VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
Zdravím lidičky,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc, koupil jsem novou sestavu za 28k, složení je následující:

Procesor: AMD Vishera FX-9590 - 4.7GHz (5GHz Turbo), 8 jader, 64bit
Základní deska: ASRock Fatal1ty 970 Performance - AMD 970
Grafická karta: Sapphire NITRO R9 380, 4GB
Paměť: 16 GB, DDR3
HDD: 1TB, 7200 ot/min
SSD: 120 GB

Dále používám FSX, sp1+sp2 a addony:

PMDG 737-800 ngx
FTX Global Base+ FTX Vector+ FTX Open LC Europe
REX Essential
Ezdok Camera
scenerky od Aerosoftu + AES
Active Sky Next

Grafické nastavení jsem v FSce a addonových programech na zlepšení grafiky nastavil cca na 70%, rozhodně ne na plno. Při této svojí hardware výbavě mámv hladině 35 FPS, ale například na LKPR 16 FPS a na letištích od Aerosoftu mám cca 12 FPS., což si myslím, že je poněkud málo. Co jsem vypozoroval, tak využití procesoru je tak 30%.  Na youtube je spoustu videí, kde s horšíma sestavama se stejnými addony dosahují  cca30 FPS všude, prostě to šlape jak po másle. Nemáte někdo nápad, jak to nějak "zoptimalizovat"?  Už nevím, jak to zprovoznit pořádně. Je to v nastavení, nebo v sestavě?
Přiložím sem soubor FSX.CFGv txt., snad někomu pomůže přesněji zjistit můj problém.

Děkuju za rady  :)
Přílohy
(433.83 KiB) Staženo 266 x
(9.21 KiB) Staženo 177 x
Naposledy upravil(a) Vasek Machan dne 02 led 2016, 22:20, celkem upraveno 1 x.
-Někde tu na foru byl návod tuším od JM.
-Dále vypni defaultní FPS locker.
- Jenže on má Intela, v tom je rozdíl. Intel ti vždy bude šlapat líp. Můžeš autorovi zkusit napsat, jestli by ti neposlal svůj config.
AMD procesor a AMD grafika, to pro FSX není zrovna vhodná volba. Na intelu a nVidii by ti to běželo lépe. Co zkusit Prepar3D v3? Aspoň by byla šance, že ti ten hardware lépe využije...

PB
[quote="Venda Macháň"]
[quote="Vojtěch Javorský"]
Zakázat Aero, pouštět ve fulscreenu.
[/quote]

Promiň, co myslíš tím, zakázat Aero?  :)
Koukam na YT na vide s FSX se stejnýma sestavama( například toto https://youtu.be/n6XP48J9elU?t=425) a nevim, jak docílit, abych měl podobnou grafiku a plynulost hry.
Už začínam propadat zoufalství :D
[/quote]

Víš, když jsem si před třema lety kupoval PC, tak jsem nejdřív prošel tohle fórum a vyšlo mi z toho jedno zásadní řešení: Intel. Nechci být hnidopich a dělat nějak chytrého, ale utratit 28 táců za komp a ptát se potom proč mi to nejede, je prostě pitomost. Fakt ty AMD nejsou pro FSX nic dobrýho. Mám starší i5 3570 3800Mhz a lehce nadprůměrnou grafiku v FSX a na Jindrově LKPR mám s PMDG NGX v 20-30 fps ve VC a exteriér okolo 40 fps.

A teď ještě abych něco poradil: zkus snížit Antialiasing - vypnout antisotropický filtrování, dát tam AA třeba jen 4x. Tohle mi hrozně pomohlo zvýšit fps. A teď s FSX Steam mi to ještě o pár snímečků povyrostlo. Takže ještě zvážit možnost jít do FSX SE.

See u in the air. PJ
[quote="Pavel Brodský"]
Já bych ten Prepar3D v3 prubnul už proto, že je více zaměřený na grafiku... takže by mohl tomu slabšímu procesoru trochu odlehčit.

PB
[/quote]

Už to stahuju, teď nebudu do pátku u PC, ale pak dám vědět, jestli to bude lepší :)
Díky všem za rady