Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By RIP
#55514
Ahoj. Předem bych chtěl říct, že sem začátečník a kdo nemá trpělivost tak radši přestaňte číst. Mám pár dotazů.
1) Jaký je rozdíl mezi FSX a FS9? (někde píšou že uplně stejný, někde to zní jinak.Vím že ve složce FSX je soubor FS9.exe ale nic podstatného nedělá)
2) Rád bych začal létat na síti VATSIM. Mám FSX, registraci na VATSIM,registraci u ČSAV(která mi je zatím na nic když to ani nezapnu) a pár těch prográmků. Stáhl jsem program FSCopilot a FSInn. Když spustím FSX nechám ho běžet a pustím FSInn a ten panel. Všechno jde ok a mám zelenou, akorát to musím spouštět mimo FSX. FSX se mi spustí do takového rádoby hezkého okna a ne do ničeho jako toto http://usa-w.vatsim.net/prc/VPTPublic/1 ... age008.jpg tohle vidím když vlezu do free flight. Nikde jsem nenašel žádný Step-by-step návod a tak o něj žádám. Troufám si tvrdit, že na pc nejsem žádnej začátečník, ale tohle nastavování mi srazilo hřebínek. Tak vás všechny prosím: Může mi prosím někdo napsat stručnej a výstižnej návod jak se připojit a začít létat na VATSIM ??? Krok za krokem? Díky moc.
By Engli
#55516
Ahoj, http://www.youtube.com/watch?v=00RQHNQ1Mio tady mas navod na zakladni nastaveni FSInnu-

Rozdil mezi FSX a FS9 je ze devitka je starsi verze a nektere letadla, scenerie apod. jsou ruzne kompatibilni, napr. ze nemuzes spustit letadlo urcene pro FS9 (FS2004) na FSX a obracene.
Uživatelský avatar
By amalka
#55517
Zkráceně lze říci, že pokud chceš lítat dopravní letadla (což asi chceš jestli jsi u ČSAv), tak je stále výrazně lepší FS9 (existuje pro to víc věcí ke stažení, běží to výrazně rychleji)... (osobní názor)
By RIP
#55520
Já bych toho chtěl... Ale jinak pravda chtěl bych lítat dopraváky...Jestli chápu dobře tak FS9=FS2004 ???
Uživatelský avatar
By George_L
#55523
[quote="RIP"]Já bych toho chtěl... Ale jinak pravda chtěl bych lítat dopraváky...Jestli chápu dobře tak FS9=FS2004 ???[/quote]

Správně, FS9 = FS2004. Podle Tvé verze FS si pak musíš stahovat letadla a scenerky.

Co se týče nastavení připojení k VATSIMu, jen vydrž, online lítání je naprosto jiná a super zábava ;).
Uživatelský avatar
By PavelS
#55529
Nechci do toho rýt, ale není lepší používat SquawkBox (4) ? Ten SquawkBox je druhý možný připojovací program FSky na VATSIM a je určen spíše pro \"širokou věřejnost\" , zatímco FSINn je díky milionu různých nastavení spíše High End.

Jinak, v podstatě by mělo stačit pustit FSKu , podle návodu instalovat , zkontrolovat nastavení zvukových vstupů a výstupů (obvykle se nastaví sami) a hotovo - lze letět. Drtivá většina čudlíků je pak už pro zkušenější a nevyžaduje pozornost nováčků.

Tuto jsi četl, předpokládám ?

Btw.: doplnit jméno v profilu fora, pls.
By Miquel
#56226
Ahoj lidi. Mám takový problém. Byl jsem nějakou dobu pryč a konečně jsem se zas vrátil a chci dál lítat. Vše jsem připravil si a instaloval znova a natěšen že už bych snad letěl jsem zadal ID do SB4 ale nějak jsem asi zapomněl heslo. A nevím jak ho sehnat. Neporadili by jste mi? Děkuji předem Miq
By csa060
#61073
Hezký den, do současné doby létám na síti IVAO. Vzhledem k tomu, že CSAV připravuje eventové akce zejména na síti VATSIM, chtěl jsem se informovat, zda můžu mít nainstalované obě připojení a připojovat se dle mého výběru. Má s tím někdo zkušenosti? Nevím, jak jsou obě připojení softwarově propojené s FSX. Děkuji za odpověď
By rc_czech
#61076
Určitě mužeš mít naistalované programy pro připojení k oběma sití. Jen si vždy jednu vyberes, spustiš přislušný program a připojíš se.
Uživatelský avatar
By torpy68
#61135
Tiež využívam obe siete.Pozrem na pokrytie a podla toho sa pripájam k jednej,alebo druhej,a funguje to bez problémov.Ale neviem jak to je s FSX,používam FS9.