Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
#128174
Obrázek

10 December from 17-23z it's time to visit Santa Claus again, as usual Vatsim-Scandinavia will staff Rovaniemi (EFRO), Luleå (ESPA) and Tromsø (ENTC) throughout the evening.

Since this event attracts a fair amount of pilots we highly recommend to bring a lot of holding fuel. And it doesn't hurt to bring your favorite bevarage and candy onboard since it will most likely be a long night for you.

Visit our Santa Web for pilot briefing, charts and scenery suggestion to make your visit to the north as enjoyable as possible.

Vatsim-Scandinavia hope you will enjoy this year's Fly and See Santa.

Santa Web

Merry Christmas!
#128238
Kdo plánujete letět? Rád bych se tam podíval i letos. Buď z domácího PC, nebo jako vloni z "velkého" simulátoru u nás ve škole. Vloni to byla dobrá akce, letěli jsme na ČVUT ve složení PK, JAV, IH a PB, vzlet z LKPR někdy v podvečer s mezipřistáním na Ronne, ve Stockholmu a pak Švédsku v Umea, a do EFRO jsme se ani nedostali - po velmi dlouhém vyčkávání jsme (dávno po půlnoci) divertovali na ESPA a totálně vyčerpáni odpadli. Pokud bychom to letos letěli znovu Beechcraftem, je potřeba odletět z LKPR dříve (nejpozději v 16:00 místního času zavírat podvozek!). Kdyby se někdo chtěl přidat, tak ČVUT Beechcraft Baron OK-ULD k dispozici celý den. Pěkná cesta by byla pro změnu "východem", tedy LKPR - UMKK - EETN - EFOU - EFRO - na každém letišti výměna posádek a plnění palivem. Letová doba je to přesně 6 hodin, když na každém letišti uděláme 20 minut zdržení na zemi, tak je to 7 hodin do destinace, tudíž do půlnoci hodina na holding k dobru.

V příloze foto před vzletem na poslední leg z Umea - po vzletu nás odvektorovali asi 40 mil proti směru našeho letu kde jsme začali vyčkávat. Po více než hodině letu jsme toto letiště opět přelétali. Na levé sedačce PK, kopilota dělá JAV, a na jumpseatu Ivo.

PB
Přílohy
20151212_222012.jpg
20151212_222012.jpg (1.69 MiB) Zobrazeno 3651 x
Naposledy upravil(a) Pavel dne 10 lis 2016, 16:56, celkem upraveno 1 x.
#128243
[quote="Jindřich Machalínek"]
Kdybych byl v Praze, přidal bych se. Zase ale... V Liberci už to bude stát fakt za to, takže poletím a neměnil bych! :)
[/quote]

Pavlovi jsem říkal, že o víkendu asi budu v Liberci ... :D
#128338
[quote="Pavel Brodský"]
Tak příští sobotu s PL letíme, přidá se ještě někdo? Jediný a hlavní požadavek je dostatek trpělivosti, určitě to nepůjde podle plánu  8)
[/quote]
Rad bych, ale musim se ucit na zkousku  :D