VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

Jak již název napovídá, na tuto středu jsme si pro naše drahé piloty připravili první jarní VFR event. Hlavním důvodem bylo přilákání VFR provozu na jedno letiště, kde tento VFR provoz dá do těla našemu nadějnému řídícímu ve výcviku - PP.

K eventu - přileťte do LKPR za VFR, tedy udělejte vstup do CTR, nebo třeba z LKPR někam odleťte (tedy opuštění CTR), nebo si dejte pár okruhů na Ruzyni, nebo třeba nějakou činnost na okolních letištích, se kterými má co dočinění LKPR_TWR (LKKB, LKLT, LKVO). Pojďte si pohodově zalítat, zakomunikovat česky nebo anglicky, každému dle jeho preferencí. Vítání jak nováčci (aby si TWR zařídila i méně zkušené piloty), tak i ostřílení mazácí, kteří jistě předvedou něco speciálního (nechávám na jejich fantazii).

Pokud si někdo ohledně VFR není jist, doporučím studium zde: http://www.vacc-cz.org/wiki/index.php/K ... komunikace Sice to na první pohled nevypadá, ale je tam opravdu téměř vše potřebné - prostě na tom VFR nic není.

Případné dotazy k eventu sem, dotazy k VFR sem: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=459

See you!
PB and PP
Na zítřek plánuju navigační let LKPD-ECHO1-LKPR (tam asi 2 okruhy) a pak po odletu přes NOVEMBER1 bych rád rovnou pokračoval na LKVO (zde průlet) a přes Milovice zpět do LKPD.

Mám tedy dotaz jako postupovat v LKVO, nenašel jsem žádně VFR mapy a tím pádem i žádné vstupní a výstupní body. Tzn. jak mám postupovat při průletu v CTR?
A pak jak mám vyplnit letový plán pokud si chci na Ruzyni udělat dva okruhy?
LKVO pří příletu z LKPR v reálu vypadá tak, že LKPR TWR a Vodověž provedou koordinaci a dohodne se třeba letové povolení via ALFA BRAVO direct LKVO nebo tak něco. Když je provoz, může tě LKPR_TWR vyštípat až na NOVEMBER a tam si zavoláš Vodověž s tím, že NOVEMBER použiješ jako vstupní bod do CTR LKVO. Jinak na tom nic neni. Klidně si naplánuj LKPD LKVO po trati ECHO (ECHO1 doplní ATC) LKPR a bude to v pohodě.
Tak LKLT-LKPR-LKLT uběhlo pro mou osobu úspěšně, díky za akci, doufám že moje volačka ani způsob jejího volání nikoho neuráží. :) Už se těším na další slet....
R.
[quote="Lapak"]Zdálo se mi to, nebo tam fakt dneska byl docela provoz? Due to traffic jsem ani řídícím neděkoval, tak to můžu napravit alespoň touto formou, vážně jsem se výborně bavil (a u toho trošku bál abych nedostal hold :) ). Díky![/quote]

Nezdalo, byl dobry provoz! Ty\'s tam byl zpocatku nalepeny na 2 dalsi letadla, takze jsi misto zkratky dostal plny STAR, tudiz nebylo potreba holdovat ;)

Rada
Ano, dnes velmi povedená taškařice; všem se omlouvám za své výpadky způsobené zasekávajícím se radarovým klientem. To se na naší klinice stává nejvýše jednou za ... 5 let.

Petr Popule prošel dnes náročnými zátěžovými testy. Neroztavil se i obálku má v pořádku, takže se můžeme těšit na další věžnickou zkoušku. Neoficiální předběžný termín byl stanoven již na tuto neděli od osmé lokální večerní. Bude ještě potvrzeno nebo posunuto.