[quote="amalka"]BTW, Ty si odkyval odlet z 13 s vetrem 330/10 ?[/quote]
Tobě to teda leží v žaludku..

:)
Proč jsem mu nabídl 13ku..?
1) stál na Jihu, měl to na dráhu 13/31 o kilometr a nějaký drobný blíž, než na 24..
2) windcheck byl tušim 330/07 - měl sice malý letadlo.. já mu dráhu nabídnul, on po zvážení meteo podmínek přijal.. no problem..

3) proč ne ze 31..? celkem easy odpověď.. jak ze 31, tak ze 13 by stejně startoval z P. Ze 31 by to ale byl problém pro tebe, jakožto TWR, protože bys ho musel startovat někam do mezery mezi přílety na 24 a dvojitý problém pro APP, protože by ho musel dostat přes prodlouženou osu 24.. Čili se dá říct, že by v konečném důsledku na dráze 31 prodělal..
čekal by totiž, až ho odstartuješ mezi přílety na 24, následně, kdyby byly vzlety ze 24, tak by musel buď letět hodně daleko SA/5000, nebo ty bys musel držet vzlety ze 24 tak dlouho, dokud by nebyla osa 24 volná, což je taky nesmysl..
13ka byla nejmíň bolestivá pro všechny zúčastněné.. on nemusel čekat, tys nemusel čekat na díru mezi přílety na 24 (v případě hustšího provozu dokonce od app žádat aspoň 6nm mezeru) a app nemusel řešit, jak ho dostat ze západního směru letu na východ tak, aby mu to způsobilo co nejmenší potíže..
takže.. já mu nabídnul nejlepší možný řešení pro všechny, on ho přijal..

kdyby ho nepřijal, tak pak by se to muselo pořešit jináč..

ale takhle byli spokojeni všichni..