VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
Požívám podobné \"highendové\" headsety v cenové relaci jako TG a kromě toho, že po 6- 12 měsících něco na nich odejde, jsou v pohodě.

Navrhuji Ti koupit si jedny takové a zkusit. Z hlediska srozumitelnosti jak na straně pilota , tak u ATC s nimi není problém.

Pokud tě není po nějaké době slyšet, může být i chyba ve zvukovce ( mikrofon se přes ní napájí ) .
Prosím vás o radu - mám problém se zvukem. Mám přebasovaný zvuk a ve sluchátkách špatně rozumím ATC /slyším ale dobře/. Chtěl jsem upravit nastavení výšek a basů, používám SoundMAX, ale bohužel nemám toto nastavování funkční. Nevíte o nějakém programu, který by mi umožnil nastavování zvuku?
No Soundmax je sice šit, ale regulaci basů a výšek umí. Zkontroluj zda máš celý takový ten ovladací panel k tomu ( ke stažení volně na jijich stránkách dle desky a SW ), kde lze nasatvit mj. i další vlastnosti.

Jinak pochybuju, že to vyřeší jen stažení bassů, já bych použil jiná sluchátka. Měla by to být buď tzv. komunikační sluchátka s mikrofonrm ( nepřenášejí basy - právě kvůli srozumitelnosti ). Vyznačují se vysokou cenou.
Další možností jsou modely souhrnně označené jako \"LIDL\". Nepřenášejí bassy taky a jsou v podstatě zadarmo.

V obou případech je dobré mít tzv. mikrofonní set s MIC před hubou.

KOSSy, Sennheisery Bayerdynamicy nelze použít , basy se nedají odstranit :)
Mám sluchátka od Geniusu typu \"bagristovy hluchadla\" /přesný název nevím/ s mikrofonem před hubu. A zvuk je hodně \"basový\", až sluchátka uvnitř drnčí. Stažení hlasitosti nepomůže, pak zase neslyším :o) V panelu SoundMAXu mám právě ty dvě položky - nastavení výšek a basů - neaktivní /\"světlé\"/.
[quote="mezek"]Mám sluchátka od Geniusu typu "bagristovy hluchadla" /přesný název nevím/ .[/quote]
To vidim blbě - skoro určitě by pomohly ty"TESCO" , tedy hlavně "otevřené", ne uzavřené.
Tam se basy šíleně zesilují nelze je odbourat nějakým ovladačem.
Cena je 90-150.
Hoj,

mám MANTA MM45 (a MM38), je to takovej napůl bagr :-), ale slyšim v nich dobře + maj regulaci hlasitosti na drátě. Celkově se ale asi nedá obecně doporučit jeden typ sluchátek, každej je v tomhle trochu jinej - slyší trochu jinak. A tak si to holt budeš muset \"oposlouchat\" a vyzkoušet, až zůstaneš u těch správnejch ...

PB
[quote="mezek"]Já si myslel, že to je tím. Zkoušel jsem sluchátka od mobilu a bylo to lepší. Jenže ty mají jenom 20cm. kabel...:-)[/quote]
Já to sice píšu jako ve sarndě, ale myslím že ta levná sluchátka ( TESCO, jak jim říkám ) jsou pro tuhle činnost je to jako stvořená.
Basy to neumí, je to lehký, netlačí to, nepotí se v nich uši a většinou mají i regulaci hlasitosti na kabely a ten bývá i 2m dlouhej a je tam MIC, kterej většinou je akorát citlivej a je to nesmírně levný.
Jediná nevýhoda je , že 1-2 krát za rok se něco utrhne a musi se koupit nový.
Takže zítra zavítám do TESCA a podívám se po těch jejich zázracích :) Zkoušel jsem teď poupravovat v ovladači co šlo, ale žádná změna. Když ale někdo mluví pomalu, opravdu pomalu, tak rozumím dobře.
Zatím díky, uvidíme, jestli seženu něco lepšího.
Kluci, já mám nejlepší zkušenosti právě s těmi \"Tesco\"sluchátkama s mikrofónem.
Onehda jsem dostal za dobré služby od jednoho kámoše sluchátka s mikrofonem od nejmenované renomované firmy ZDARMA (normálně stojí cca 600,-), a nebyl jsem schopen s němi ani vykorespondovat clearence. Takže mi tady leží v krabici a klidně je někomu zadarmo věnuji. Jsou mi k ho...nu :)
mate prosim nejaky tip na jednousni sluchatko s mikrofonem ?
mel jsem shitku za 120 - spatny, ted mam neco drazssiho asi za 400, ale porad asi moc basu, nevim, kdyz se nahraju a poslechnu je to ok, ale obcas mi to rididici pripomene, tak mi kdyztak napiste kdoho zvas se to tyka a jak jsem proti ostatnim slyset...

jinac nevite o utilitce, ktera by se zvladla EQ na recordu? pro Voice pouzivam SB Audigy.
Já používám obyčejná sluchátka s mikrofonem FUJITSU SIEMENS (bohužel je nemám po ruce, takže typ případně později) a nestěžuji si. Zároveň jsem nenarazil na upozornění ze strany ATC.

Osobně si myslím, že sluchátka s mikrofonem je nejlepší volba, protože je mikrofon blízko úst. Narozdíl od stolního mikrofonu, kdy se těžko bude hovořící naklánět nad stůl.
id123 píše:mate prosim nejaky tip na jednousni sluchatko s mikrofonem ?
Silně bych preferoval klasická tj. oboušní sluchátka, tj sluchátka, která jdou přes hlavu a zvuk jde do obou uší. Lidské slyšení je zřízeno tak, že se hodně zvyšuje srozumitelnost, když je zvuk v obou uších ( od přírody je to tak zařízené ).
Proto taky se taková sluchátka používají i real aplikacích a nepřešlo se k těm jednoušním.
Dále bych určitě doporučil modely s "mikrofonem před hubou " , protože tam je malá a konstatní vzdálenost mic od pusy, důležitá pro stejnou hlasitost a konstantní úrověň basů .
jinac nevite o utilitce, ktera by se zvladla EQ na recordu? pro Voice pouzivam SB Audigy.
Neznám jednoduchý softwarový filtr a myslím, že by na normálně pracujícím systém,u neměl být zapotřebí.
Btw.: v menu AVC ( tj předchůdce SB3 i FSInn ) byla zaškrtávací volba " Realistic distortion", která myslím dělala právě tohle. Určitě ji všichni zaškrtněne, měla by odbourat problémy s basy. ( Pokud tam je i v nových verzích )
Onehdá jsem pořídil v prodejně COMFOR sluchátka s mikrofonem a regulátorem hlasitosti na šnůře značky EDNET. Nápis je torchu máznutej takže o původu s nědělám iluze, ale stáli 160 Kč. Zatím jsem snima naprosto spokojen co se týká poslechu a z testu mikrofonu to vypadá, že mi je i rozumět.
PavelS píše:
id123 píše:mate prosim nejaky tip na jednousni sluchatko s mikrofonem ?
Silně bych preferoval klasická tj. oboušní sluchátka, tj sluchátka, která jdou přes hlavu a zvuk jde do obou uší. Lidské slyšení je zřízeno tak, že se hodně zvyšuje srozumitelnost, když je zvuk v obou uších ( od přírody je to tak zařízené ).
Proto taky se taková sluchátka používají i real aplikacích a nepřešlo se k těm jednoušním.
Dále bych určitě doporučil modely s "mikrofonem před hubou " , protože tam je malá a konstatní vzdálenost mic od pusy, důležitá pro stejnou hlasitost a konstantní úrověň basů .
Neznám jednoduchý softwarový filtr a myslím, že by na normálně pracujícím systém,u neměl být zapotřebí.
Btw.: v menu AVC ( tj předchůdce SB3 i FSInn ) byla zaškrtávací volba " Realistic distortion", která myslím dělala právě tohle. Určitě ji všichni zaškrtněne, měla by odbourat problémy s basy. ( Pokud tam je i v nových verzích )
v SB3 tu simulaci zapnutou mam, ale to je pro lokalni,vystup. no ty sam si rikal ze tam mam moc basu a jsem potichu. musim stim neco provest....to rozparu a dam tam nakej pikokondik

jinak ja jsem zvyklej telefonovat jednim uchem a tak mi to nedela problem ani tady, naopak, pak bych tady musel mit zbytecne zesileny repraky ze kterych jde zvuk FSky...
no ty sam si rikal ze tam mam moc basu a jsem potichu. musim stim neco provest....to rozparu a dam tam nakej pikokondik
a] to bude asi mikrofonem jako takovým ( nebo vzdáleností od huby - větší = méně bassů )
b] pikokondík - pozor , obvykle se tím přívodem ten mikrofon i napájí, takže se kondík musí obejít ( tím se to komplikuje, proto to obecně nedoporučuju ).
... zbytecne zesileny repraky ze kterych jde zvuk FSky...
Na tohle odpovídám, že v pořádným letadle je přece rámus. Jinak jsem takto lítal s Ju-52 za použití 2ks studiových
monitorů Grundig po 150W na kanál - to je teprve simulace :)