VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Ahoj,
zkouška na Senior Controllera se odložila na 11.12.05. Chtěl bych poprosit piloty, kteří mohou napevno slíbit, že v neděli večer 11.12.05 budou mít čas a chuť se zůčastnit, nechť se mi ozvou buď na mail vres at quick.cz nebo na toto forum.

Díky za pomoc

David

P.S. nesplést prosím s pondělní zkouškou OFa, to je něco jiného ;)
Tak skoda, ze jsem se nezucastnil, delal jsem vsechno proto abych si doma vydobil aspon hodinku na pocitaci (misto uceni) no a celou hodinku jsem stravil spoustenim FSky, pze me nejak blbnuly windows, nakonec jsem se musel odpojit na h/p v EDDN, protoze am jsem se dostal az na konci sve dovolene hodinky :-)
Je skoda, ze vypadavalo ASRC, takze ATC byli chvilky offline, doufam ze to David udelal i presto, ze bylo na app. 10 letadel kdyz je to odpojilo...
Tady malej obrazek jak to tam vypadalo kdyz to spadlo :-) bejt to v realu, tak zalezu do sklepa aby na me nic nespadlo :-)
http://www.buritos.ic.cz/test.JPG
No pánové, mám to za sebou.... Do výpadku to byla pouze hodně drsná akce, cca 15 letadel najednou v TMA.. Pak to v nejhorší možný okamžik vypadlo nevídaným způsobem, kdy ASRC začalo zuřivě psát hlášky o nějakém špatném parametru. Myslel jsem že to je chyba pouze u mě, restartoval PC, spustil jiný PC, nic nepomáhalo. Nakonec jsem se přeci jen připojil a našel v TMA stejných 15 letadel. 7 v okruhu 10 NM od ETATU a 8 do 10 NM od RASIM. Létajících všemi směry, ve všech hladinách. Takže nastalo rozplétání něčeho neuvěřitelného, seřazení toho všeho do ILSu a ještě řešení rozestupů ATR od B767 apod.... Výsledek je, že OK na TWR měl hodně těžké časy :) No a na závěr ještě EMRG které málem zapříčinilo další EMRG když se jen těsně vyhnulo DLH3228 - TG :)
Nicméně, nakonec jsem to naštěstí udělal.

Díky za ochotu všech pilotů kteří byli ochotni se zúčastnit.

David
DLH3228:
V první řadě VELKÁ OMLUVA DC k jeho dnešnímu examu, kdy jsem měl big ale opravdu big delay. Pak jsem se po domluvě s VATEUD4 sanžil dohnad co se dalo a když jsem byl nad HDO najednou nešel voice, i když jsem s Berlin Radar normálně komunikoval. Po několika minutách zoufalství jsem začal do éteru UNICOMu posílat né zrovna slušné message, jestli jsem já pí pí pí pí nebo servery a nekonec se ukázalo že jsou pí pí pí pí servery. Tím jsem se trochu uklidnil, až do chvíle kdy jsem byl předán na TWR. Opět jsem měl smúlu a TWR nešel naladit. Tak jsem se vrátil na APP a z nudy zahlásil GoAround. situace se opakovala. Nakonec jse v zuřivosti přistál a to co jsem v zuřivosti trpil na appronu může popsat klidně i TWR a nebo i náhodný Observer.
[quote="vres"]No pánové, mám to za sebou....[/quote]
Gratuluji a jsem rad,ze mame ve VACCCZ opet "starsiho" ATCho.Stejne by me zajimala ta hlaska s temi parametry.Po "tvrdem" stresovem restartu (nebyl cas na "START-VYPNOUT POCITAC" :)),jsem opet nepochodil a lehce panikaril,zmenil jsem znak "LKPR_V_TWR na "_W_" a byl pokoj.Problem meli ocividne vsichni okolni pozice.

Na vezce bylo super,pripadal jsem si jako v JFK :)

OK
Ano , jo připojuji se ke gratulaci a neobyčejně rychlému zestárnutí našeho ředitele :) víc k tomu nemám co dodat :))

=========================================================

Výbuch ASRC :

Tak tohle bylo hooodně dobrý. Sled událostí je mi dotěď záhadou:
- celé odpoledne jsem se zabýval čištěním PC od nánosu svinstva , takže jsem vymazal x-souborů a registrů...jediné co mě trápilo, aby pak vše fungovalo
- proto jsem testoval ASRC už od odpoledne
- těsně před tím, než to spadlo, mi navíc zazvonil telefon, takže jsem ho vzal a když jsem se po 30 vteřinách podíval zpět, tak tam byla ta hláška :O
Vůbec mne nenapadlo, že to je chyba sítě a začal jsem hledat u sebe ten \"špatný\" soubor ,co tam dělal bordel, protože jsem myslel, že je na 100% problém u mně - btw. byl jsem šíleně nasratý.
Mimochodem pomohla změna přihlašovacího jména v ASRC, přihlásil jsem se pod ním - to fungovalo a pak už to fungovalo i s obvyklým LKAA_V_CTR.
[quote="tgurecky"]DLH3228:
V první řadě VELKÁ OMLUVA DC k jeho dnešnímu examu, kdy jsem měl big ale opravdu big delay. Pak jsem se po domluvě s VATEUD4 sanžil dohnad co se dalo a když jsem byl nad HDO najednou nešel voice, i když jsem s Berlin Radar normálně komunikoval. Po několika minutách zoufalství jsem začal do éteru UNICOMu posílat né zrovna slušné message, jestli jsem já pí pí pí pí nebo servery a nekonec se ukázalo že jsou pí pí pí pí servery. Tím jsem se trochu uklidnil, až do chvíle kdy jsem byl předán na TWR. Opět jsem měl smúlu a TWR nešel naladit. Tak jsem se vrátil na APP a z nudy zahlásil GoAround. situace se opakovala. Nakonec jse v zuřivosti přistál a to co jsem v zuřivosti trpil na appronu může popsat klidně i TWR a nebo i náhodný Observer.[/quote]
Jo, servery nám daly zabrat. Taky jsem v první chvíli hledal problém u sebe :D Jinak pí pí pí pí potvrzuju, opravdu ten chybový dialog dělal PÍ PÍ PÍ PÍ PÍ :)

Jinak náhodný OBServer jsem nebyl, byl jsem zcela záměrný observer, ale Ondru na věži jsem při tvém přistání taky neslyšel, zuřivost jsem tušil a než jsi stačil dosednout, radši jsem utekl :)

TH
VACC-CZ