VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="PavelS"]No evidentně jde porucha na vrub SPT Telecom, protože se nedostanu ani na jiné, obvyklejší weby, a Jachym mi telefonisticky potvrdil to samé. Patrně jsme byli již vyhoštěni z Evropy, protože vše, co je mimo území ČR je nedostupné.

Mohu zkusit založní systémy :)[/quote]

Potvrzuju tvoje slova..
[quote="JAV"]PS nepoužívaje EuroScope se může připojit na EUROPE-CE. Já s ES na tento server nemohu a na žádný jiný se nodostanu.[/quote]

Negativni.

Problema je v tom, ze kazdy radrovitý klient si nejdříve stahuje nějaký definiční soubor z vatsimu jako takového ( ne z CE ) a pokud toto selze, tak se neprotlací dal a bez omluvy spadne.
Ta ten AIRFORCE je nejaky novacek, snad se tady dozvime jeho nazory, doufam ze se ukaze ...

Naposledy upravil: Ico (dnes 21:14:07)
Čondra87 píše:Jinak pilot AIRFORCE (Kelvin Kelvinek) dostane opětovný BAN z VATSIMu...
Nedostane, povolany SUP shledal v jeho pripadku vse OK.
Pokud chcete naspat nejaky komentar , tak sem s nim.
Dobře. Lítání bez letovýho plánku. S B747-400 na malých letištích tipu LKKT. Naprostá anarchie. Dneska byl nalajnovanej 30 minut na 24 a ani se nehnul. To nejsou dostatečné důvody? Myslim, že porušil hooodně pravidel VATSIMu, ale když to je OK, tak ať bordel dělá dál. Nevím, od 2 již BAN dostal, 3 hold zklamal :(
Myslim ze mu uz cosi doslo ze udelal nejakou neplechu a je ted na nem, jestli si najde ten cas a precte nejake informace tady na foru. Jinak mne dosla do letu navsteva a uz z toho nebolo vobec nic, pritom aj pocasie nebolo \'bohvieake\'...
[quote="Ico"]Myslim ze mu uz cosi doslo ze udelal nejakou neplechu a je ted na nem, jestli si najde ten cas a precte nejake informace tady na foru. Jinak mne dosla do letu navsteva a uz z toho nebolo vobec nic, pritom aj pocasie nebolo \'bohvieake\'...[/quote]

No nevim, jestli došlo, ale byl zpacifikován tím, že se ho ujala TWR (děkujeme moc ) a ta mu dala nějaké instrukce.
Takže si to proberme podrobněji :
Čondra87 píše:Dobře. Lítání bez letovýho plánku.

Je sice poru3en9m pravidel, ale nikoliv d;vodem k suspendaci, tj odpojení.
S B747-400 na malých letištích tipu LKKT.

Není porušením pravidel.
Dneska byl nalajnovanej 30 minut na 24 a ani se nehnul.

To je důvod k odpojení v případě, že současně nekomunikuje. On bohužel komunikoval, byť jen v ČJ a po chatu, ale komunikoval i s SUPem a proto ho neodpojil.
To nejsou dostatečné důvody? Myslim, že porušil hooodně pravidel VATSIMu, ale když to je OK, tak ať bordel dělá dál. Nevím, od 2 již BAN dostal, 3 hold zklamal :(
Jako vidíš, že ani takto jasné (opakované) porušení nemusí být automaticky uznáno za porušení, když se to bere formálně (stížnosti byly asi 4, ty jsem předal SUPovi).

Jediná cesta je opravdu aby i piloti mu psali at se odpoji, protože ATC to zaměstná na 100% se toho zbavit.
PS: Jinak porušení je tam milion dalších : změna volačky, let se sqwk Standby, falešné jméno v profilu - to všechno ale nestačí na násilné odpojení, aspoň podle formálního výkladu. Tam musí být dvě podmínky současně : nesmí komunikovat a musí překážet provozu nebo ho přímo ohrožovat.
Tím, že je nalajnovanej na RWY neohrožuje provoz?

Sám jsem SUPovi překládal, co mu česky psal. Prostě je jako já na začátku (sebe chvála smrdí ale) doufám, že se taky vzpamatuje, jako já.

I když to pro vás byla dřina :) Ale i tak, díky :)
Hlavně že má Vateud na každou pí*ovinu papír a formulář. Nechápu pak na co si tu hrajeme, to se můžu vyprdnout čekat 30min na ATC clearance když mě stejně nikdo nemůže vykopnout protože komunikuju a nepřekážím. S tím člověkem jsem taky korespondoval, myslím že u spousty současných náctiletých doma citelně zanedbali výchovu a pravopis.
Nemohu si pomoct, ale pravidla VATSIMu jsou podle mě v dnešní době až směšně neefektivní. Je jasné, že když byla vytvořena, na internet nemohl každý drzý náctiletý floutek, takže vyhovolala. Ale dnes? Proti podobným by se mělo zasahovat podstatěně rázněji...
I mě se podařilo s ním spojit. Reakce byla taková, že když mu tady všichni nadávají, tak jim za to tady bude dělat bordel. Na výzvu, že mu pomůžu když je tu nový nereagoval, tak jsem ho poslal k čertu.
Snad mu TWR aspon trochu pomohla, on se umravní a bude fungovat. Spíš mě zaráží ta reakce když vy na mě tak, tak uvidíte...
jinak tady asi proč to ATC nefungovalo, s jiným připojení vše OK: http://mobil.idnes.cz/o2-nefungoval-int ... ternet_kuz
To nevíme. S největší pravděpodobností se jedná o uživatele Tom Venda z Prahy. Má už nalétáno/\"naškozeno\" slušných 32 3/4 hodiny, byť začal teprve 5.8.2009. Včera vydržel na VATSIMu úctyhodných 5 hodin.

To už je nejvyšší čas se začít vzpamatovávat z počátečního opojení a zapojit se do VATSIMové komunity jako právoplatný a svéprávný člen. Tome, pokud nás čteš, ozvi se.
No, kde selhává zdravý úsudek, teprve nastupuje právo.

Takže : toto je Code of Conduct , čili pravidla chování na VATSIM. Pokud se tím chcete zabývat, napiště paragrafy, které byly porušeny ze strany BLACK/AIRFORCE a odešleme stížnost according this:

If any Members feel that the matter was not adequately resolved by the Supervisor or Administrator, then such member may submit his or her grievance in writing to the Vice President of Conflict Resolution. The decision reached by the Vice President of Conflict Resolution shall be final in all such matters.
J... i kdyby VATSIM ID někomu bylo zablokováno pro přístup do sítě, není to tak, že si mohu vytvořit nový fiktivní profil a lítat dál?
Jsou opatření i proti tomuto.

Nicméně VATSIM není od toho, aby někoho "odstraňoval", VATSIM je od toho, aby "vzdělával", čili je snaha se vždy domluvit. Teprve v případě , že dotyčný je zvláště odolný, tak se použije zastavení účtu jako takového. V přípdě řešeném výše se v podstatě jednalo o požadavku na okamžité odstranění ze sítě, s cíle stabilizovat premávku. Tj. dotyčný se mohl znova připojit cca za 1minutu na svůj účet. Další krok je 24hodinové odpojení, nicméně i tak ostává jeho účet platný i přesto, že zjevně porušuje pravidlo (cca Sect. A, §4, CoC) o reálném namu. Teprve nejodolnější jedinci se dopracují pozastavení účtu vůbec a jen opravdova špička kazičů dosahne na zablokování sebe , jako takového.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16