Vše o simulátoru X-Plane.
Uživatelský avatar
By Schindler
#129834
Zdravím X-Planisty,

v rámci dní až týdnů budu kupovat MacBook Pro 2017 15". Ještě nejsem pevně rozhodnut nad konfigurací, ale ve své podstatě už váhám jenom mezi taktem procesoru 2,9GHz (turbo 3,9 GHz) vs 3,1GHz (turbo 4,1GHz), ostatní komponenty jsou nejvyšší možné dostupné. Máte někdo osobní zkušenost s X-Plane na OSX, popř. konkrétně s  některým z konkrétních MacBook Pro 15" 2016 nebo 2017? Docela by mě zajímalo, jak to na nich jede. Sice se k lítání nedostanu, ale kdyby náhodou, tak jestli má cenu si připlácet za vyšší CPU nebo ne. Díky.
Uživatelský avatar
By Schindler
#129836
Pls, vážně mě to zajímá, žádný OT.

PS: Edo, používám všechny tři platformy. Od Windowsů jsem ustoupil již docela dávno a používám je nerad. Linuxové distribuce jsou skvělé na vývoj webových aplikací a jako serverové systémy zatím nenahraditelné, je to moje platforma už nějaký ten rok a  Windows Server mi k srdci nepřitostl. iOS a OS X jsou dobré pro bezproblémový uživatelův život. Neříkám, že je něco z toho fakt odpad, ale mám s tím docela bohaté zkušenosti jako uživatel i jako admin. A kombinace hardware, software a symbióza vsech mých zařízeních a služeb je u Applu zcela nejdál. Musíš se na to koukat pohledem normálního člověka a ne linuxového antisociálního guru, který musí používat e-mail a šifrovánou komunikaci, nám v moderním světě to docela ušetří život. :D Já chci přijít z mé práce v IT a nestarat se o to, aby mi moje všechny zařízení fungovaly. Prostě budou fungovat a dobře. A nevadí mi ani že mě to bude něco stát :) Mám tu společnost rád, protože pro moje potřeby je to to nejlepší. Druhému bude vyhovovat něco jiného a klidně mu to doporučím, protože ne pro každého je to vhodný produkt. Tím bych tyto cross platformní pošťuhování rád ukončil :) ... A teď jak je to s tím XP na OSX
By Huck Finn
#129837
Mám tohle:

Model Name: MacBook Pro
  Model Identifier: MacBookPro11,2
  Processor Name: Intel Core i7
  Processor Speed: 2,2 GHz
  Number of Processors: 1
  Total Number of Cores: 4
  L2 Cache (per Core): 256 KB
  L3 Cache: 6 MB
  Memory: 16 GB
  Boot ROM Version: MBP112.0138.B40
  SMC Version (system): 2.18f15
  Serial Number (system): C02P61H2G3QN
  Hardware UUID: 64FF20AC-D12B-5CB3-9967-E9524C6D5333

Je to model z roku 2015 a má to grafiku Intel Iris.

X-plane 10 na tom běží spolehlivě a stabilně, nicméně žádné závratné FPS to nezvládá. Úroveň detailů mám nastavenou spíše ve spodní třetině, vyšší už to nestíhá. X-plane 11 jsem zkoušel, ale na ten to je slabé - nestíhá, ani při nižších rendering options.

Myslím, že lepší GPU by to o dost zvedlo, ale nemám to vyzkoušené.
Uživatelský avatar
By Schindler
#129838
Podle výše uvedeného Model Identifier to je model 2014, alespoň to tvrdí Apple na stránkách supportu. S tou Intel Iris .. Určitě by bylo znát, kdybys tam měl NVidii, kterou tam tuším taky dávali. Asi jako kdybych na lítani používal integrovanou na místo GTX 950M v současném NTB. Ve verzi 2017 už se kromě integrované dává Radeon Pro 560, popřípadě 555 u levnější varianty, takže by to mělo být o hodně lepší, proto by bylo super, kdyby měl někdo alespoň model 2016, kde jsou sice starší, ale pořad srovnatelnějsí parametry než s modelem 2014. Každopádně díky :) Ještě by mě zajímalo, jak velkou roli hraje u XP CPU, nevíte někdo?
Uživatelský avatar
By vinil
#129839
[quote="Bedřich Schindler"]
Ještě by mě zajímalo, jak velkou roli hraje u XP CPU, nevíte někdo?[/quote]

To, myslim, neni stastna otazka. CPU se projevi na vsechny ne-GPU vypocty... zejmena ovlivnuje pocet objektu (venku i vevnitr), praci se scenerkou (vedle disku) a veskere pocitani modelu a pluginu (vc. letadel) (coz muze byt problem).
Doporucil bych drzet HW konfiguraci co nejvyrovnanejsi.
V nastaveni muzes hodne veci upravit podle skutecnych moznosti -- ale je to dost prace.