VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Jirko, s tou potvorou se nauč! Určitě se to bude hodit, i když, pokud vše dobře půjde, ne letos.

V tuto chvilku si dovolím nechat širší veřejnosti nahlédnout pod plátno velitelského plánovacího stanu. Vzhledem k velmi dobrému námětu s tankováním za letu jsme požádali o spolupráci a přímou účast německou stranu; tím jsme na akci rovněž oficiálně pozvali Luftwaffe Virtual.

Vše je zatím ve fázi velice brzkého jednání, zatím nebylo nic potvrzeno -> nepředbíhejme!

To já jenom popichuju, abyste skutečně trénovali, ať si netrhneme ostudu. :) Letos to vypadá opravdu našlapaně.
[quote="Michal Z."]Jejku tankování se osvědčilo nu tak Jindro udělej něco malýho a mužem v malý skupině potrenovat přes Hamachi ;) jestli to pujde stejně hladce jako Red Arrows tak se máme na co těšit :) a konečně využijem formace přímo z RA :) ukážeme světu co sme se naučili ;)[/quote]
Mno musím tě zklamat. Já byl náčelníkem generálního štábu AČR povolán k jiným úkolům než činnost s prskolety nejmenované švédské automobilky (btw Švédi čtou Saab "Sób") :)
Věnujte prosím pozornost upřesnění data a hodiny konání virtuálních opearcí , vgenerální štáb rozhodl o datu :

Pátek, 15. května 2009

o přesné hodině zahájení se zatím jedná, pohov.

Dále byl představen nový oficiální banner z dílny PVOS (Propagace Válečných Operací Státu) , viz výše.

Virtuální nášivka, kulatá, včleněná do banneru, bude v rámci zlepšování obrazu armády mezi lidem posléze k dispozici všem zúčastnivším se pilotů, řídícím i virtuálním leteckým návodčím k volnému užití.
Já bych si ještě dovolil doplnit, že o grafickou promotion tohoto šíleného \"zeleného\" sletu se postaral npor. Michal Janovský!

Myslím, že je to celé naprosto úžasné a tímto mu vyslovuju pochvalu před nastoupenou jednotkou a rozvinutou zástavou (a samozřejmě obrovské poděkování)! ;)
Pomalu postupují přípravy na období 27.4. až 15.5.09b, kdy se zaktivují prosotory a posléze se uskuteční několik letošních misí projektu Flying Rhino 09. Obecná informace bude zveřejněna 20. dubna 09 zde.
V této sekci rovněž posléze najdete všechny potřebné mapy a detailní informace k jednotlivým misím vyhlášeným.

Celkově připomenu toto :

a) Od 27.4.09 0800Z do 15.5.09 23:59Z se zaktivují prosotory, vyhlášené v reálu ( see mapa v General Brifingu ) a tyto zůstanou aktivní PO CELOU TUTO DOBU, tj. prosíme upravte plánování letů podle omezení !!! Na tuto skutečnost budou piloti ještě upozorněni NOTAMem.

b) Dne 15.5.2009 (Pátek), v 18:00 proběhne cvičení, sestávající z několika připravených misí, kde mohou vojenští piloti plnit rozličné úkoly, jako tomu bylo vloni. Misí je připraveno několik a ke každé bude zveřejněn speciální briefing-list s detaily. Během tohto cvičení se pochopitelně může odehrávat bez omezení libovolný civilní provoz. Rovněž tak bude možné, aby se kdokoliv zúčastnil mise/misí jako voják a vyzkoušel tam svoje schopnosti.

Cvičení bude zakončeno slavnostním nástupem zúčastnivších se jedinců a rozdáním případných kázeňských odměn/trestů na appronu vojenského letiště Náměšť.
[quote="PavelS"]
Cvičení bude zakončeno slavnostním nástupem zúčastnivších se jedinců a rozdáním případných kázeňských odměn/trestů na appronu vojenského letiště Náměšť.[/quote]

už si dělám doma místo na všechny ty krásný virtuální odměny ;)
Nemá někdo tip na nějaký military traffic do fsinnu použitelný pro tuto akci?? Našel jsem vždy jen jednotlivé modely a tahat to po jednom z avsimu se mi moc nechce... Mám ten military mpp přímo k fsinnu, ale tam toho moc není...
Pak mám druhý problém, nejdou mi používat vrtulníky bell a robinson k zobrazení okolního provozu. Vyberu je a \"letadlo\" zmizí... Pokud vyberu jakékoliv letadlo, to to zobrazí...
[quote="tmx"]Nemá někdo tip na nějaký military traffic do fsinnu použitelný pro tuto akci?? Našel jsem vždy jen jednotlivé modely a tahat to po jednom z avsimu se mi moc nechce... Mám ten military mpp přímo k fsinnu, ale tam toho moc není...
Pak mám druhý problém, nejdou mi používat vrtulníky bell a robinson k zobrazení okolního provozu. Vyberu je a "letadlo" zmizí... Pokud vyberu jakékoliv letadlo, to to zobrazí...[/quote]

Modely resim stejne. Tzn tahám jednotlivě to co někde zahlédnu.

Mizení Robinsona sem už zažil, dal sem ale přiřadit znova a už tam vidět byl. Chce to definovat dopředu správně v ICAO custom přiřazení, aby to fsinn přiřazoval automaticky. Tak se mi zdá že to funguje napoprvé bez problému.
Vrtulnikova letka Slovenskej armady bude k dispozicii so strojmi Mi-2 a Mi-17. Kratka ukazka z treningoveho letu po pristatii na letisku Brno Turany pred navratom na letisko Namest :)

Obrázek

PS: zaujimavostou by malo byt prihliadanie skutocneho profesionalneho vojaka pocas zletu :) preto sa snazte at to ma grady. Bude na pozicii pozorovatela vo vrtulniku.
Moc hezké! :)

Připravují se samozřejmě i mise pro vrtulníkáře a vůbec VFR letce se Zlínky a podobně.

Já bych jen rád dodal, že přípustné jsou samozřejmě i stroje typu Spitfire, Bf-109 a jakékoli další vojenské speciály. :) Jde především o to se hezky pobavit v netradičním stylu (nějaký přepjatý formalismus určitě není na místě).

V mezích obecných předpisů a pravidel tohoto cvičení leťte klidně s trojplošníkem barona von Richthofena.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8