VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
[quote="Alfista164"]Zdravim, mam pouze dotaz ohledně komunikace s dispečerem. Nemam s ním zkušenosti tak se chci jen zeptat co se s ním zhruba řeší všechno. Díky[/quote]

Velmi zdařilé jsou reporty o rvačce na palubě, různých druzích technických potíží, při jejichž vyslechnutí by většina cestujících použila padák, ale dispečink to odmávne "...tak to přehoďte na levej..","... ten už nejde tejden, ale nikdo neví co s tím,... ale eště tam je možná někde druhej..", a jiné nestandardní stavy (došla vodka). Naprosto nejčastější je tam řešen požadavek na odvoz crewu od letadla po přistání, na přípravu dokumentace pro další let a požadavek na jídlo v této etapě ".. tak aspoň bagety, .. sme nežrali už od včerejška.." a dále sdělení čísla stojánek pro váš let a číslo stojánky pro let následující.

Frazeologioe je cca tak, jak jsem ve stručnosti popsal.

Zdroj: 131,600 MHz (ČSA), 131,750 MHz (TVS+jiné)
By DngrsKuzle
Let OK7430, volacka CSA370 skoncil katastroficky. Letadlo i s pasazery se vyparilo nad Vysocinou v letove hladine 190. Posadka zazrakem prezila a pokusi se dostat do Popradu vcas, aby nahradnim letadlem odletela linku OK7431 zpet do Prahy. FS crash :(
[quote="DngrsKuzle"]Let OK7430, volacka CSA370 skoncil katastroficky. Letadlo i s pasazery se vyparilo nad Vysocinou v letove hladine 190. Posadka zazrakem prezila a pokusi se dostat do Popradu vcas, aby nahradnim letadlem odletela linku OK7431 zpet do Prahy. FS crash :([/quote]
To je ten znami Vysocansky trojuhelnik :D (VLM, VOZ, BODAL)
A320 na letu CSA242 ztraceno v prostoru sarajevského letiště. Osud 108 pasažérů a 6 členů posádky neznámý. Poslední informace:
Time - 30-Jan-10 20:38, Latitude - 43.834180, Longitude - 18.306470, Heading - 124, Altitude - 1946ft, Ground Speed - 135kts
:(
[quote="tmx"]A320 na letu CSA242 ztraceno v prostoru sarajevského letiště. Osud 108 pasažérů a 6 členů posádky neznámý. Poslední informace:
Time - 30-Jan-10 20:38, Latitude - 43.834180, Longitude - 18.306470, Heading - 124, Altitude - 1946ft, Ground Speed - 135kts
:([/quote]
SAR operace započata v 19:40Z
By kratochj
Prave jsem se vratil z LKPR-LZTT-LKPR. Diky za dobrou akci. Prekvapive jsem priletel na cas, i kdyz jsem to pri navratu mel s jednim missed approach (moje chyba) a pak pri druhem approach, kdyz uz jsem byl usazen v ILS jsem musel na jinou RWY kvuli nejakemu necekanemu trafficu na RWY.

Vice takovych akci.
Jj, nějaký divný večer, koukal jsem, že i Jindra asi skončil v nějakém alpském kopci...
U mě nějaký total fail, protože se mi resetovalo i namapování komplet všech kláves. :D
Jo bylo to vydařený. Co vím, tak JM přistál. Bohužel mě nenapadlo průběžně sledovat mail během akce, takže podsata této akce mě nějak utekla :-). Příště. Poprosil bych započítat let z LOWI - LKPR, mailem mě přišlo číslo linky OK7829 což je chybné...
Díky
Děkuji všem zúčastněným pilotům a také řídícím za skvělé pokrytí FIRu LKAA a LZBB.
Jelikož to byla první akce tohoto typu, nesla sebou menší technické problémy. Ale alespoň víme, jak to udělat příště ;)
Díky!
By Norman Ramsey Briggs
Já se na akci moc těšil, krátce před TOD mi ale spadla FSka, a to mě tak naštvalo, že jsem už znova nevzlítal, jinak děkuji organizátorům za akci, a doufám, že mi to už padat nebude, protože tyhle technické problémy začínám radikálně řešit. Aby mi to zkazilo zkoušku ČSAV, event a nevím co ještě, no to teda ne.
Chybující aplikace fs9.exe, verze 9.0.0.30612, chybující modul sbmod9.dll, verze 3.1.0.6594, adresa chyby 0x000a221f.
Tak jsem asi nebyl jediný. Moc moc moc jsem se těšil. FS mi padne jednou za rok. Fakt jsem brečel, kdo mi nevěří ať tam běží.
Díky všem za supr akci, která snad nebyla poslední. ATC, Roman. Paráda. Pár nápadů na vylepšení mám, s Romanem pořeším mailem.
Je to pěkný se proletět za plného pokrytí,takže Díky!
Mně FS konečně funguje.Stačí nezapínat jedno tlačítko (sta) na ND (PMDG 737),neví někdo k čemu slouží?Jde o to,že když je aktivní,tak to klesne na 2FPS,když to vypnu najednou mám i 60FPS ,vše na maximum!

P.S. Nemohl by sem někdo hodit link na tu stránku,kde jsou hlavně dopraváky?Mluvím o tom,když si někdo chce nastudovat o určitém typu,tak na té stránce si ho vybere a je tam všechno o tom hezky popsaný rychlosti,palivo,hydraulika atd.,něco jako je tohle http://www.b737.org.uk/ ,snad někdo bude vědět co myslím..