VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Pavel
Obrázek
Ahoj,
předběžně s touto akcí počítejte na tuto středu (25.3.) od 20:00 loc. Brýfing ještě dodám, stejně jako vzorovou navigační přípravu. Očekávejte brzo v sekci Air Prague. Vítáni i piloti jiných společností!
PB

Edit: případní ti, kdož poletí dejte vědět ať víme cca kolik provozu bude. Dík.
By amalka
[quote="Stanislav Pour"]jo jo dorazím :) Hlavně, aby vyšlo počasí.
přemýšlím jaký vzít stroj - což třeba L159 (by v Benešově koukali) něbo nějaký vrtulník ... uvidíme :D[/quote]

Osobně doporučuji letadlo které máte "v ruce". Tahle akce bude dost náročná co se sledování tratě a komunikace s ATC týče a je potřeba soustředění, což v případě letu s L159 nebo jiného ne zcela osahaného letadla prostě nejde.

IMHO by LKBE sneslo i třeba L410 což VFR létat lze, ale opět. Budete mít co dělat s navigací, tzn. pomalu letící hornoplošník je velká výhoda.
By Pavel
Meteo je hnus, kdyby to žuchlo pod VFR limity tak se nebojte vyžádat si zvlášntní vfr, když se ve vzduchu ztratíte tak hold ifr no :) See you večer!

PB
By radarada
Kdyby jen meteo... :(

Dneska jsem si vyzral totalni selhani techniky - po te co mi komp spadl cca 4x v prubehu cca 20 minut, jsem uz nemel silu dal ridit. Takze ac jsem si to na chvili pujcil od Jachyma, musel jsem mu to zase vratit.
Vsem co se po cca pul 10. chteli dovolat sluzeb na LKPR_APP se omlouvam za nedovolani se a dalsi komplikace s tim spojene... byl to des :(

Rada
By radarada
Tady uz pomuze jedine kompletni vymena kompu... :(
Chovani toho stavajiciho je dost nedeterministicke... nic s tim ale nenadelam. Jedine co jsem vypozoroval, ze se hryze vetsinou spis kdyz ho zapnu nejakou chvili... az se zahreje na provozni teplotu, tak uz je to celkem stabilni. Ale takto divoce to jeste neblblo...
A dneska jsem dorazil 9:15 a jeste v bunde jsem zapl kompa a chtel ridit... a takto to dopadlo...

Ale to uz je jina pisnicka.

Doufam, ze jste si to i tak vsichni uzili... :)

Rada
By Ico
Tak to bol si myslim naozaj vydareny a hlavne aj poucny event, fakt dik za realizaciu. Neviem ako vam ale mne tiez blblo vsetko co sa dalo hehe, od nemoznosti nastavit tlak na vyskomeru az po pad vatsimu a kadeco ine. Inak sa priznam, ze veru to pocasie davalo zabrat. Myslim si, ze kto dnes neletel, moze lutovat, fakt dobry event, dik vsetkym este raz.
By amalka
Chtělo by to častejš trenovat to neřízený letiště s AFISákem. IMHO to dost lidí pořád ne úplně chápe.

Jinak ta VFR CR scenérka jako dobrý. Má to sice omezení jako v případě TP (na max. speed) ale zase díky tomu lehce horšímu ale dostatečnýmu rozlišení to je bez problémů lítatelný. Zejtra s tím zkusím IFR.
By Ico
Ono ta scenerka mne nechcela fungovat hehe, necetl sem readme, nebylo casu rychle to dat dokopy :) Jedine co sme potom s PavlomM diskutovali bolo to, ze ta scenerka mela chybnu elevaci airportu, v podstate default byla spravna, nejakych 1323ft cca, ale to je uz detail.
By amalka
[quote="Ico"]Ono ta scenerka mne nechcela fungovat hehe, necetl sem readme, nebylo casu rychle to dat dokopy :) Jedine co sme potom s PavlomM diskutovali bolo to, ze ta scenerka mela chybnu elevaci airportu, v podstate default byla spravna, nejakych 1323ft cca, ale to je uz detail.[/quote]

Ano, všiml jsem si jak málo lidí bylo SCHOPNO SI PŘEČÍST README přiložený ve scenérce LKBE... Tohle prostě nechápu, vy si stáhnete scenérku, a aniž by se kdokoliv obtěžoval nějakým čtením tak ji nakopírujete do FSky a hotovo... Default LKBE je v podstatě nepoužitelný, kříží se na něm dráhy takže při tom větším provozu při odletu to mohlo být pěkné maso.

Já měl údaj na altimetru se správným tlakem shodný s aip elev dle mapy.