VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Jestli zlomím naše, aby se mnou udělali trojúhelník Klatovy - Karlovy Vary - Praha a ještě jeli nazpět do Klatov, tak se ukážu na hromadné uctění památky PS. Bohužel, je tohle vcelku na rychlo, tak nemohu 100% potvrdit účast.

Č
By Roman Szotkovski
Pánové, děkuji za povedenou akci. Bylo to úžasné!

Nejdřív jsem se vracel z Madridu, no na příletu to bylo s Jumbem kapánek horší, ale vynahradil to let do Žiliny a zpět s ATR72. Paráda, takovéhle pokrytí by mohlo být vícekrát za měsíc :-D

Už se těším na neděli, oslavím 200 hodin v kokpitu ČSA virtual.

Roman
Takže pánové řídící, chtěl bych vám poděkovat za SUPER akci, pokrytí bylo skvělé, a řídící taky.... Myslím že čeští řídící jsou jedni z nejlepších.... Letěl jsem LKTB-LKPR, na přistání jako číslo 3, a povolení k přistání na rwy 24 jsem dostal až nad prahem, protože věžník dával immediate takeof..... Takovéto akce by se mohly pořádat častěji, super... :) :)
Samozřejmě nemohou chybět i nějaké screeny.

Po příletu do EDDS...
Obrázek Obrázek

Před odletem, zapadající slunce a CSA036 po vzletu.
Obrázek

A už je ve vzduchu i HLX004...
Obrázek Obrázek

Kýčovitý screen, západ slunce a letadlo ;)
Obrázek

Zobrazení situace...
Obrázek

Ruzyně, za chvíli jsme doma...
Obrázek

LKPR ILS RWY24, před námi B744 Virgin Atlantic Airways na lince z Bostonu. Zde jediná kaňka na kráse a štítu LKxx_ATCs. Nejsem řídící, klidně mě opravte, ale cpát mezi dvě B744 s rozestupem asi 4nm odlet... to nemohlo vyjít. ;)
Obrázek

Takže jsme dostali příležitost prohlédnout si Ruzyni ještě z druhé strany...
Obrázek

Věřím, že si ATC užili akci stejně jako my piloti, zvláště pokud byli pěkně pospolu. Těším se na nějaké statistiky - počet odletů/příletů apod. Sice se asi těžko dosáhne rekordů z RUNWAY TO HELL, ale zase jsme nebyli nuceni holdovat. A to menší sblížení u BODALu bylo taky pěkným zpestřením ;)
Ahoj kluci,

děkujem moc za všechny Vaše lety. :) Sice jsem nebyl v jádru dění (vIATCC) - povinnosti a příjemnosti, jak mnozí ví, mě odvelely na dálný sever - a nemám tak nějakou ucelenou statistiku, ale provoz hodnotím z mého působení na ARR a Velkomorava APP jako příjemně nadprůměrný. Vzhledem k počtu řídících bylo v našich silách odbavit víc letů, na druhou toto byla taková příjemná, stálá a nekrvavá zátěž. :)

Moc fajn akce, příště zase! :)

[quote="Gelba"]...s turbíkem a všude pokrytí, aj v Kunovicích se mi dostalo místního servisu, paráda...[/quote]

Toto byl zlatý hřeb večera a s. Gelbič dostává hvězdičku za prvního letce, který po cca dvou letech opět provětral tovární letiště v Kunovicích. Budiž to námětem i pro ostatní, v republice je spousta letišť, kam nikdo nelétá. Provětrejte svoje plechové miláčky občas i tam. :)
[quote="George_L"]Zde jediná kaňka na kráse a štítu LKxx_ATCs. Nejsem řídící, klidně mě opravte, ale cpát mezi dvě B744 s rozestupem asi 4nm odlet... to nemohlo vyjít. ;)[/quote]

To jsem zvědavý, co na to řekne onen věžník, za kterým tvůj průlet šel..:D já nestačil valit bulvy, když dal line up tomu vzletu a tys byl cca na 3nm..:D Každému střízlivému ATC je jasné, že toto vyjít nemohlo..:)
[quote="bulik4lg"]To jsem zvědavý, co na to řekne onen věžník, za kterým tvůj průlet šel..:D já nestačil valit bulvy, když dal line up tomu vzletu a tys byl cca na 3nm..:D Každému střízlivému ATC je jasné, že toto vyjít nemohlo..:)[/quote]

No, já teda nevím, který z osádky věžnického potěru to byl, ale na obranu dotčeného se sluší zdůraznit, že žluťásek byl první mašinka na dráhu 24 a že věžník mohl být tedy touto změnou zmožen a mohl to přehlédnout. Stávat by se nemělo, ale i mistr tesař...

HLX004 vyčíslí množství paliva, které touto eskapádou spotřeboval, s tím, že dotčený finanční obnos bude onomu věžníkovi v pravidelných měsíčních splátkách strháván z virtuálního platu (do konce života).

Mimochodem změna dráhy tentokrát proběhla (aspoň z mého pohledu) naprosto hladce a profesionálně.
[quote="Radizz"]ale na obranu dotčeného se sluší zdůraznit, že žluťásek byl první mašinka na dráhu 24 a že věžník mohl být tedy touto změnou zmožen a mohl to přehlédnout..[/quote]

Žluťásek první nebyl.. Přinejmenším byl druhý.. Byl ve čtyřmajlovém rozstupu, tam se mezi dvě jumba nevejde fakt nic.. ;)
[quote="bulik4lg"]Žluťásek první nebyl.. Přinejmenším byl druhý.. Byl ve čtyřmajlovém rozstupu, tam se mezi dvě jumba nevejde fakt nic.. ;)[/quote]

Aha, máš pravdu, první byl nějaký BAW, už si to vybavuju. Já jsem po té změně dráhy předával ARR a tyhle dva jsem ještě stihl odbavit.

...no, nevejde, no (ani orel Karel). :)
[quote="bulik4lg"] Každému střízlivému ATC je jasné, že toto vyjít nemohlo..:)[/quote]

Já jsem si říkal, že v tom hrál roli alkohol. Příště dostanete do místnosti ještě jednoho bezpečáka, který Vás před nástupem do služby (i namátkově během ní) nechá dýchnout do alkoholtesteru ;)