VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By vojav
[quote="Radomír Věncek"]
RV na prvni (a opakovanou) prednasku pouzije prezentaci z predchozich let, jen ji trochu upravim s ohledem na nove informace...

VJ, SM, znate trochu okoli Karlstejna?

Rada
[/quote]
VJ a !MS! okolí Karlštejna pečlivě studují :)
Vážení kolegove, kolegyně

Možná si někdo z vás všiml ze nám přibylo několik sponzorů na webu runway4you.cz
Tímto bych vás rad informoval o detailech ;)

Nuz usednete pohodlne do vašich židli.....začínáme

Jak si někteří již přečetli ve vedlejším vlakne podařilo se mi včera po dlouhodobém nátlaku na jednoho našeho kolegu pilota pana Tomáše Dvořáka donutit (sorry Tome já se jen tak nenechám :) ) sponzorováním polokosil s potiskem pro nás jako pořadatele.

Tímto bych rad oznámil a zároveň moc poděkoval firmě :

GBARD HOLDING - www.gbard-holding.cz majitel Mgr.Tomas Dvorak a zástupce firmy www.rentdream.cz  sponzorem polokosil v celkové hodnote 10.000,-

Po domluvě nedalo ani 5 minut a jako by se roztrhl pytel s dalším sponzorováním :)

Od dalších  firem jsme získali hodnotné ceny do toboly a to vpodobe:

www.gatom.cz
1x webhosting na rok zdarma
2x webhosting na 6 měsíců zdarma

www.luxusniustredna.cz
1x provoz ústředny na 3 měsíce zdarma

Netrvalo dalších 5 minut a přibyla nabídka od firmy autodopravaap.cz kterou jsme s otevřeným náručím přijali

www.autodopravaap.cz  zastupovaná Pavlem Tumou(Rad bych podotkl ze s touto firmou nemám nic společného. Je to jenom shoda jmen)

Zakoupení věcných cen do tomboly v celkové hodnote 10.000,-Kč s leteckou tématikou. Jako příklad joystick atd (přijímáme nápady na připadne další ceny ;) )

Tomáš nám take nabídl případný odvoz od metra na letiště.

Jako perličku na závěr ;)
Tomáš take nabídl ještě jednu cenu do tomboly a to pronájem vozu Lamborgini na jeden den zdarma. Ano slyšíte  dobře. Tuto cenu jsem si chtěl nechat původně pro sebe ;) ale nakonec jsem tuto cenu zamítl. Je toho již poměrně hodne co pro nás udělal :)

Tímto bych rad poděkoval Tomasovi za jeho přičinění získání veškerých cen do tomboly a sponzorství polokosil.....neboj Tome několik polokosil mas u me v požadované velikosti.

Rad bych kdyby se Tomáš připadne vyjádřil k tomuto příspěvku.

Konec hlášení ;)
Béďo, už jsem to psal Pavlovi, že to budu moct potvrdit až příští týden (účast i hw). Je mi to líto, ale nechci potvrdit něco co není 100%. :-(
Kdyby byl problém s místem/stolem, tak rád přijedu i jen na čumedu. Určitě nechci blokovat místo někomu, kdo ví že přijede.
[quote="Martin Tlolka"]
Béďo, už jsem to psal Pavlovi, že to budu moct potvrdit až příští týden (účast i hw). Je mi to líto, ale nechci potvrdit něco co není 100%. :-(
Kdyby byl problém s místem/stolem, tak rád přijedu i jen na čumedu. Určitě nechci blokovat místo někomu, kdo ví že přijede.
[/quote]

To jsem nevěděl. Ok. Díky.
By PBily
[quote="Pavel Brodský"]

Přistání B737 v LKPR - letí BP, komentuje JM - jak to vypadá? Nezkusíte někdy secvičenou? Ideálně to letět z nějakého konkrétního letiště a změřit si přesně na minuty kam to kolik trvá, tzn když řekneme že přednáška začíná v 10:00 tak se v 10:03 připojit na plátno, být v nějakém místě ze kterého to vyjde akorát tak, že 10:25 bouchnete kolama o zem v LKPR, jo? Navíc si k tomu zkusit nějaký společný komentář, ať pilot flying ví, co bude komentátor říkat, a obráceně... Před vámi má Rada přednášku jen s powerpointem, takže můžete klidně nastavovat PC a odlétat (třeba z Brna) už od rána (teoreticky od osmi je ten PC volný).
[/quote]

Nemohli bychom to odněkud nechat zapausované? Vím, že je to proti pravidlům, ale kdybych se někam offline dopravil, minutu před vystoupením to připojil k VATSIMu a odpausoval při ukázce?

[quote="Pavel Brodský"]
Odlet B777 z LKPR - letí DT, komentuje JK - jak to vypadá? Taky doporučuju secvičenou, ideálně se dohodnout na postupech (JK je hrozný pes a bude určitě vyžadovat flows, apod  ;D) a mít to načasované, vědět jak tam naloadovat letadlo v nějakém konkrétním stavu tak, že když řekneme že je to od 13, tak ve 13:03 bude na plátně zapnutá B777 na gejtu před nahozením, pilot volá o povolení a push, atd. Nejlépe taky s vyzkoušeným komentářem - teamviewer a teamspeak máte, tak to půjde vyzkoušet i v Dánsku... Přednášku máte od 13, předtím v 10:30 přistane BP s B737, od té doby budete mít PC volný (zároveň poběží od 11 přednáška z notebooku), takže Dan může připravovat v klidu.
[/quote]

Pánové, byl bych rád, abyste si ten plugin na mém PC vyzkoušeli předem. Já to ještě ani nenastartoval, neboť jsem neměl trpělivost a nečekal na rozsvícení obrazovek a jiných self testů. Mohu Vám pustit teamviewer a vy si to proklikáte. Co?

[quote="Pavel Brodský"]
Vyhlídkový let na Karlštejn - nejsem si přesně jist jak se to tu dohodlo, hlásí se nějaký komentátor? (nebo i pilot?) Pokud by byl i pilot tak budu rád, nicméně pokud by se nikomu nechtělo, tak to klidně odletím, ale je potřeba někoho, kdo to bude komentovat. Bylo by to z nějakého VFR letiště na Karlštejn, jakože vyhlídka, o tom že sedíme v akrobatickém speciálu nic neřekneme, a po vyfocení Karlštejnu nějaká volná akrobačka jako překvapení a přistání.
[/quote]

Karlštejn a ortofoto připravím. Hodně se mi líbila ta C182. Mám jí koupit? Budete s tím umět tak, jak se má, aby to bylo profi?

[quote="Pavel Brodský"]
Secvičená
Bylo by velmi vhodné si obě praktické ukázky v pátek zkusit - kvůli projekci z BPho počítače na plátno, časování, atd. Nebude tam na to moc času, v pátek tam jsme 17-20 a za tu dobu musíme ten PC na kterém se ty praktické (737 a 777) poletí zapojit, tak se, prosím, pokuste mít vše připravené co nejlépe dopředu, ať tam odsejpá.
[/quote]

Pavle, to je podle mě nereálné. Víš přece kolik věcí se vždy řeší a 3 hodiny, to to tak zapojíme, nahodíme... Dřív tam nemůžeme? Ještě dotaz na ozvučení. To je vše zajištěné? Bude normální Jack 3,5mm k dispozici pro PC?

BP
[quote="Petr Bílý"]
[quote="Pavel Brodský"]

Přistání B737 v LKPR - letí BP, komentuje JM - jak to vypadá? Nezkusíte někdy secvičenou? Ideálně to letět z nějakého konkrétního letiště a změřit si přesně na minuty kam to kolik trvá, tzn když řekneme že přednáška začíná v 10:00 tak se v 10:03 připojit na plátno, být v nějakém místě ze kterého to vyjde akorát tak, že 10:25 bouchnete kolama o zem v LKPR, jo? Navíc si k tomu zkusit nějaký společný komentář, ať pilot flying ví, co bude komentátor říkat, a obráceně... Před vámi má Rada přednášku jen s powerpointem, takže můžete klidně nastavovat PC a odlétat (třeba z Brna) už od rána (teoreticky od osmi je ten PC volný).
[/quote]

Nemohli bychom to odněkud nechat zapausované? Vím, že je to proti pravidlům, ale kdybych se někam offline dopravil, minutu před vystoupením to připojil k VATSIMu a odpausoval při ukázce?

[/quote]

No a Petre to jsi zapomel , pokud se tam bude nekdo pohybovat  tj. neletis sam a jiz vidim, jak z tebe udelaji prednostni letadlo a ostatni daji holdovat, aby ty jsi proletel..... aby jsi stihal pristat.... asi budes muset letet z LKKV aby jsi stihal...
By vojav
[quote="Petr Bílý"]

Karlštejn a ortofoto připravím. Hodně se mi líbila ta C182. Mám jí koupit? Budete s tím umět tak, jak se má, aby to bylo profi?

[/quote]

Dáme to asi s tou C172 :) Je to pro vyhlídkovej let nejvhodnější.... :)
By Pavel
Petře:

1) zapauzování asi klidně jo, proč ne - dohodneme s APP předem a bude to v poho... nebo to odpauzovat 5 minut před přednáškou, aby po začátku přednášky už bylo vše stabilizované, zajištěné rozstupy, atd - to by bylo podle mě vhodnější.

2) Ozvučení - velmi dobrý dotaz, předal jsem a dám vědět, jak to dopadlo. Respektive ano, zvukový vstup tam je, nicméně nevím jakým konektorem a kde je umístěn, tzn zjistím, jestli potřebujeme nějaké redukce a prodlužovačky... Edit: potvrzeno, Jack 3,5mm + VGA konektor avlbl.

3) Secvičená - pochybuju, že to dříve než v těch 5 vyjde, maximálně o půl hodiny... Nicméně pokud se v 5 dostaneme dovnitř a ty budeš mít za úkol jen zapojit a zprovoznit ten PC na pódiu tak by se to stihnout mohlo, víc s tím asi nenaděláme... No a když se secvičená nestihne, tak to holt bude v sobotu na ostro :)

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 14 led 2015, 17:33, celkem upraveno 1 x.
Časový plán akce

Časový plán akce je na světě. Samozřejmě základním stavebním kamenem tohoto rozpisu byly přednášky, které jsou pevně dané. Hned pod nimi bylo vítání návštěvníků při příchodu a odchodu, obsluha simulátoru a provázení lidí. Nakonec rozpis pro ATC. Nahlížel jsem do účastnického listu a automaticky jsem zařadil lidi, kteří byli ochotni s něčím pomoci, anebo napsali, že budou bez HW vybavení.

S PB jsem před chvílí provedl poslední změny a rozpis jsem vyvěsil. Jakékoliv námitky piště do pondělí 19.1. do 18:00, jinak by vaše stížnost nemusela být přijata, neboť razantnější změna znamená téměř znovuvytvoření rozpisu, což trvá hodiny. Akceptovatelná je vážná nemoc, porod nebo letecká katastrofa, nic jiného po uvedeném termínu nepřijímám :D

Pro kontrolu, abych viděl, zda jste si rozpis prohlédli, tak v rozpise klikněte na vaše jméno pravým tlačítkem, klikněte na vložit komentář a napište něco ve smyslu "Zhlédnuto", "Schváleno", "Ok", "Bůů" atp.

Rozpis: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing (odkaz k nalezení i v briefingu www.runway4you.cz/ucastnik)
Naposledy upravil(a) Schindler dne 14 led 2015, 18:36, celkem upraveno 1 x.
By tsch
Jen tak pro zajímavost - odebírám mailem z prg.aero newsletter, před hodinou došel lednový a upoutávky jdou v pořadí:
- SPOJENÍ PRAHA-ISTANBUL/ATATÜRK BUDE LÉTAT 3X DENNĚ
- OD LETNÍ SEZONY 2015 DENNÍ SPOJENÍ S PAŘÍŽSKÝM LETIŠTĚM ORLY
- RECYKLUJEME S DOBOU, CÉČKA JSOU OPĚT V KURZU
    a konečně to podstatné ;) :
- SETKÁNÍ VIRTUÁLNÍCH ŘÍDÍCÍCH NA LETIŠTI VÁCLAVA HAVLA PRAHA s odkazem na http://www.prg.aero/cs/aktuality/aktual ... vla-praha/
By PBily
[quote="Daniel Tuma"]
BP nezapomen update AIRAC at se pak nediviš nebo ja jak je možny ze nemůžeme najít spravny SID/STAR  :)

Vy bůh jak jsou ty originální AIRACy  stary
[/quote]
Ty mam nove, to je v pohode
Zde je celkovy list cen a sponzoru ;)

Ceny od Tomáše do tomboly:
firma www.gatom.cz
1x Doména + webhosting + fotogalerie na 1 rok ZDARMA
1x Doména + webhosting + fotogalerie na 1/2 rok ZDARMA
1x Webhosting + fotogalerie na 1/2 rok ZDARMA

firma www.luxusniustredna.cz
1x provoz ústredny na 3 mesice ZDARMA verze "STANDART"

Ceny od Pavla Tumy do tomboly:
firma www.autodopravaap.cz v hodnote 10 0000,-kc
10X balicku ala "VATSIM Starter kit" s obsahem:
1x Joystick
1x sluchatka s mikrofonem
1x FSX Licence na steamu
Perlicka od PB ".......uvnitř bude návod jak to vše nainstalovat a připojit se. Lépe už ty lidi snad motivovat k připojení nemůžeme." :D

Ceny od Flyboys:
Firma www.flyboys.cz/
1x 100% Sleva
1x  75% Sleva
1x  50% Sleva
1x  25% Sleva

Firma  www.rentdream.cz jako sponzora polokosile pro poradatele(nas ;) ) v hodnote 10 000,-kc
Firma Tuma & Spol.(Moje malickost) zakoupeni Lanyardu s potiskem pro vizitky na krk v hodnote  4 000,-kc

Zde si povsimnete ze mame nektere ceny jiz nyni pro vsechny cleny vacc-cz ;)
Ceny od Tomáše pro cleny vacc-cz:
Pro každého kdo má nalétáno nejméne 50 hodin : 50% sleva na rocní webhosting
Pro každého kdo má nalétáno nejméne 40 hodin : 40% sleva na rocní webhosting
Pro každého kdo má nalétáno nejméne 30 hodin : 30% sleva na rocní webhosting
Pro každého kdo má nalétáno nejméne 20 hodin : 20% sleva na rocní webhosting
Pro každého kdo má nalétáno nejméne 10 hodin : 10% sleva na rocní webhosting
Naposledy upravil(a) Datum13 dne 14 led 2015, 22:28, celkem upraveno 1 x.
[quote="Michal Zíka"]
Měl by někdo Track IR na pujčení ?

Mám 26'' monitor tak by to lidi možná i zaujalo co s tim jde dělat v kokpitu.
Předem díky, kdyby se někdo našel ;)
[/quote]

Michale mam v planu ho vzit sebou ale asi nebudu litat(krome nejakyho rychleho preskoku LKPR-LKTB hned po 9te nez zacnou chodit lidi) jinak pro verejnost ho pouzivat nebudu, tak ti to muzu pujcit ;)
mam Pro verzi ;)

EDIT stahni si ale potrebnej soft at to mas ready ;)
http://www.naturalpoint.com/trackir/06- ... nuals.html
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19