mi objednat OnDemand z Bratislavy do Košic, u čehokoliv slovenskýho to hlásí \"Letiště není součástí oblasti povolené pro vaši hodnost\", ale FO by mělo stačit ne?
No mě už se právě i jednou stalo, že jsem jsem si OnDemand normálně koupil, vše se tvářilo OK, ale po přistání mi to řeklo, že nemám na let dostatečnou hodnost a nezapočítalo hodiny... Je to kdyžtak můj let z 15.5. kdyby ses na to chtěl podívat. Tak jak budu moct, tak to zkusím a kdyby byl problém, tak budu hlásit...
technická ohledně charteru...
OK 6724 je LHBP-LEVC a OK 6725 je LEVC-LKPR... problém vidím v tom, že do Budapešti se ta A320 nemá jak dostat... asi chyba a má jít o LKPR, ne? žádný jiný charter totiž z/do Budapešti nelítá
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 37