VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="amalka"]BTW: Ono jde u účtu měnit jméno? Jakej to má smysl?[/quote]

U účtu jde měnit jméno ze strany správce účtu na žádost majitele účtu (tj. ne online a musi být zdůvodněno).
Typický důvod je uvedení jiného než reálného jména + omluva + žádosty o změnu.
Dělalo se i v VACC CZ, np.
Jeho účet je na jméno Kevin Kevinek ale statistiky jsou na jméno Tom Venda.
Předpokládám, že to je tak, že má v profilu na VATSIMU Kevin a v SQBoxu Tom ( i toto bylo svého času důvodem zájmu SUPů , kteří kontaktovali ty, kteří měli tuto neshodu, bajthewej).
[quote="Čondra87"]Jasnej důkaz, že nelítá s vyplněným FLP:

http://www.vataware.com/pilot.cfm?cid=1120414[/quote]

Ondro, myslím, že VATAWARe se jako důkaz použít nedá (není to VATSIM vlastněná aplikace). Musí se do STATISTICS na www.vatsim.net a tam je vidět kompletně jeho historie. Btw. má tam i "lety" s podaným FPL.

Nicméně o podání / nepodání FPL to není.
Na to BACHA!

VATSIM statistiky zaznamenávají, pod jakou volačkou byl přihlášen a jak dlouho, nikoho nezajímá, jestli byl FLP či nebyl. Když se přihlásím jako PGU000 a bez FLP přelítnu celej svět, tak se to tam zobrazí, kdyžto VATAWARE zobrazuje jen lety, při kterých byl FLP odeslán (na základě tohoto principu funguje AP)
jakozto asi jediny primy svedek tohoto incidentu (prave app na LKPR r24) si dovolim par zazitku z kabiny:

1. Kontaktuji Jachyma APP, letim WHISKY1 priletovka VFR od pozice RAK (ale nebyla to priletovka :D), mezitim taky AMAL a jini.
2. na LKPR je zivo (4ks cca) letadel na stanich ceka ze se Jachym prepoji na LKAA_CTR
3. taky brzdim Mi-17 a na cca ALFA vyckavam...
4. sleduji oklity provoz, ve vzduchu kolem LKPR nevidim nic divneho
5. cekam a trenuju viseni (celkem to jde) :)
6. prepinam na UNICOM, hlasim polohu a pokracovani na finale rnw24
7. mezitim par letadel na LKPR hlasi s/u a p/b
8. hlasim finale rnw24 a AIRFORCE (z cista jasna) hlasi anglicky taky finale stylem \'tez sem na finale ILS\'
9. pristavam na rnw24 a uvolnuji na C, hlasim ground-taxi na apn S
10. po chvilce AIRF hlasi stylem \'landing on r24\'
11. nekdo dosahl h/p rnw24
12. nikdo nic
13. nikdo nic
14. AIRF. hlasi opetovne stylem \'I have landed!\' nebo tak nejak s vykricnikem (zajimave ze UNICOM mel nastaven)
15. nikdo nic
16. divam se dozadu a pochvili opet vidim AIRF. na finale r24 tak 5nm pred dotekem hmmm
17. zastanu a divam se na hrozive vypadajici crash-landing na rnw24 (strasny pohled)...
18. do toho hlaska nekoho (velice slusna) \'to bylo dost tvrde nosem do zeme pane ze?\' nebo tak nejak, bylo to FUN celkem
19. pak sem taky v navalu srandy zapotil \'ze dyt nemel cerveny kobercek pro lidi vevnitr...\'
20. po dojezdu na apn S sem zacal dotycneho kontaktovat na CHAT-e kde mu bylo vysvetleno co je to tady za ucast a pod.
21. dotycny mi vysvetluje ze je zacatecnik a chce se mnou nekam letet.
22. prichazi navsteva a nemam cas
23. par informacii pro nej o cem ze to tu je a co tak muze ocekavat.
end of line

Myslim ze celkem zajimave stretko, i kdyz v prvnim momentu me nasral (z te komunikace na finale bych nejak nerekl ze by byl novacek). Doufam ze se vam tenhle kratky pribeh libil...
Ja osobne timto pribehem vubec nechci dotycneho nejak odrazovat od teto fantasticke drogy (ONLINE letani), prave naopak. Jak rekl taky Jachym, at se ukaze a napise par postrehu, o tom to je. Kazdy sme nejak zacinali...
Dotyčného \" Kevina \" jsem již několikrát kontaktoval a dal mu jasně najevo ,že by si napřed otom měl něco přečíst, dal jsem mu web kde to najde a kde je frazeologie ... nevim zda to četl všechno myslím si že Nečetl ale možná si z toh něco vzal - případně ho tim bombardujte že je v šechno v té školičce - Ale jediný co mi dostalo mi řekl že se s letadlem netrefí na dráhu, jestli bych mu neporadil jak se nastaví Autoland :D - zatím jsem nikoho neviděl kdo by na Online uplný začátečník včetně FSky kdoví zda nelítá jen na šipkach ;)
Taky jsem se snažil asi půl hodinu mu něco vysvětlit, ale zdá se, že je to úplně ztracenej případ. Člověk (prý je mu 15), který absolutně nechce respektovat žádná pravidla a nechápe, proč by měl. Např. nechápe, že nesmí bez povolení pojíždět po letišti kde se mu zachce. jeho argument je, že na letišti přece bylo jen jedno letadlo a tomu se vyhnul, mě rozesmál. Ale trochu jsem měl z toho chatu pocit, že to zase takový začátečník není a něco mi říká, že by to taky mohl být provokatér, který moc dobře ví, o co jde. Některé formulace byly docela profi a pak zase dělal hlupáčka. Tak nevím.
Z toho vyplyva asi to, ze nema asi s realnym provozom skusenosti a je normalny FS entuziasta. Preto nechape urcite restrikcie k realite a mysli si ako vacsina novacikov ze to je ONLINE siet kde sa hromadne lieta v grupach BOMB-RAID na Berlin... Vyzera to fakt beznadejne... Asi by sme uz nemali zahlcovat tuto sekciu s Kevinkom, ak chceme kecat o nom, dajme novy thread...
[quote="Ico"]jakozto asi jediny primy svedek tohoto incidentu (prave app na LKPR r24) si dovolim par zazitku z kabiny:

1. Kontaktuji Jachyma APP, letim WHISKY1 priletovka VFR od pozice RAK (ale nebyla to priletovka :D), mezitim taky AMAL a jini.
2. na LKPR je zivo (4ks cca) letadel na stanich ceka ze se Jachym prepoji na LKAA_CTR
3. taky brzdim Mi-17 a na cca ALFA vyckavam...
4. sleduji oklity provoz, ve vzduchu kolem LKPR nevidim nic divneho
5. cekam a trenuju viseni (celkem to jde) :)
6. prepinam na UNICOM, hlasim polohu a pokracovani na finale rnw24
7. mezitim par letadel na LKPR hlasi s/u a p/b
8. hlasim finale rnw24 a AIRFORCE (z cista jasna) hlasi anglicky taky finale stylem \'tez sem na finale ILS\'
9. pristavam na rnw24 a uvolnuji na C, hlasim ground-taxi na apn S
10. po chvilce AIRF hlasi stylem \'landing on r24\'
11. nekdo dosahl h/p rnw24
12. nikdo nic
13. nikdo nic
14. AIRF. hlasi opetovne stylem \'I have landed!\' nebo tak nejak s vykricnikem (zajimave ze UNICOM mel nastaven)
15. nikdo nic
16. divam se dozadu a pochvili opet vidim AIRF. na finale r24 tak 5nm pred dotekem hmmm
17. zastanu a divam se na hrozive vypadajici crash-landing na rnw24 (strasny pohled)...
18. do toho hlaska nekoho (velice slusna) \'to bylo dost tvrde nosem do zeme pane ze?\' nebo tak nejak, bylo to FUN celkem
[/quote]

Na h/p 24 jsem stál já. Jinak na příletu mi přišel celkem ok(když nebudu brát v potaz, že na unicom nepsal, tak jak by se mělo..)
Psal že je na ILS24 a pak že sedá. Honil to na dráhu jak se dalo, proto jsem mu ze srandy psal, že to byl nose down landing :-)
Když jsem se podíval, jestli je z dráhy pryč, tak tam stál napříč a poté se odpojil..

Takže na příletu bordel nedělal, jeho další výjevy neznám :-)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16