VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Na příštím COD, ve čtvrtek 17tého Dezembra 2009 jsme (VACC CZ a jeho piloti) pozváni na event EDDS-LKPR-EDDH; vše fullstaffed. Začatek je již v 1945 místního času.

Detaily ve zváštním vlákno v sekce SLETY, až se vytvoří PR propriety (banner).
Při příležitosti CODu 17tého Dezembra 2009 a akce EDDS-LKPR-EDDH fullstaffed pořádá Air Prague první ze série výcvikových večírků zabývajících se problematikou IFR. Vítáni jsou piloti AP, ale samozřejmě vzdušný prostor je otevřen i všem konkurenčním společnostem. Detaily, dotazy, booking, brýfing, atd tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 633#p59633

See yu,
PB
Obrázek

S účinností od hned se čtvrteční COD stal součástí evropských Thursday Online Dnů, které zatím jsou představovány EDDS Thursdays. Zde naleznete všechny potřebné tratě a mapy pro let LKPR-EDDS-LKPR a současně je po celý čtvrteční večer garantováno pokrytí tam i tu, včetně zítřka.

---------

Další rozšíření bych zkusil vyjdednat Warsawu, kde to původně bylo nějak předjednáno.

---------

Některé akce bych navrhl uspořádávat v užší spolupráci s družebními VACCy, typicky zkoušky pilotů vyšších hodností pro VA (typ.: odlet EDDS + nějaké procedury u nás ve FIRU jsou vypovídavější než motání se mezi LKMT a LKPR). Stejně tak i lze přesunout nějaké eventy tam (metrický večírek v EPWA). Další myšlenky vítány.

--------

Předpokládám, že pochopeno, že od zítřka, tj. 7.ledna2010 se obnovuje provoz CODů. Na zítřek je předběžně ohlášen výcvik na APP i TWR, piloti vitani.
Dnešní booking pro ČR, soudruzi, vypadá následovně:

LKAA_CTR (JaVo)
LKPR_APP (RV)
LKPR_TWR (LK)
LKKV_TWR (JM)
LKTB_APP (RR)
LKMT_TWR + dosor (PB)
LKAA_E_CTR + dosor (PS)

čili excelentní obsazení (všechno). Vzhledem k tomu, že se tu na foru probíralo správné letění po W32 za užití archaických navigačních prostředků, vřele bych doporučil tuto vyzkoušet.
V LKVO mozno potrenovat VFR nebo C182. Oboji s instruktorem. (da-li pocasi)

Pripominam i moznost nacviku ils priblizeni pres OKL coz neni pro babovky a take vyrazne levnejsi sazby oproti LKPR pro ifr/base treninky s vasimi ocelovymi ptaky!
No musim povedat ze mne sa to lubilo, dokonca som mal stastie na par zaujimavych situacii a to ma nenechalo driemat za kniplom, dik Javo-vi, Vencovi a Radizovi za service, K Pavlovib to uz nevyslo, Blava volal domov :) . Inak sa mi zdalo ze narasta pocet novacikov a to sa mi zda fajn, i ked este je co zlepsovat a ucit sa. Ja som v podstae si chcel odskusat novu W32 a hlavne nove fixy, pripravil som sa na to a v podstate to splnilo moje ocakavania. Prajem novacikom vela chuti a casu na studovanie, hold tato nasa zabavka je super vec, len toho studovania a praxovania je vela hehe...
Hehe mal som jedneho znameho zahoraka ale to bol brutus, no take slovo ako dzigat ci ako sa to povie je z tych hodne skaredych hehe... Chcel som ten vyraz HOLT troska upravit na letove podmienky...
Pilotstvo bylo spokojeno, jen teda se mu zbláznilo při startu letadlo a ač IRS bylo zkalibrováno, najednou se něco pokazilo a nic jiného než ladit majáky nešlo, protože vše ostatní bylo posunuté, respektive následně statické... Zejména němečtí řídící z toho byli trochu vedle, že žádám DCT nějaký VOR nebo vektory... :D
[quote="Ico"]..... Ja som v podstae si chcel odskusat novu W32 a hlavne nove fixy, ......[/quote]

ono jsou nějaké novinky, které se ke mně nedostaly počas vánočních svátků, či co???
Jak novou W32? Jak nové fixy? ...BODAL snad nezrušili :)
[quote="Stanislav Pour"] ono jsou nějaké novinky, které se ke mně nedostaly počas vánočních svátků, či co???
Jak novou W32? Jak nové fixy? ...BODAL snad nezrušili :)[/quote]

No jasan nelítá se přes OKL ale fix ELPON. Koukni na novou mapu.
[quote="Stanislav Pour"][quote="Ico"]..... Ja som v podstae si chcel odskusat novu W32 a hlavne nove fixy, ......[/quote]

ono jsou nějaké novinky, které se ke mně nedostaly počas vánočních svátků, či co???

Jak během? Už před ;). To jsou ale piloti, nezná tratě a klidně si sedne do letadla... ještě že jsem Tě potkal jen na zemi ;)
[quote="George_L"][quote="Stanislav Pour"][quote="Ico"]..... Ja som v podstae si chcel odskusat novu W32 a hlavne nove fixy, ......[/quote]

Jak během? Už před ;). To jsou ale piloti, nezná tratě a klidně si sedne do letadla... ještě že jsem Tě potkal jen na zemi ;)[/quote]

no jo ale potkali jsem se na zemi v EDDS, kde znalost FIXů v LKAA nehraje roli :)
Jdu hledat mapy - doufám, že nezrušili nějaké další - mému srdci blízké - navigační body, třeba MÁSLOVICE NDB či jiné :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13