VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="Pavel"]Na dnešní COD je očekávána CSAv zkouška, z ATC zatím potvrzena LKPR_TWR (PZ), LKPR_APP (RV) a LKTB_APP (PB). Já v hloubi duše doufám, že se objeví i nějaká Oblast, ale zatím nic dohodnuto není. Přijďte (přileťte) podpořit hlavně LKPR svým provozem, ať se výcviky pohnou.

PB[/quote]

Pokud na mě někdo hodnej dohlídne, vzal bych GND..Co, PB?
Vážení piloti,

dovolte, abych Vás pozval na jedno z posledních předvánočních běsnění v rámci středečního COD-u.

22 DEC 2010, 2000+ loc.

Večer bude tématicky věnován výcviku pozic TWR, APP, GND/DEL. Důraz je však kladen na zvýšenou zátěž s. PZ na stanovišti TWR. Proto Vás snažně prosím, pomozte nám vytvořit, co největší a pokud možno nestejnorodý provoz, abychom PZ dostali pod přiměřený tlak.

Event je vhodný opět i pro \"base training\" (blíže viz http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 182#p76182); takže pokud chcete procvičit svoje schopnosti ILS přiblížení, chcete si vyzkoušet klidně i na Ruzyni VOR-DME, NDB-DME či jinou lahůdku; hrdě do toho.

Připomínám, že v případě base trainingu stačí poměrně málo letadel, aby na okruhu vznikl relativně hustý provoz - a to my chceme, protože chceme, aby si i toto TWR vyzkoušel.

Pomozte nám tedy prosím s výcvikem, odměnou Vám v dohledné době bude nový věžník. :)

Těším se na Vás!
No, jedna věc je to, jakou route si tam dáš, a jedna věc je to, kam tě ATC pošle.

1) Když bude provoz, tak dostaneš vektory do ILSu, prakticky hned po vzletu
2) Když nebude provoz a budeš si to chtít zkusit, není problém povolit na OKL (cca ve FL70 apod) a dát \"after OKL cleared ILS app rwy 24\", s tím že OKL tady bude tvůj IAF.

PB
[quote="Pavel"]No, jedna věc je to, jakou route si tam dáš, a jedna věc je to, kam tě ATC pošle.

1) Když bude provoz, tak dostaneš vektory do ILSu, prakticky hned po vzletu
2) Když nebude provoz a budeš si to chtít zkusit, není problém povolit na OKL (cca ve FL70 apod) a dát "after OKL cleared ILS app rwy 24", s tím že OKL tady bude tvůj IAF.

PB[/quote]

Promiň ale z toho moc chytrej nejsem :D
[quote="kopcimek"]Mám se nějak hecnout a přijít "pomoct" na GND? Nebo ho to chudáka PZ necháte táhnout až od země? :D[/quote]

S. Popule bude důkladně číst (obzvláště pak briefingy řídících), a pak se teprve ptát... :P Tentokrát jeho pozornosti doporučuju zejména tento příspěvěk in fine http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 895#p76895.
[quote="roadmonster"]PP: nic si z toho nedělej, mně tohle dělá furt :D[/quote]

No jistě! :) Ty aby ses neozval. :) Radši studuj frazeo, ať večer není nějak pfrůšvih. :P

[quote="kopcimek"]Já půjdu zapít konec semestru[/quote]

Kurňa, zkus to fakt přečíst. :) Vždyť tam píšu naopak, že je možné to skloubit i s dalšími cvičenými..., do hospody běž 23., ať je veselejší Štědrý den. :)

[quote="kopcimek"]...když RR zlobí.. [/quote]

RR nezlobí, jinak by mu Ježíšek nic nepřinesl.
Dneska dobrej cirkus, pánové :D Jdu si hned vyměnit trenýrky.
Díky všem basetrainingistům! Ačkoliv jsem RR celkem věřil, že BT umí letiště zaplnit provozem, teprve dneska jsem si to vyzkoušel na vlastní kůži. Chvílema dobrý late landing clearance (LK154 ho dostal až někde nad PAPI, tou dobou ho při RVR200 už museli omejvat) a v LKVO & LKKB jsem měl premiéru.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 25