VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Jo, tak nějak...

Kapacitu jsem nepromyslel,na druhou stranu, zaleží na konceptu akce. Bude-li to, jak někdo navrhoval (krapet utopicky) 72hodinová akce, tak by se to jistě roztáhlo.
Bylo by to všechno efektní, ale dva bulíky podle mě bezpečně na vzlet vedle sebe nenacpeš...Když už tak se zformovat někde mezi Varama a Prahou, i tak to bude dost náročný udržet skupinu, tak aby to nějak vypadalo a abysme se neposráželi, tady to navíc přitěžuje to že se letadla občas sekají a nepohybují se zrovna plynule. Myslim že budeme rádi když se to povede nad Varama...ale to bych zatím nechal na povolanějších
No ad průlet v KV - já bych to udělal tak, že si každej pošle sám za sebe plánek za VFR, tj aby se neřešily rozstupy, po vzletu z LKPR rovnou přechod na APP (není problém zkoordinovat s TWR) a stoupání do TMA, tam vlastní navigací formace skupiny, poté normální VFR let do KV, tam vstup do CTR, průlet za VFR, vystoupání, rozchod skupiny a IFR povolení kam kdo chce (samozřejmě předem vyplněné ve FPL). Z pohledu ATC no problemo.
Pokud se nikdo nehlásí a souhlasíte s průletem jednoho (nebo více) Bé v doprovodu stíhačů v PRG, provedu to. Bude to pro mě čest!
Note: Pokud mě nechcete, řekněte...

Ad PB průlet nad KV: Myšleno Boeingy 737 za VFR? Pouze dotaz...Vrtá mi hlavou jestli je to možný..
Klidně bych dal formaci s Béčkama, docela rád bych to zkusil a stejně jako pro tebe by to i pro mě byla čest... Když můžou ČSA půjčovat letadla novinářům a politikům, my můžem taky.

V reálu je teda v OM ČSA VFR pro Béčka přímo zakázaný, ale tím si to nebudeme kazit :)
Okruhy se za VFR lítaj a s novinářema (kteří se při určité dávce představivosti dají za pasažéry počítat) to šlo, takže žádná mystifikace.
[quote="Michal Z."]Honza Liška , Jindra Machalínek = očekávám Vás v Čáslavi na Gripenech - formace .*. Tohle měl přeci PS rád ... čas domluvíme, zřejmě dřív než bude provoz pak se přesunem na Tower.[/quote]

S tímhle určitě souhlasím
[quote="Filipos"]V reálu je teda v OM ČSA VFR pro Béčka přímo zakázaný, ale tím si to nebudeme kazit :)[/quote]

Ano, tim bych to v tuto nestandardní chvíli opravdu nekazil. Tak já si to beru za svý...Můžeme to nějak podrobněji pak zkoordinovat, pokud by nás chtělo být víc.
Mám na mysli třeba ne formaci nad RWY, ale sekvenci nízkých průletů atp..