Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
Uživatelský avatar
By PavelS
#66145
To není možný toto.
Všude, opakuji, všude, to píšu jako základní věc.
Neměl jsem odvahu to Normannovi napsat, abych z něj nedělal blbce a vida.

Prosím - všichni (všichni, i Ti, co umějí číst) se podívejte do všech svých softwarů (SB1-FS1.7+) bez ohledu na všechno nastavte do zvukových zařízení na stranu receive i na stranu Transmitt zařízení : WAVE. Nesmí tam být DirectSound.

Teorie (byť vzhledem ke kvalitě materiálu, se kterým pracujeme, zbytečná) je to, že DirectSound se tluče s FSkou a působuje trhání, v lepším případě jen zvuku. Proto, když zkoušíte zvuk bez FSky (nebo s nějak minimalizovanou), funguje to OK, ale v reálných podmínkách se to pak trhá. Volba je tam proto, že DirectSound poskytuje theoreticky lepší kvalitu zvuku, ale praxí je ověřeno, že rozdíl je neznatelný = proto se volí stabilnější,byť méně kvalitní, řešení.
By Norman Ramsey Briggs
#66146
Já se omlouvám, ale vždy předtím mi SB fungoval a nic jsem nenastavoval. To, že jsem chtěl používat FsInn mě přivedlo k tomuto porblému. Voice mi nefungoval a PavelS je toho středečním světkem: Na mé radio check jsem slyšel zpět jen něco jako unreadable. Zapnul jsem tedy SB a už mě slyšel na 5. Divil se, čím to je, já taky. Omluvám se, že jsem to nevěděl, ale otázkou jsem snad Pavlovi újmu nezpůsobil. Amálka bez problému odpověděl a já mu poděkoval. Šmitec.


EDIT: Neměl jsem tam původně direct sound, ale default mapper. Myslel jsem, že default to ví vždy nejlíp.
By Norman Ramsey Briggs
#66147
A když už se ptám na zodpovězené dotazy, mám ještě jeden, možná nezodpovězený, občas se mi s FsInnem za mnou objeví cizí letadlo a letí v mé stopě, když stojím, tak je ve mě - když je v B733 jumbo, docela zážitek. Letadlo pak musím v sekci Pla vypnout. Nevíte, jak tomu předejít?

EDIT: Když mi to jednou crashlo passengra i s FS po celé přípravě, docela mě to i naštvalo.
Uživatelský avatar
By PavelS
#66148
To není možný toto.
Všude, opakuji, všude, se to tu řešilo jako základní věc.
Neměl jsem odvahu to Normannovi napsat, abych z něj nedělal blbce a vida.

Prosím - všichni (všichni, i Ti, co umějí číst) se podívejte do všech svých softwarů (FS1.1-7) bez ohledu na všechno vypněte (odškrtněte) v FSInn v základní nastavovací tabulce: Inn Control Panel -> Set -> Network -> Peer To Peer -> (Check) Disable Automatic Peer to Peer establishing (vpravo nahoře).

Obecná poznámka k handlování FSINnu : osvědčilo se zahajovat práci s FSIn s minimálním nastavení, tj. všechno vypnete a postupně zprovozňujete. Volby jsou velmi sofistikované a něketeré mohou být problematické, proto začnete jen s naprostým základem (např.: vše, co jde, při instalaci FSCopilot doporučuji vůbec neinstalovat) a až se ověří stabilita, tak s návodem v ruce přidávejte další funkce. FSIn je velmi stabilní a snese i mnoho odinstalací a nových instalací, pokud se provedou podle návodu, čili po reinstalaci můžete přidávat volby FSCopilota, jak pochopíte k čemu slouží.
By Norman Ramsey Briggs
#66149
I tak lze získat odpověď :P, jako já se omlouvám, ale já věřil v ojedinělost měho problému.
By greedy
#66154
Na stránce

http://www.vatsim.net/pilots/pilotsclie ... n-install/

jde stáhnout program AC_IDs.exe, který umožňuje v FSInn zpracování AI letadel v FSce do databáze FSInn aniž by se každé letadlo muselo přiřazovat ručně

[img=PunBB bbcode test]http://jirka.r288.sweb.cz//Aircraft%20IDs.jpg[/img]


nastavení zvuků v FSInn jsem řešil, když jsem pořídil novou zvukovku. Nakonec jsem s přenosem komunikace spokojený s tímto nastavením:

FSFDT control panel:

[img=PunBB bbcode test]http://jirka.r288.sweb.cz//sound1.jpg[/img]

tady nastavit default nebo wave

[img=PunBB bbcode test]http://jirka.r288.sweb.cz//sound2.jpg[/img]

tady je důležité nastavit Inband voice signal tone Volume úplně doleva
v FSInn 1.2 jsem to musel nastavovat pokaždé při připojení, v FSInn 1.3 to tak nastavené zůstane

+ zvukovku mám nastaveno takto:

Output sound
[img=PunBB bbcode test]http://jirka.r288.sweb.cz//sound%20output.jpg[/img]

Input sound
[img=PunBB bbcode test]http://jirka.r288.sweb.cz//sound%20input.jpg[/img]
Uživatelský avatar
By PavelS
#66155
Moje připomínky k tomu:

a) Obecně bych doporučil dát natvrdo WAVE - nevidím důvod, proč ne. Default Mapper je závislý na obecném nastavení PC a to není optimální - často se staně, že instalace nějakého programu toto nasatvení změni a pak se změní i nastavení FSInn - často se řeší obdobný probém v souvislosti se Skype. Připomínám, že změna na WAVE by se měla udělat ve všech třech kolonkách, nejen v té jedné, co je rozbalená.

b) Dále bych byl opatrný s nasatvení \"Zesílení Microfonu\" , což je pro mne cca MIC Booster. Tato funkce způsobuje velmi velkou citlivost microfonu a z toho pramenící náchylnost na zkreslení, když mluvíte více nahlas. je to často od pilotů slyšet. Správné, doporučenmé nastevní je MIC Booster mít vždy vypnutý a hlasitost donastavit nastavením zesílením na mixpultu jezdcem MIC. teprve, když ani takto anstavená max. hlasitost není dostatečná, lze buď vyměnit MIC, nebo v nouzi použít MIC Booster a hlasitost na mixpultu velmi stáhnout a znova nastavit (ale stejně je to náchylné napřebuzení).

c) Proč je \"důležité stáhnout inbound voice..\" úplně doleva ?
By Norman Ramsey Briggs
#66156
Ano, to jsem také udělal, jinak ten prográmek na registraci letadel mám a používám mtl kolegů z IVAa.
Uživatelský avatar
By tmx
#66160
Musím oponovat tomu mic boostu, protože za dobu, co mám internet a tím pádem využívám Skype a podobné zvukové programy, na celkem 4 PC a 2 noteboocích musel být mic boost VŽDY zapnutý, protože jinak to prostě není slyšet.
Uživatelský avatar
By amalka
#66163
[quote="tmx"]Musím oponovat tomu mic boostu, protože za dobu, co mám internet a tím pádem využívám Skype a podobné zvukové programy, na celkem 4 PC a 2 noteboocích musel být mic boost VŽDY zapnutý, protože jinak to prostě není slyšet.[/quote]

Proč oponovat? Přesně to PS píše. Kdo má srágoroidní mikrofon, použije boost. Ale to zkreslení při změně hlasitosti tam prostě z principu je.
By oupa
#70504
Kolegové, najdou se nějací obětní beránci pro otestování mého handmade \"FSInn repository matchmakeru\"?
Mě to už celkem funguje, ale potřeboval bych pár testerů s jinou konfigurací, jinými letadly atd.
Ideálně někdo, kdo má FSInn traffic v rozkladu a nebude ho bolet, když se to ještě více rozloží :)

Kdyžtak napište PM nebo mail.