VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

VATSIM Germany invites you to its second group flight on VFR Tuesday, 2010-03-23, from Magdeburg to Erfurt. We will fly on a scenic route along the Elbe and Saale rivers and the Thüringer Wald mountain range.

We propose a cruise speed of 115 KIAS for the group flight to make sure that we actually fly as a group. The selection of a suitable aircraft is up to you, the Cessna 172 is definitely OK. If you insist on traveling faster, you can, of course, fly ahead of the group.

Naturally, we will be flying with daylight, so remember to adjust the simulated time accordingly. We also recommend a CAVOK weather setting, though you may choose otherwise as long as you make sure that your simulated weather meets the respective minima for the airspaces that you fly in.

...

Kolegové z Německa připravili v druhém vydání úspěšnou akci VFR Group Flight (známou taky jako \"Labský masakr\").
Detaily zde: http://board.vacc-sag.org/60/41710/

Akce není pro úplné nováčky, alespoň základy VFR frazea v angličtině nebo němčině jsou poměrně nutné.

P.S. V případě zájmu je možné zapůjčit instruktora, který akci odletí s vámi a v komunikaci, navigaci, organizaci vám pomůže. Ev. zájem hlásit zde.
Já poletím určitě, založíme privátní VLL nebo TS...

Pokud se někdo na komunikaci necítí, může letět ve formaci, tzn. nemusí špitnout ani slůvko a stačí když bude rozumět a schopen provést instrukce (možno i česky po VLL/TS). V tom případě bych si ale vyhradil krátké přezkoušení zájemce na 1-2 okruhy v LKVO. Je nutné alespoň zvádat letadlo a znát základy letu po okruhu.

Jako ale ta akce ale posledně byla fakt masakr, číslo 5 na okruhu nebylo vyjímkou. Na druhou stranu ATC nikoho nemá čas buzerovat za chyby.... :P
Domluvíme v hospodě... V této souvislosti mě napadá, že onehdá (už nevím kde, ale bylo to v německu) jim nešla pod frňák volačka s pomlčkou OK-něco. Musel jsem ji upravit. Nevíte někdo o tom něco víc?? Je pravda, že se mi to stalo jen v jednom případě - jinak to berou...
[quote="ihrdlicka"]Domluvíme v hospodě... V této souvislosti mě napadá, že onehdá (už nevím kde, ale bylo to v německu) jim nešla pod frňák volačka s pomlčkou OK-něco. Musel jsem ji upravit.[/quote]

Napsat stížnost, patřičná přídavná jména v němčině rád poskytnu. :P
[quote="ihrdlicka"]Domluvíme v hospodě... V této souvislosti mě napadá, že onehdá (už nevím kde, ale bylo to v německu) jim nešla pod frňák volačka s pomlčkou OK-něco. Musel jsem ji upravit. Nevíte někdo o tom něco víc?? Je pravda, že se mi to stalo jen v jednom případě - jinak to berou...[/quote]

Jako pokud jim vadila pomlčka, tak to eště jo.
Pokud jim vadila volačka OK, tak opravdu je to na stížnost.
[quote="PavelS"]No, je nějaká diskuse, zda má být OK-BLB nebo OKBLB ve FPL (já to teď nevím, jak to má být).[/quote]

Zjisti to. Netušil sem že něco takovýho se zpochybňuje?

[quote="PavelS"]Nepoletíme předtím cvičně do Magdeburgu z Prahy ?[/quote]

Naplánujeme. Vyhovuje více víkend nebo pracovní den?
Mam pracovne narvaaano, ale hadam skoncim skorej a poletim :) Inak k tej volacke, samozrejme ze s pomlckou, inak sa neda registrovat statna prislusnost, bez pomlcky je to neznama country.
Podle pravidel pro Evropské GA FPL, se do FPL pomlčka nepíše a toto je i doporučení VATSIMU pro evropské GA.

Správná regitrace ve FPL je tedy OKBLB, nikoliv OK-BLB a to přestože ICAO registrační značka Československa je OK- , opakuji OK-.

Nicméně v manuálu PRC je nad tím výslovně uvedeno, že VATSIM pilot si může použít volačku jakouchce, má se vyhnout jen volačkám vulgárním a obscénním.

Na IVAO si jakoby hrají na \"reálný ICAO FPL\", ale ve skutečnosti jde o \"evropský FPL\".
Kdo by měl případně zájem letět Benešov - Magdeburg, řekněme v pátek, sobotu, neděli nebo pondělí? ATC včetně obou INFO by bylo možné zajistit, cestou je možné drcnout koly v Praze, Dráždanech nebo Lipsku. Doba letu 2h, možné rozložit do 2 legů (dnů). Vhodné i pro nováčky.
To je jen warning ze su to oblasti predpokladanych moznych IFR priletov/odletov, myslim ze aj Austria to tak ma vo VFR chartoch... Ja by som mohol od piatku, cez vikend ale lepsie.