Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By liudreak
#71277
ahoj vshichni, mam takovy problem s FSInn, tj. neslysim vubec nic(od ATC, jine piloti) dokud nemacknu tlacitko PTT, a potom slysim tak okolo 10sec. a zase nic neslysim. Cim to je?

pripojeni jsou vporadku, na VVL mam vsechno zelene.

nastavim jsem se presne podle navodu, upravil jsem se podle FAQ na vatsimu, ale porad to nefunguje.

mam Vista+FSX+Accerelation+SP1

protoze jsem mel problem s SB tak se chci zkusit FSInn, no... a zase problemy.
By liudreak
#71283
nevim co se stalo, ted mi nefunguje real environment xtreme(weather) ani FSInn, FSInn se ztratilo z Addon

uz je vporadku, ale voice porad nejde, nebo spis nevim, nemam kde testovat.
Uživatelský avatar
By George_L
#71287
[quote="liudreak"]nemam kde testovat.[/quote]

Neříkej, že na celém Vatsimu se nenajde jedinný řídící ;)
By liudreak
#71294
[quote="George_L"][quote="liudreak"]nemam kde testovat.[/quote]

Neříkej, že na celém Vatsimu se nenajde jedinný řídící ;)[/quote]

jsou, zatestuji to vecer, ted jdu pripravit vecere:)
By liudreak
#71316
testoval jsem a porad to nefunguje, na vatsim forum taky mi nic nerekli
By liudreak
#71323
[quote="amalka"]čemu nerozumíš na mém příspěvku?[/quote]


rozumim, ale port fowarding not operational, aspon mi to takhle zobrazoval na FSInn


zjistil jsem jednou vec, ale nejsem s tim jisty, pred tim jsem psal o tom jak mi pada net, je to mozne z pouziti SBoxu, protoze ted kdyz jsem pripojeny pres FSInn, tak ten net vubec nepada.... hral jsem HL2:deadmatch, CS, atd. pres netu a je nepadalo se.


vzdavam to, nemam uz trpelivost a uz nechci donekonecna restartovat FSX a Windows, tak jsem se znovu nainstaloval Sbox
Uživatelský avatar
By Alfista164
#76535
Ahoj, myslím, že tohle jsem řešil nedavno take s jedním nováčkem. U něj byl ten problém, že měl volume v nastavení FSFDT nebo jak to je (nejsem na sém pc). Měl to vše stažené (volume) a nikoho neslyšel. Nakonec jen zvýšil volume a už mu to šlapalo. Zkus toto, jinak nevím čím by to mohlo být. :)
Uživatelský avatar
By torpy68
#76647
Tak mám problém,doteraz všetko fungovalo OK,ale teraz mňa počujú,ale ja ATC nie,potom zmením v FSFDT control paneli Default mapper, na iné,alebo na neho len kliknem,a už je všetko Ok,ale ked stlačím PTT tak pri pripojení a odpojení s frekvencie sa ozve pípnutie,a to mi dosť vadí,ked to v control paneli dám na 0(to pípanie),tak mňa zase nepočujú,a musím zopakovať znova hore popísaný postup.Nevie niekto čo by to mohlo spôsobovať?To pípanie mi dosť vadí.
Doteraz to išlo všetko v pohode bez pípania,dík
Uživatelský avatar
By Vasek Machan
#76671
[quote="amalka"]Jaký _stejný_ problém?[/quote]
problém,že když si naladím frekvenci slyším asi 5 vteřin a jako bych z frekvence odešel,už neslyším nic,když ale zmáčknu tlačítko na voice tak frekvenci slysim opet asi 5 vterin,tudíž já se na neco zeptám ATC a on kdyz mi odpovídá,neslyším ho ... POMOOOC ...
Uživatelský avatar
By Vasek Machan
#76675
[quote="amalka"]Hm, co dočasně vypnout Firewall / antivir? Co používáš?[/quote]
používám Microsoft security essentials,jako antivir a firewall mám vypnutý
Uživatelský avatar
By amalka
#76677
Tak pak už jedině poměrně specifické kroky uvedené na VATSIM - FSINN foru.

Ev. jestli je možnost to jen zkušebně zkusit připojit přes jiný internet (třeba GPRS přes mobil), jestli to dělá to samé.
By rc_czech
#93441
Neresil nekdo problem s vypadavanim prijmu voice?

Obcas se to stava pri prechodu na novou freq, po pripojeni nebo i behem letu, kdy jsem s ATC predtim bezne komunikoval. Pomuze zmena serveru a reconnection, ponejake dobe se problem opakuje i na \"novem\" serveru.
Toto cela pri 2 hod letu cca 3-4x :(

Neresil nekdo?
Uživatelský avatar
By Schindler
#93449
[quote="rc_czech"]Neresil nekdo problem s vypadavanim prijmu voice?

Obcas se to stava pri prechodu na novou freq, po pripojeni nebo i behem letu, kdy jsem s ATC predtim bezne komunikoval. Pomuze zmena serveru a reconnection, ponejake dobe se problem opakuje i na "novem" serveru.
Toto cela pri 2 hod letu cca 3-4x :(

Neresil nekdo?[/quote]

Sice ne, ale mám podobnej problém. Občas mluvim s ATC uplně běžně, přeladim a třeba mi to ukazuje, že nejsem u něj připojen a mám přitom freq. nastavenou. Apod. jako tobě
By rc_czech
#93452
[quote="Schindler"]

Sice ne, ale mám podobnej problém. Občas mluvim s ATC uplně běžně, přeladim a třeba mi to ukazuje, že nejsem u něj připojen a mám přitom freq. nastavenou. Apod. jako tobě[/quote]
Mne to nikde nic neukazuje. Ja jsem pripojenej, ATC me slysi, ale ja jeho (ani ostatni na freq) ne. Timto se take omluvam, ze obcas skocim do relace :)
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#93467
Ano, kvůli tomuto jsem FSInn přeinstaloval, ale ještě jsem nestihnul odzkoušet, zda to pomohlo. Nejvíc to zlobilo při přechodu z jedné frekvence na druhou, často trvalo velmi dlouho, než jsme se a ATC slyšeli, někdy jsem se nedočkal. Jestli moje pokusy o kontakt slyšeli ostatní piloti, to nevím, já neslyšel nikoho. Když jsem ale naladil zpátky na předešlou frekvenci, tak jsem normálně slyšel.
Uživatelský avatar
By JKol
#93476
Luboši, to co tady popisuješ, vypadá jako že ti FSInn nereaguje na frekvenci. Mě to dělalo taky, dokud sem to nezačal manuálně kontrolovat (VVL záložka v fsinn menu). Tam přesně vidiš, jesti vše pracuje tak jak má ;)
By Pavel Křivánek
#93488
[quote="rc_czech"]Neresil nekdo problem s vypadavanim prijmu voice?

Obcas se to stava pri prechodu na novou freq, po pripojeni nebo i behem letu, kdy jsem s ATC predtim bezne komunikoval. Pomuze zmena serveru a reconnection, ponejake dobe se problem opakuje i na "novem" serveru.
Toto cela pri 2 hod letu cca 3-4x :(

Neresil nekdo?[/quote]

Identická zkušenost. Při posl. letu pri prvním kontaktu s EDGG příjem zvuku úsekově vypadával. Na záložce VVL jasné, že někdo vysílá a já nic neslyším. Stačil jen reconnect na Eu-CE serveru (na jiný se s FSInn ani nepřipojuji) a pak už po zbytek cca 3h relace zcela bez problému. Většinou se kvůli příjmu zvuku připojuji na cca 4 - 5 pokus, ale pak už skoro vždy jede trvale bez problemu;) Pochybuji, že existuje způsob jak toto zcela odstranit z mé strany jiným způsobem...
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#93520
[quote="CSA544"]Luboši, to co tady popisuješ, vypadá jako že ti FSInn nereaguje na frekvenci. Mě to dělalo taky, dokud sem to nezačal manuálně kontrolovat (VVL záložka v fsinn menu). Tam přesně vidiš, jesti vše pracuje tak jak má ;)[/quote]

Díky za tip. Raději bych ale byl, kdyby už to po reinstalu nedělalo. :)
By lockheed
#93728
Zdravím, koukám, že se již řešilo....Voice mi funguje vždy jenom chvíli, pak zmizí a opět naskočí pouze když zmáčknu PTT. Začalo mi to dělat nedávno, před tím jsem s tím nikdy problémy neměl. četl jsem všechno možný, ale žádná 100% rada či řešení není.

Nevím jestli je to instalací, nebou routerem, četl jsem port forwarding, atd, ale stále nic....

Někdo jste to určitě již vyřešil....můžete to sem prosím napsat.

Díky
Uživatelský avatar
By Luboš Kučera (LK 154)
#93745
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"][quote="CSA544"]Luboši, to co tady popisuješ, vypadá jako že ti FSInn nereaguje na frekvenci. Mě to dělalo taky, dokud sem to nezačal manuálně kontrolovat (VVL záložka v fsinn menu). Tam přesně vidiš, jesti vše pracuje tak jak má ;)[/quote]

Díky za tip. Raději bych ale byl, kdyby už to po reinstalu nedělalo. :)[/quote]


Tak po reinstalu se nic nezměnilo. V okně VVL to kontrlovat jde, manuálně se ale připojit nejde. Dnes jsem se na všechny frekvence dostal až po druhém přepnutí na rádiu, na LKPR TWR to bylo asi na čtyřikrát.
Any ideas, pls?