VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Buritos
No on ani ten reinstall FSky nepomůže, to by ses musel prohrabat sakra všema registrama a všim možnym aby si se toho všeho zbavil. Jedinej lék je Format C: ale to do večera asi nestihneš.
By tgurecky
Ná já si dal do PC druhý disk.
Na jednom mám všechno kromě FSky a na tom druhém mám systém + FS a nic jiného, takže moc nehrozí, že by se to něčím zasralo. Nicméně jak jsem psal, celé to mám čerstvě nainstalované, ale ve chvíli jak spustím FSInn tak výkon/plynulost jde rapidně dolů. Není to taková hrůza jak to bylo předtím, ale spokojený ještě taky nejsem.
Takže očekávám dneska ve FRA spíše slideshow event :)
By Buritos
Jojo, já to mám taky podobně. Jeden disk windows + vsechny kraviny + FS9 a druhý byl až do včera jen windows + FSX. Ale jelikož mě ten FSX zrovna dvakrát neběhá, tak jsem se kvůli Frankfurtu aspoň odhodlal tam dát čerstvě FS9 :) tak doufám, že to dneska něco vydrží :)
By Oscar
Mám také jeden problém se SquawkBoxem. Týká se poslechu hlasu. Vysílání ATC i pilotů slyším strašně trhaně. Neslyším všechny slabiky, někdy se mi zdá, že je naopak slyším přes sebe, prostě nedá se to ani popsat. Domnívám se, že se výstup mírně liší podle toho, jak kdo mluví, ale výsledek je stejně nepoužitelný.

Tento úkaz se objevuje už při kalibraci mikrofonu v SB3, při přehrávání slov, která jsem namluvil v předchozím kroku. Zkoušel jsem se laborovat s volbami na kartě Advanced (Boost voice thread priority a Voice Service Interval), ale nedocílil jsem žádného pozorovatelného výsledku.

Test zvukového hardware Windows nevykazuje žádnou chybu. Popisovaná deformace se vyskytuje jak při použití integrované karty Realtec, tak při použití přidané karty SB Audigy 4. Přitom na síti IVAO tenhle problém nemám.

Nejzajímavější věc se mi přihodila včera při \"školním výletě nad LKTB\". Když jsem čekal na apronu na povolení ke startu, otevřel jsem si help SquawkBoxu a zvuk se \"umravnil\". Totéž se stalo při otevření okna aplikace Servinfo nad FS. V případě, že bylo aktivní okno FS - trhanec. Bylo-li aktivní okno SI, celkem poslouchatelná komunikace.

Nemám ani tušení, jak popisovaný problém odstranit. Proto Vás prosím o radu.
By PavelS
Je to kolize v DXneco.

a) Zmenit ve SB způsob \"kodovani \" hlasu, typicky z DiretX na WAW nebo naopak, nehlaeat zádnou logiku, vyzkoušet.
b) Hledat chybu v instalaci a použití odpovídajícího DirectX
c) Zkusit jinou zvukovku
d) Zkusit jiný PC
By Cebi
Ahoj lidi, mám docela velký a zásadní problém, po přeinstalaci jak windowsu tak Fsky se sice připojim přes SB do Fs, ael v Fs se mi nezobrazí ta krabička ani když nikdo napíše tak ta zelená páska s textem a nakonec nevidim nejspíš žádná letadla, zkusil jsem se zkuššbně připojit třeba na EGGL nebo EHAM ale prostě nikoho nevidim, moc prosím o radu díky moc.
By Vincent
Nevim jestli to pomuze, ale mival jsem s SB teke nejake potize a pomohlo mi toto.
Nejdrive jsem pustil samostatne SB. Ono to rekne se nemuze pripojit k FSUIPC, ale je tam moznost start anywau for FS9 (nebo FS2002). Normalne nabehne SB, pak v options, advanced jsem zakrtl moznost autostart SB with FS. Pak vypnout reboot a pustit FSku. Automaticky mi to spustilo SB a vse fungovalo.
Mel jsem sice trochu jine potize nez ty, ale me to pomohlo, i kdyz netusim proc.
By Davi410T
Ahoj ted se zeptam ja asi uz to tu bylo ale me to pise zase :Connection timed out .
Nemuzu se tak pripojit na zadny server necha me to tam tak 1 minutu a vyhodi me to
By PavelS
No to on se vůbec nepřipojí - on to tu minutu zkouší a pak zahlásí, že se nepovedlo, ne že by ťe to po minutě vykoplo.
Zkontroluj, co jsi měnil od minula ( Antivir, siťové nastavení, zkontroluj heslo, ID, jmeno ... )
By Cebi
[quote="Vincent"]Nevim jestli to pomuze, ale mival jsem s SB teke nejake potize a pomohlo mi toto.
Nejdrive jsem pustil samostatne SB. Ono to rekne se nemuze pripojit k FSUIPC, ale je tam moznost start anywau for FS9 (nebo FS2002). Normalne nabehne SB, pak v options, advanced jsem zakrtl moznost autostart SB with FS. Pak vypnout reboot a pustit FSku. Automaticky mi to spustilo SB a vse fungovalo.
Mel jsem sice trochu jine potize nez ty, ale me to pomohlo, i kdyz netusim proc.[/quote]
a ten reboot se vypíná kde ???
By Davi410T
[quote="PavelS"]No to on se vůbec nepřipojí - on to tu minutu zkouší a pak zahlásí, že se nepovedlo, ne že by ťe to po minutě vykoplo.
Zkontroluj, co jsi měnil od minula ( Antivir, siťové nastavení, zkontroluj heslo, ID, jmeno ... )[/quote]
Ale vzdyt ja sem videl i ostatni i jsem mluvil k ATCmu a potom me to vkyoplo ,ale dobre zkousim to a doufam ze si dneska zalitam
By Vincent
pardon, chyba v textu. myslel jsem vypnout program SB3. Pak restartovat PC (asi neni nutne, ja to tak delam). A pak pustit FSku.
By BrandonSk
[quote="Davi410T"]vydel ...[/quote]
husty clovece :D
No hard feelings ;) ale pobavil jsem se. To jako bratrancova pritelkyne (ale je napul holandanka) napsala v slovencine ihla (jehla) s tvrdym "y"... tedy yhla :D

Cheers,
B.
By Cebi
ahoj lidi tak už jsme přišel v čem je problém, nejdřív jsem přeinstaloval FS a pootm windows a tím pádem si windows myslí že FS není nainstalovaná, takže se přeinstaluje znovu FS a už to bude fungovat, teda aspon doufám.