VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Čondra
Ahojda, zase jsem měl nutknání založit nový a zbytečný topic (však mě znáte :)), a napadlo mě vRoute, jakožto často používaný Software, takže...

a) Aktuální airac do vroute.
Kde, jak, zakolik, na jak dlouho?

b) Vroute premium
Výhody? Jedinná výhoda mi přišla asi ta, že to má denní/noční vzhĺed

c) Letové tratě
Půlka z nich je negative pro A0904 (Neříkám, že ty pro LKPR)
By Čondra
1)Když si koupim vroute premium, na jak dlouho to budu mít za těch 600kč zaplacený?

2)Kolik na navigarphu stojí na 1 měsíc ten klíč na vroute AIRAC?
[quote="Čondra87"]
2)Kolik na navigarphu stojí na 1 měsíc ten klíč na vroute AIRAC?[/quote]
Ten kod ziskas pokud si zakoupis AIRAC. A je platny po dobu, po kterou VROUTE podporuje zmineny AIRAC (myslim, ze to jsou 2 nebo 3 mesice)
[quote="Čondra87"]Ahojda, zase jsem měl nutknání založit nový a zbytečný topic (však mě znáte :)), a napadlo mě vRoute, jakožto často používaný Software, takže...

b) Vroute premium
[/quote]

Byl si vubec na http://www.vroute.net????

a) viz vysse

b)
> Would like to use the advanced fuel calculator feature to get detailed calculations, taking into consideration factors such as payload *)
> Track fuel consumption during your flights to detect problems early – just like real pilots do *)
> Would like the option to export route directly to your airplane’s computer – without having to retype all the waypoints

*) [rejp] No zalei na tom, jak planujes palivo, pokud to strilis od oka a nechas si treba naplnit jenom křídla tak to asi nema cenu kupovat :D :D :D [/rejp]
By Čondra
[quote="rc_czech"][quote="Čondra87"]Ahojda, zase jsem měl nutknání založit nový a zbytečný topic (však mě znáte :)), a napadlo mě vRoute, jakožto často používaný Software, takže...

b) Vroute premium
[/quote]

Byl si vubec na http://www.vroute.net????

a) viz vysse

b)
> Would like to use the advanced fuel calculator feature to get detailed calculations, taking into consideration factors such as payload *)
> Track fuel consumption during your flights to detect problems early – just like real pilots do *)
> Would like the option to export route directly to your airplane’s computer – without having to retype all the waypoints

*) [rejp] No zalei na tom, jak planujes palivo, pokud to strilis od oka a nechas si treba naplnit jenom křídla tak to asi nema cenu kupovat :D :D :D [/rejp][/quote]
na vroute.net jsem byl
add* - Používám FSPAX, tak to musím střílet od oka, protože v tom FuelPlanneru na 737 mi to nejde s pax a nákladem počítat.
By vascon
jsem mel za to, ze za 10€ dostanu 100credits, ktere jsou platne (tusim) 270dni. S tema si pak muzu delat, co chci a na co mi staci. AIRAC pro konkretni addon stoji 20credits a myslel jsem, ze i za stejnou cenu je kod do vRoute pro aktualni AIRAC, ktery mi uz snad zustane, kdyz jsem si to zaplatil. Ale mozna se pletu. Zatim jsem si to do vRoute nedaval, tak by musela informovat nejaka zasvecena osoba, ktera si do vRoute aktualni AIRAC dava.
Za 10 euro so kupujes kredit ve vyssi 100, ktery je platny po dobu 270 dni. Za kredit si kupujes (aktualni) AIRAC, ktery muzes pouzivat jak dlouho uznas za vhodne. K zakoupenemu AIRACu ziskas kod (je k dispozici na te strance, kde vybiras AIRAC pro urcity addon), ktery zadas do VROUTE a ten je VROUTEm podporovan 2-3 *) mesice od data jeho vstoupeni v cinnost (nikoliv od data zadani).

PRAXE:
Zakoupis AIRAC 0905, ziskas kod pro VROUTE, ten zadas do VROUTE a tam bude moci pouzivat dotabazy pro AIRAC 0905 do konce cervence.
Je to urcity zpusob, jak nutit piloty kupovat alespon jednou za cas novy AIRAC :D

*) presnou dobu neznam, vychazim jen ze zkusenosti, ze mi to po par mesicich vyhodilo hlasku typu VAS AIRAC JIZ NENI PODPOROVAN
By tmx
No tak ono pokud chce člověk ušetřit, může kupovat ob balík, ale jinak by mu stejně ty kredity prošly... Jinak vždy je ve vroute podporován aktuální cyklus, poslední předchozí (v současnosti 0903) a pak free cykly 0610 a 0711 (u toho ale teda nevím, kde ho sehnat, každopádně je uváděn jako free...).
By Filipos
Může mi někdo jen tak pro zajímavost říct, co znamenají ty čtyři hvězdičky vedle jména pilota, když si otevřete jeho \"kartu\"?
hvězdičky postupně \"žloutnou\" a tím je určen jakýsi rating uživatele - podle toho, kolik rout do databáze přidal. Netuším, kolik je za co, ani k čemu by to mělo být dobré
By tmx
Psal mi samotný nejvyšší - Michal Rok, jak jsem úžasný... No znáte to, když vám píše jen tak sám od sebe autor nějakého softwaru. :) Mimo jiné nabídl členství v nějakém five star clubu na foru a také 50% slevu na vroute premium.
Čili... Máte někdo vroute premium? Přeci jen za 12€ už bych o tom možná začal uvažovat, pokud by to byl fakt dobrý software! :)
[quote="tmx"]Psal mi samotný nejvyšší - Michal Rok, jak jsem úžasný... No znáte to, když vám píše jen tak sám od sebe autor nějakého softwaru. :) Mimo jiné nabídl členství v nějakém five star clubu na foru a také 50% slevu na vroute premium.
Čili... Máte někdo vroute premium? Přeci jen za 12€ už bych o tom možná začal uvažovat, pokud by to byl fakt dobrý software! :)[/quote]

Ahoj... V prvom rade gratulujem...;) Ja osobne Premium verziu nemam, ale mal som moznost ju testovat este pred vydanim... Co si pamatam, tak oproti free verzii tam boli tieto "ficurky":
- na mape sa zobrazovali vsetky trate, fixy atd., + samozrejme tvoja planovana trat,
- mapa sa dala zoomovat a posuvat,
- bola tam moznost prepinat vzhlad medzi dennym a nocnym rezimom,
- v tom case bolo novinkou aj radio, ktore je uz teraz obsiahnute aj vo free verzii,
- v sekcii ROUTE, v casti FUEL ti to vypocitalo potrebne mnozstvo paliva na let + vykreslilo vyskovy profil spolu s tratovymi bodmi a obmedzeniami na trati,
- v sekcii ROUTE, v casti WAYPOINTS bola zoomovatelna mapa s moznostou posuvania,
- a to najlepsie na koniec - tvoju naplanovanu trat dokazal vyexportovat do roznych formatov a tak si nemusel pracne buchat trat do FMC...;) (tu sa musim pochvalit, ze som Michalovi objavil jeden bug u PMDG, ktory samozrejme hned opravil...;)) V tom case to podporovalo len PMDG, LD767, nejake ATRko a default FS flight planner, ale odvtedy tam uz pribudlo (a stale pribuda) kopec dalsich addonov...

Tych veci tam samozrejme bolo omnoho viac, ale je to uz nejaka doba a uz si vsetko nepamatam... A za dalsie, urcite tam pribudlo vela veci, o ktorych nemam ani sajnu...;) Takze na zaver len tolko - ak by som mal moznost kupit to za 12€, tak by som nevahal ani sekundu...;) Viem, ze existuje vela vselijakych free softov, ktore vsetky tie veci dokazu zadarmo (vypocet paliva, prevod do roznych formatov, pokrytie ATC, zobrazovanie trafficu, atd.), ale tu to mas vsetko v jednom a to je najvacsia vyhoda vRoute Premium... Ja uz sice lietam vyhradne na IVAO, ale vRoute pouzivam pre planovanie letov dodnes...;)

Peter
By tmx
AIRAC 1004 free access!! :) Nějaká promo akce vroutu (a já si ho před chvilinkou koupil. :D (ano, vím, že zítra se ještě létá podle starého)
By tmx
Btw, vroute má novinku u vkládání tratí. Jednak je tam nnáhled už při validace a pak také to vypíše délku tratě, přímou vzdálenost letišť a o kolik procent je trať delší oproti přímé vzdálenosti, celkem dobrá vychytávka. :)
Např. LKPR-LDDU
Distance: 534 nm
(direct distance is 482 nm, overhead 11%)

A navíc možnost v premium verzi přidávat \"private routes\", co ale moc nechápu, k čemu by to jako bylo dobré. :D
By PavelS
No, to je, když chceš tam mít je tratě viditelné jen Tebou.

Jinak jo, pozor - prosím natlačte tam co nejvice tratí podle nového AIRAC, je to zadarmo a bude se to hodit jak sůl.