VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By kopcimek
Zdravím, po delší době jsem se rozhodl zase trochu rozšířit mojí letku...No a vyskytl se problém, práve s tímto érem. Myslím, že to ve \"starém\" fóru již někdo řešil u B757, patrně taky od PSS. Jde o to, že po zapnutí letadla z C@D cockpit statusu se mi sice rozsvítí displeje palubních obrazovek, nicméně nevidím žádné číslice, ani nápisy ani nic podobného. Tohle se děje jak u \"základních\" obrazovek, tak u obrazovek pomocných, jako EICAS displeje apod. Dokonce ani ve FMC nic nevidim. Nic, černo, tma :(
Nevíte někdo o nějakém patchi, kterým by se to šlo dát do kupy? Nebo případně proč to je, čím to je? Takhle je to éro bohužel absolutně nelétatelné...

Děkuju Petr
By George_L
Hodně matně si vybavuji, jestli to nebylo v nějakém chybějícím FONTU. Ale tohle ber jen jako info, které jsem někdy někde četl a nevím jestli to patří k tomuto letadlu, nejsem majitelem.

Je to sice k 757čce, ale třeba používají stejný font...

While you are on the JF website, have also a look to the FAQ “I cannot see any text on the displays in the 757”. It seems that after the installation, some text is missing on the EICAS and EFIS displays. This can be solved by following the installation description for Vista or XP users which includes the Baloo and IRIS Windows fonts. After you’ve installed both fonts, the instruments look as they should.

ještě EDIT...

zkus mrknout sem: http://www.justflight.com/faqs.asp?drdProduct=44#FAQ286
By vascon
problem je opravdu s temi fonty. ve starem foru jsem k tomu psal postup. zkusim je uploadnout...

EDIT: takze ty dva fonty jsou tady: http://uloz.to/1963658/pss-fonts.zip

musel jsem je nainstalovat primo do Windowsu. Nevim, jak je to v XP (momentalne mam Win7). Jestli kdyz na ten font klepnes pravym tlacitkem a je tam \"nainstalovat\" nebo je tam \"nahled\" a v tom je pak \"nainstalovat\"...
By Filipos
Stačí je nakopírovat do složky Fonts (možná Písma) ve Windowsech. Nainstalují se samy, no problem.
By kopcimek
No paráda, děkuju moc...No a teď ještě kam to teda plesknout. Nerad bych se pouštěl do nějakejch operací v systémových složkách Windowsu, nejsem v tomhle odborník, tak bych si nerad shodil celej Win.
Pomozte mi ještě prosím.. :) Bude pár promo letenek zdarma, jestli to rozchodim.. :D
Dík
By vascon
[quote=" George_L"]FONTY byly pod tím linkem, popis instalace fontů tam je taky (XP/Vista). To sakra nečtete nebo co?[/quote]

nekteri neumeji English... :D
By ASG29
Musí se první z Win odinstalovat fonty Baloo a IRS. Potom znovu nainstalovat ty stažené. Nevím, proč to tak je, ale je to jediný způsob, který funguje (tedy za předpokladu, že ty fonty ve Win jsou. Já je tam naposledy měl ;) )
Už jsem to tak musel dělat několikrát, vždy po reinstalaci systému.
By kopcimek
Takže děkuju všem za pomoc...všechno funguje už jak má :) Bylo to opravdu těmi fonty..Taková věc, a jak dokáže potrápit.
Tak letu zdar a mějte se.

Cheers P.

;)
By George_L
[quote="kopcimek"]Takže děkuju všem za pomoc...všechno funguje už jak má :) Bylo to opravdu těmi fonty..Taková věc, a jak dokáže potrápit.
Tak letu zdar a mějte se.

Cheers P.

;)[/quote]

Tak super, další HEAVY na českém nebi ;). Jinak jsem rád, že má skleróza ještě není tak velká a má první domněnka s fonty byla správná :)
By kopcimek
jj byla...Jinak od Boeinga to bude již druhé HEAVY co létám...První je B747-400. Taky nelítá špatně, ale změna je změna :)
By CSA433
Pro PSS 777 silně doporučuji merge s 777 od Project Opensky. Pak to teprve stojí za to, hlavně 777-200LR(Emirates).

Má to krásný VC a exteriérový a letový model je fantastický. Pokud má někdo zájem, dodál potřebné a odzkoušené(na CATIII autoland, vyvážený plynulý let) .cfg fajle nebo dodám návod. Jediný bug je v trimu, občas se to prostě musí předtrimovat, ale u 777-300ER funguje bezchybně.
By Čondra
Ahoj, mám s tímto éram problém a Fonty NEPOMOHLY!

Po zapnutí, ať C@D či Ready for T/O nemám Displaye ani podsvícené, nic na nich není. Ale nedá se hýbat čímkoli v cocpitu, když přidám plyn, páky plynu se v cocpitu nehýbou. Nedá se otočit žádným čudlíkem :(

Nevíte někdo, co s tím?
By CSA433
No, musíš to trochu víc popsat. Jak začínáš, s \"Cold & Dark\" nebo jiným stavem cockpitu, jestli používáš externí napájení nebo jen APU atd. Zkus se podívat do záložky Settings tam nahoře uprostřed.