VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Tomáš Cáp
Jo, nevím, jestli mluvil ještě s někým, ale mně na frekvenci děkoval HAL55, s tím, že je to obrovská pocta a že je akce naprosto perfektně zorganizovaná. Takže jeho díky tímto předávám všem, kterým právem patří.
By amalka
Podle prvních čísel z VATAWARE:

RTH 2010 (182 LKPR movements 15-22, total FIR/day movements 239)
time departures arrivals total
1500 4 6 10
1600 11 17 28
1700 15 19 34
1800 13 21 34
1900 15 18 33
2000 7 22 29
2100 2 9 11
2200 1 2 3

PS Fly-In (141 LKPR movements 15-22, total FIR/day movements 161)
1500 2 2 4
1600 2 2 4
1700 4 3 7
1800 7 9 16
1900 11 24 35
2000 11 22 33
2100 4 27 31
2200 2 9 11

Škoda že to na chvilku havarovalo a že to bylo bez přípravy a větší reklamy v LKAA.... Jinak evidentně akce srovnatelná s RTH.

[quote="PavelS"]V historickém srovnání to vypadá následovně:

Event Total FIR mov. LKPR mov.

Runway to Hell 2010 239 200
Prague Real Ops. Event 2009 191 169
Runway to Hell 2008 260 ?
Runway to Hell 2007 292 ?

EDDF Overload 2005 400-500 ?[/quote]
By JAV
[quote="amalka"]Podle prvních čísel z VATAWARE:

RTH 2010 (182 LKPR movements 15-22, total FIR/day movements 239)
1500 4 6 10
1600 11 17 28
1700 15 19 34
1800 13 21 34
1900 15 18 33
2000 7 22 29
2100 2 9 11
2200 1 2 3

PS Fly-In (141 LKPR movements 15-22, total FIR/day movements 161)
1500 2 2 4
1600 2 2 4
1700 4 3 7
1800 7 9 16
1900 11 24 35
2000 11 22 33
2100 4 27 31
2200 2 9 11

Škoda že to na chvilku havarovalo a že to bylo bez přípravy a větší reklamy v LKAA.... Jinak evidentně akce srovnatelná s RTH.[/quote]

Jinými slovy během 3 hodin trvale, přílet co 2-3 min. To je asi maximum i v reálu, kritické místo bylo TMA, oblasti na tom byly lépe, protože prakticky nebyl tranzitní provoz.
By amalka
[quote="JAV"]
Jinými slovy během 3 hodin trvale, přílet co 2-3 min. To je asi maximum i v reálu, kritické místo bylo TMA, oblasti na tom byly lépe, protože prakticky nebyl tranzitní provoz.[/quote]

[quote="PavelS"]V Praze bylo dosaženo 34 pohybů za hodinu, což není rekord (VATSIM max. je 48, real je cca 60), ale je to obecně hodně, jak v porovnání s reálem, tak s VATSIMem.[/quote]

Jinak když vidím to číslo k RTH 2007, tak opravdu nevím jak to tenkrát ATC dokázali...

Ale zpět k připomínce PB, má stejná akce organizovaná VACC-CZ, šanci se tomuto vyrovnat? Nebude "stejná" akce uskutečněná za 14 dnů vypadat jako špatný vtip? Pokud se to má konat, mělo by se to nejpozději do víkendu kompletně zveřejnit.
By Ico
Sice som letel troska s predstihom (LKPR->LZIB) okolo 19:00 (ine povinnosti), ale potom som cumel co sa v LKAA/LKPR deje :) KRASA!!!! To bol narez jak ma byyyt. Niekde mam pic z vroute kde je v jednom momente vo FIR-e 72 ucastnikov :) respect ATC a pilotom. Pavlovi sa to urcite lubilo :) BYE
By radarada
Tedy, panove, to bylo opravdu MASO.
Kdyz jsem se hlasil na APP, rikal jsem si neco jako ze jo, ze to asi bude \"trosku\" hustsi, aspon si natrenuju \"trochu\" hustsi provoz, neco natrenuju a v kombinaci s DIRem to pujde...

Inu... slo to... do chvile nez jsem mel na frekvenci okolo 25ti letadel, ktere se hlasily 1 pres druhe... tohle byla hodne hard core skola.
Registroval jsem cca 2 sblizeni, ktera ale byla zpusobena nedodrzenim hladin ze strany pilota.
Na druhe strane tam bylo nekolik konfliktnich povoleni, v tomhle srumci ale proste v TMA nebylo misto...
...a do toho EMG...

Luxusni...!

PavleS, jeste jednou, Tobe Budiz Vecna Slava...

Rada
By roadmonster
[quote="amalka"]
Ale zpět k připomínce PB, má stejná akce organizovaná VACC-CZ, šanci se tomuto vyrovnat? Nebude "stejná" akce uskutečněná za 14 dnů vypadat jako špatný vtip? Pokud se to má konat, mělo by se to nejpozději do víkendu kompletně zveřejnit.[/quote]

Jako mě tohle napadlo už během eventu, že tomuhle nemůžeme konkurovat. Ale protože jsme už na víc stran dali vědět "11th Dec" je pro nás TEN den (jenom já to na GND vzkázal tak 10ti letadlům + info Florianovi + info Davidu Konradovi), když to teď zrušíme, budeme tak trochu za blby - a to hlavně sami před sebou.

Návrh: Nekonkurujme včerejšku s akcí Runway to Heaven. Nezvládnem to a bude ostuda. RtH má ale jiné priority, než max provoz, a pojďme z nich dostat maximum (lety LKPR-LKKV, procedura PS memorial se mi strašně líbí, etc.). Nazveme to naším soukromým rozloučením, kde provoz z ciziny je vítán, ale není vyžadován.
Za těchto okolností pak bude úspěch, pokud se nám podaří seřadit 20 letadel ve vzduchu do formací a s nimi pak proburácet nad dráhou v LKKV. Tohle by navíc včera stejně nebylo možné.

Co vy na to?
By jam
[quote="roadmonster"]
Návrh: Nekonkurujme včerejšku s akcí Runway to Heaven...
Nazveme to naším soukromým rozloučením, kde provoz z ciziny je vítán, ale není vyžadován...
[/quote]

Rozhodně souhlasím, takhle nějak tu akci vnímám od začátku.
By JPC
Storry napsal:
No... koukalo se na to dobře. Když jsem už napočítal padesátý stroj v okruhu 50 NM tak jsem vytáhl špunt z flašky a prohlásil, že to je fajn, že tam nejsem...
Souhlasím. Když jsem viděl ten šrumec,tak jsem byl rád,že jsem neletěl.Takový maso je jen pro zkušený piloty. Nějaký čas jsem poslouchal komunikaci a všem to šlo jak na drátku. Chvíli jsem seděl na Ruzyni,ale pak mi to vypadlo a výpadky se opakovaly.Nevím,jestli to bylo serverem,nebo mým PC. Podle účasti ,Pavel S. možná ani netušil jak moc byl v oblibě nejen u nás doma,ale i v kolních zemích .- J.
By George_L
[quote="Pavel"]Obecně - tak nevím, jestli po tomhle máme vůbec organizovat náš "Runway to Heaven". Za žádných okolností nemáme šanci předčit dnešní akci, která sama byla totálně rekordní. Akorát si uděláme ostudu, že to nebude ono, v porovnání se dneškem. Proto za sebe si dovoluji spekulovat o zavedení pravidelné "Runway to Heaven" každý rok 28 října na vzpomínku na PS a na dnešní akci, která by tedy byla vždy ve státní svátek, což se hodí, počínaje 2011. Co na to ostatní? Diskuze asi radší tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4656

PB[/quote]

Mně osobně termín jakéhokoliv svátku moc nevyhovuje, protože pokud to vychází takhle na "prodloužený víkend", odjíždím mimo Prahu na Moravu, kde nemám k FS přístup. Proto jsem se ani včera nemohl zúčastnit určitě velmi povedené akce.
Samozřejmě nechávám na organizátorech, vedení a na většině, aby rozhodli kdy se akce bude konat, jen jsem chtěl napsat jak to mám s eventy o svátcích já a možná je nás víc. Těžko se povede termín vyhovující všem, takže všechna rozhodnutí o termínech eventů repsektuji ;)
By mipeba
Mě poslední dobou nevyhovuje nic. Pořád mi sem někdo leze, že něco potřebuje. Nebo si polovička nanominuje návštěvu nebo naplánuje něco hrozně nutného. Už mám podezření jako by to bylo naschvál. Vrchol byl včera na který jsem se moc těšil.
Jedinou výhodu to mělo, že jsme s tou návštěvou vymysleli výlet a koupili letenky do USA a poletíme AirFrance A380.
By Pavel
help request

Ze včerejší akce mám video, záznam radarového klienta, zrychleno 4x, tedy délka okolo 50 minut, 700mb, AVI. Nenašel by se nějaký dobrovolník schopný editace videa na udělání alespoň základních úprav (ustřihnout začátek kde nastavuju euroscope, ještě zrychlení aby se ty letadla hezky hejbaly a nebylo to pro nezasvěceného diváka nudné, doplnění o nějakou hudební kulisu, úvodní a závěrečné titulky) a uploadnutí na nějaký video server (youtube a spol)? Já na video fakt nemam. V případě dobrovolnosti to dotyčnému někam uploadnu (přes noc).

PB
By George_L
Klidně bych s tím videem taky pomohl, ale jak jsem napsal dříve, momentálně jsem mimo svá PC - návrat neděle. S YouTube je problém, že max. délka je tuším 15 min.
By Nathaniell
Jop, na Youtube je těch 15min, vyjímky mají akorát velké společnosti.Co jsem se tak předběžně díval tak by se to dalo nahrát třeba tady.
By Alfista164
Kdyby jste to video chtěli proložit třeba i obrazkama, par jich mam.. 3 z kokpitu jen na FSInn radar a pak kolem 10 ServInfo.. Kdyby něco, dejte vědět na mail.. ;)
By Nathaniell
Tak jsem se pustil do toho videa.Ten pohyb na radaru vypadá pěkně.Jestli ještě někdo máte nějaké screeny/videa z letadel atd. tak mi je kdyžtak pošlete na mail (nebo odkaz na uploadnuté) do zítřejších 13-ti hodin, zkusil bych to těma obrázkama proložit ať to není takové suché.Díky moc těm co pošlou.
Btw. vypadá to že na Youtube se to vleze bez problémů.
By Pavel
Luxus, díky. Jen doplním proč je to nejdřív světle modrý a pak to ztmavne - světle modrý je to když řídil RV a já byl OBS, pak jsem šel na APP, tak mi Euroscope přidělil sektor a vybarvil ho... v replayi to bohužel zůstalo, sorry.