VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Jindřich
Obrázek

S Pavlem B. jsme zjistili, že máme přibližně každé úterý volno. Víme, že nás oba baví MC létání s nejlepším addonem pro FS9 > MADDOG MD-82. A tak jsme se rozhodli, že všechny následující úterky až dokud to půjde tomuto zasvětíme a poletíme co nejdál to půjde. Třeba ten svět obletíme.

Nejde o to zaletět 800nm legy mezi velkými a známými letišti, ale navštívit úplně nová, malá letiště s tím, že si jen nainstalujeme scenerku, nabriefujeme let, ale samotné letiště uvidíme až na krátkém finále. Délka letu včetně kompletní zevrubné MC přípravy by neměla přesáhnout 3 hodiny (19:30>22:30 maximum), tj v single maximálně 2 hodiny. Další úkol mohou být opravdu dlouhé přelety, pokud se poletí přes moře/oceán, tam musíme zase pečlivě naplánovat palivo, trať, ETOPS, apod. Ale to je hudba budoucnosti. Zatím postupujeme takto:

Nultý leg vedl z Innsbrucku do Samedanu a bylo to obrovské fiasko. Sice jsme přistáli bez problémů na cílovém letišti a nikomu ani letadlu se nic nestalo, ale mlčení posádky a vyvalené bulvy na krátkém finále plus hustá atmosféra při debriefingu.. Nebudu se dále rozepisovat, jen dodám, že tuto zkušenost 100% použiju, poletí-li více než 3 posádky více než 3 legy (osobně předpokládám, že ji použiju hnedka další leg, pokud se někdo přidá :))).

Solo jsem potom přelétl OK-PES zpět do Ruzyně, za vydatné podpory LKPR_APP, opět v podání PB.

Další (první) leg (úterý 1.2.) vedl z Ruzyně na letiště Samellek/Balaton (LHSM). To už byl ale obrovský úspěch a ukázalo se, že kvalitní briefing je cesta k úspěchu a musí být normálním standartem. Další leg (8.2) povede z Balatonu do Rumunského Sibiu (LRSB), vojenské letiště srovnatelné s LKVO, přiblížení přes město kolem motokrosové dráhy kousek od jakéhosi pohoří (jižní MSA 10500).

15.2 bychom potom měli ze Sibiu odstarovat směr Ukrajina, konkrétně Ivano-Frankivsk (UKLI), další bezvýznamné malé vojenské letiště s jednou krátkou a druhou ještě kratší drahou.

A proč to všechno píšu? Protože to plánujeme a kdyby se chtěl někdo přidat (protože úterky jsou v LKAA stejně 0), tak přivítáme. Současně je to samozřejmě obrovská challenge pro hotové piloty, protože pokud se dodrží výše uvedený postup (nikdy jsem nebyl > jen nainstaluju, nevyzkouším > nabriefuju > odletím), tak to je prostě proč to alespoň mě baví. Znova připomínám slovo nabriefuju, protože úterní let plánuju z dostupných zdrojů už teď (PB by moh vyprávět). Prostě koukám na gugl mapy, hledám videa, AIPy, zdroje o letišti. Jen až tu FSku prostě zapnu až v úterý a jdeme na ostro. :)

Tak kdo se přidá?
By Pavel
Já bych JM rád poděkoval za perfektní nápad, je to fakt mazec takhle letět. V horizontu cca 2 týdnů si koupím nový HDD, přeinstaluju Windouzy a FSku a pak už mi snad technika umožní opět lítat jako PF, takže se máš, Jindro, na co těšít.

PB
By ihrdlicka
Pokusím se to dát s vámi. Máte vybrané nějaké scenérky? Né že bych byl línej je hledat, ale ať je máme sjednocené...
By Pavel Muroň
Teda Hun-web je síla; kliknu na zobrazit stránku ENG a v hlavičce je napsáno: Kezdölap | Rólung | Irányítók | Pilóták | Események | Linkek ... Tak hledejte, je to bezva jazyk
By straks
Já teda sem 737mičkář jak poleno ale tu MC bych si rád prubnul.
takže bych měl dotaz jakou používáte verzi ? 2008? a pokud bych si koupil 2010ku bude to pro MC kompatibilní zpětně s s 2008? abych si moh s někym zalítat jako PNF a nebyl sám samotinkej?
By Stanislav Pour
[quote="Jindra"]Leg 4:
Ivano Frankivsk (UKLI) > Zaporozhye - Mokraya (UKDE)
Scenerie i mapy jsou na vACC Ukraine
Route (návrh): GOTRA A42 TAKET UM991 REPLI B493 AKONA W534 TM 433nm
Sraz zítra 22.2. v 19:30 loc (ETD 20:00Loc)

Leg 5: Mokraya > Gelendzhik (URKG) (BTW jde o jednosměrné letiště)[/quote]

jednosměrné letiště mě dostalo :)
Kdyby někdo nevěděl co znamná A380, tak je tam další zajímavý odkaz :)
By CSA021
Ahojky, ze zajimavosti jsem chtěl vyzkoušet toto letiště - Zaporozhye - Mokraya (UKDE), ale po instalaci se při spuštění FS nahraje pouze asi 59% terenu a spadne celá FS ka . Prosím nevíte někdo co dělám špatně?
By CSA021
Ja mam take FS9 prosim a rada ? neni treba neco instalovat jinak nebo neco takove? Docela me to mrzi ze to me nejde. Prosim o pomoc .Dekuji.
By Kuba5
Možná si to blbě přidal do knihovny těch scenerek nebo nevim, mě třeba padala hra, když jsem tam měl scenery LKPR, nevim proč. Zkus reinstalovat FS aby si tam nic neměl a zkus to tam dát. Já to dneska taky musim přeinstalovat, mam tam blbý scenerky a pak tam např. nemam taxiwaye nebo je mam jinde apod.
By CSA021
No uz nejake zkusenosti mam a FS ku mam plnou a reinstal cele FS kvuli jedne scenerce je hodne práce vzhledem k tomu co tam vse mam...a dela to pouze tato scenerka. Jen jsem myslel jestli neni u ni nejaky figl nebo nutno udelat neco jineho nez obvykle. I tak dekuji za nazor.
By Kuba5
No tak nevim, zkus překontrolovat jestli tam máš i jeden ten soubor BGL nebo jak to je... protože jsem ted zjistil, že mi to padalo asi kvůli tomu (neměl jsem tam to BGL).
By ihrdlicka
Zatím jsem to neinstaloval, ale když čtu readme :-))) Tak bych to instaloval asi takhle:
1. složku scenery do kořenového adresáře scenery/eure/scenery
world/texture
2. složku addon scenery klasicky s tím, že nejdřív načtu UKDE_LC a potom UKDE

Večer vyzkouším

scereka funguje f pohodě.
By CSA021
Díky za snahu. Já samo také čtu readme atd. bohužel je asi nejaky problem a s nejakou jinou scenerkou se tluče, ale načte cca 59% terenu a potom spadne. Dělá to pouze tato jedne scenerka tak se as dio uplne preinstalace FS do UKDE nepodivam. ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10