VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="roadmonster"]Tak jsem zrovna přemýšlel nad bannerem a koukám na fóru, že už mi ho někdo udělal :)
Díky Romanovi a vy ostatní si přijďte zalítat - včera to byla slabota a dozorující měli čas přemýšlet nad mými chybami, což je špatně! :D[/quote]

Včera už nějak nebyla energie na nějaká nezdařená přiblížení či emergency ;)
Jen doplním ze zákulisí to, co už můžete vidět na bookingu, aneb že se očekává přítomnost LKPR_TWR+APP, LKAA_CTR a LKTB_APP. LKTB_APP (asi já) bude řídit LKTB, LKMT, LKNA, LKPO a LKKU, tedy například vzdušný most spojující Moravu s Ruzyní by mohl být všestranně příjemný.

PB
Vážně uvažuji, že zruším Bowling. Stejně mám dost co dělat a v práci se zdrižím. Přeji si dobré podmínky, mám v plánu přiřítit se s cessnou od Pardubice do Brna přes November. Je, ale možné, protože jsem VFR s ATC neletěl, že nejdříve se pokusím o odlet. Takže uvidíme, nějak to dopadne. Záleží taky na počasí, aby to nedopadlo jako v pondělí.
Na Brno asi jo, v LKPR by ale storry využil ty svoje \"SVFR s.r.o.\" radiály :D

EDIT: Mohl bych někoho znalého požádat o reklamu na vroute? Jako rezervaci pozice umím, ale nechat to zadat do eventů ne (PS: pravidelné CODy ostatně zmizely, takže to chce zkontrolovat tak jako tak). Předem díky!

Večer se na vás těším! Podle Tempa to sice na LVP zatím nevypadá, ale na VFR taky ne.
[quote="Pavel"]No, já myslím, že budem rádi, pokud počasí dovolí IFRy :)[/quote]
Pokud Mošnov OK, tak náhradní plán je samozřejmě Mošnov-Tuřany. Ale je do tak do FL080., FL100, aby se to pak dalo zase taky v klidu vyklesat. Přeci jenom je to poměrně blízko. To také znamená rychlost do 250 knt
[quote="roadmonster"]Na Brno asi jo, v LKPR by ale storry využil ty svoje "SVFR s.r.o." radiály :D ….
[/quote]
Božíčku, ty jsi fakt kůň…. :D :D
Jinak moc chválím v poslední době ATIS. Už tam někdo nehuhlá, ale konečně otevírá i pusu a mluví srozumitelně. Super.
(jsem drzý co ;) )

Edit: opraveno METARATIS ftFL. děkuji
[quote="roadmonster"]
EDIT: Mohl bych někoho znalého požádat o reklamu na vroute? Jako rezervaci pozice umím, ale nechat to zadat do eventů ne (PS: pravidelné CODy ostatně zmizely, takže to chce zkontrolovat tak jako tak). Předem díky![/quote]

Promin Pavle, je to tam zadany, ceka se jen na schvaleni, pocital jsem, ze to v prubehu dneska schvali... :/
Kluci, děkuji, děkuji, děkuji.
Fantastický. Sice nevím, kde jsem zase zmatkoval, že mě HZ na LKPR_TWR nechal nějak čekat na povolení, tam jsem se v tom teda neorientoval. Pak RR na mě spustil angličtinu. Já mu vlastně rozuměl. Jenom jsem si nebyl jistý, že slyším správně FL160. Takže příště stručně řeknu (jak jsem zvyklý) nerozumím Radku a žádné vykecávání.

A naprosto úžasný byl PB, když mě nechal holdovat na BNO. Díky Pavle, že jsi mi to hodil raději i do chatu. Opět, rozuměl jsem, ale nebyl jsem si jistý, že správně. Prostě první zkušenost. Na přiblížení jsem asi 7 NM od prahu udělal hloupost s rychlostí stroje, ale nakonec dobře to dopadlo.
Takže přesně to co mě baví: Sledovat budíky, sledovat na frekvenci provoz a čumět do mapy a počítat a počítat. Cítím se naplněn a odpočat! A navíc přispěl provozu.

Poznámečka:
Neměl by ATC, který předává letadlo jinému ATC oznámit pilotovi přechod na jinou frekvenci?
Poznámečku nechápu. Co se stalo?
Ad. vyčkávání - děkuj CSA676 že nezablokoval svým nouzákem dráhu, jinak tam ještě vyčkáváš.

PB děkuje za provoz, MQ za dozor na první ACC session a RR na eprouči za trpělivost s tím, v jakém stavu jsem ti to předával.

PB
[quote="Pavel"]Poznámečku nechápu. Co se stalo?
PB[/quote]
Když dostávám povolení ke vzletu, měl bych přeci dostat informaci „Po vzletu přejděte na 127,57“ (pokud je LKPR_APP přítomen). Nebo se mýlím?