Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
Uživatelský avatar
By ADIO man
#56687
Ahoj. Jelikož si občas hraju s designy pro webové stránky, založil jsem tohle téma. Zajímala by mě kritika letecké veřejnosti, ať už pozitivní či negativní.

Jako 1. vám přináším mojí vizi VACC-CZ webu (vím že nic předělávat nechcete a ani s tím nepočítám, ale měl sem nápad a prostě sem to udělal)

Obrázek


2. je nová verze mého webu. Tématika je opět létání.

Obrázek

Doufám, že se zde nějaká kritika objeví.

Díky :)
Uživatelský avatar
By Filipos
#56689
Minimálně bych dal logo VACC-CZ do hlavičky :)
Uživatelský avatar
By ADIO man
#56690
[quote="Filipos"]Minimálně bych dal logo VACC-CZ do hlavičky :)[/quote]

Ono to logo by se do tech barev moc nehodilo. Cílem toho návrhu byla taková jednoduchost, takže proto sem se tam snažil v máčknout minimum barev. Stejně si myslím, že kdyby se to měnilo, tak by se udělalo jiné logo.
Díky za komentář :)
By A319CJ
#56692
Mě se to dost líbí, jen bych se přimlouval za to, aby tam byl nějaký odkaz pro naprosté nováčky, kde by našli odpovědi na základní otázky, neměnné postupy, měnící se postupy (na něž si musí dávat pozor), apod. Něco ve stylu: létat online je, když...
Trochu tím možná předejdeme tomuto http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4046, i když si nedělám iluze, že by se předešlo tomuto: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=3973
Uživatelský avatar
By PavelS
#56696
Musim reagovat, protože na to stále nenápadně tlačíte:

weby VATSIMU nejsou o designu, ale o obsahu a provozu. Čili je svým způsobem dáno, co tam být musí (narážím na argumentaci \"logo se tam nehodí\", která je nesmyslná, jednoduše je dáno, co tam být musí\" ). To nejde změnit, jiank by to nebyl web VATSIMU.

Podstatnější problem je ale v zajištění funkčnosti, stability a bezpečnosti celého hardwaru a softwaru VACC CZ, m.j. i webu, což vše v současnosti je na 100% zajištěno. Podle mne se musí začít od toho, tj, aby vůbec se někdo z VACC CZ začal zabývat změnou webu (což je v plánu), musí být jasně předloženo, kde bude umístěn, jak bude nonstop servisován, jak bude zajištěn, jak a zda do něj budou integrovány všechny současné systémy (forum, web, downloadcnetrum, upload map, systém EURONOTAm, bookovací systémy, editační system pro zveřejňování NOTAMů Eventů, FSD EUROPE-CE server, voice server CE a případně nové další funkčnosti jej vylepšující).

Tímto je třeba začít.
Otázka obsahu webu je v podstatě poslední a otázka jeho designu eště daleko dále.

Znova opakuji, že otázka změny webu je na programu dne, ale je to velmi citlivá záležitost a platí bez další diskuse priority uvedené výše.

Jinak aktivitu oceňuji.
Uživatelský avatar
By CSA433
#56706
Milý Bárte Simpsone(Michale Pěchu),

Jak již říkal PS, s lidmi z českého VACCu se nemůžeš bavit o vzhledu informací, věcí, čehokoliv(nic ve zlém). Jsou to lidé primárně sledující obsah, nikoliv obal, ačkoliv souhra těchto dvou entit dává dohromady daleko dokonalejší celek, což jim snad jednou dojde(znovu nic ve zlém).

Každopádně je to daleko lepší, než kdyby jejich stránky vypadaly jako screen z radaru se všemy \"fresh\" efekty, ale nenašel by jsi tam ani mapy. Je to asi jediné, ale zásadní +(čti plus), které bych tomu webu dal. Každopádně je to už pro mne trocha nostalgie, za těch cca. 5-6 let v mobilech začali být foťáky a GPS, z 512Mb flashek se staly 16GB, spadlo několik letadel, zemřel Michael Jackson, ale web českého VACC je stále stejný.
Uživatelský avatar
By PavelS
#56708
Víceméně souhlas :)

Já jsem prosluslý výrokem, že \"..je mi naprosto jedno, jak to letadlo vypadá..\" :)

Nicméně vážně: toto téma podle mne nepatří do HydeParku, ale nejméně do Obecné diskuse nebo i Oznámení. VACC CZ není spokojeno především s obsahem webu, design, jak psáno, příliš neřešíme. Nejde o to, že by tam nebylo, co má být, ale řada informací je obtížně hledatelná (odkazy, odkazy na vatsim software pro piloty, něktré manuály, obecné tlachy o tom jak jsme krásní, apod...) a nebo neaktualizovaná a neaktualizovatelná, kvuli obtížnému přístupu (odkazy, odkazy na vatsim software pro piloty, něktré manuály, obecné tlachy o tom, jak jsme krásní, apod..). To považuji já, i řada dalších lidí z VACC CZ, za problém. Naproti tomu stojí fakt, že provozní věci lze snadno ovládat podle potřeb, odkudkoliv, a dále skutečnost, že všechny systémy jsou prakticky nonstop funkční bez nějakých zásahů po řadu let - toto je v podstatě klíčová věc.

Určitě počítáme s tím, že se nějaká změna provede, ale její provedení bude na dlouhou dobu.
Uživatelský avatar
By amalka
#56709
A je v běhu nějaká změna? Resp. stávající připojení přes tu \"domácí\" optiku je asi dostačující, takže předpokládám že to vázne na nedostatku dobrovolníků?
Uživatelský avatar
By ADIO man
#56716
Takže předem díky za ohlasy. Samozřejmě záměrem zveřejnění 1. designu bylo i trochu rozvést tu debatu o VACC webu. Jsem rád, že web se bude předělávat. Přece jenom obsahově něco dohledat je náročnější, takže bych volil nějakou jednodužší strukturu. Dále bych byl rád kdyby s webem VACC-CZ pomohli pánové Oupický a Nevařil, kteří se zasloužili o nový ČSAv web. Vím že defakto nedávno s tim skončili a že toho asi musí mít dost, ale přece jenom ten web by měl reprezentovat i graficky, což se v případě ČSAv povedlo.

Já osobně bych se jako dobrovolník rád podílel, jenže bohužel bez znalosti PHP nebo ASP jsem vám asi k ničemu.

A poslední věc. Je už udělán banner pro online dny, nebo ne ? Napadlo mě využít toho 1. designu k tomu.
Uživatelský avatar
By PavelS
#56719
i. No opravím větu : web se bude předělávat na \"je záměr upravit web po stránce některých funkčností a při té příležitosti i designově\".

ii. Ohledě bannerů COD jsem Ti již napsal mail, pokud nedorazil, tak ve stručnosti : udělej bannery na COD :)
Uživatelský avatar
By CSA433
#56727
[quote="ADIO man"]...Dále bych byl rád kdyby s webem VACC-CZ pomohli pánové Oupický a Nevařil, kteří se zasloužili o nový ČSAv web....
[/quote]
S webem ČSAv ani Realops má osoba nijak nesouvisí, je to práce pouze a jenom Vládi Oupického.