VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
[quote="Daniel Tuma"]
Jsem sice na Sim1 ale nikdo jeste neocisloval "Danuv 737 sim" ;)

Jinak hleda se  obsluha meho simulatoru v dobe kdy mam ukazku ve 13:00LOC a po dobu kdy budu sedet za radarem, nehlaste se vsichni :D
Pripadne zaskoleni primo na miste v patek nebo v sobotu pred zacatkem akce.

Pripadni zajemci by meli mit pomerne velkou zkusenost s 737ckou jako pilot a pokud mozno zkusenosti z nejakeho podobneho simulatoru napr. Flyboys ;)
dopiste se do https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

JK, PK, BP  jiz dopredu schvalen ;) :D
[/quote]
Mě by to docela zajímalo :) Ale bojím se, že ti tam utrhám čudlíky, holt jsem ztepilý z DC-9 :)
By Pavel
[quote="Prokop Lamser"]
Koukám, že ještě nemáte obsazený post vítače. Vím, že jsem zatím nelítal, ale na svém současném HW rozjedu sotva default FSX a nové železo už veze kurýr. Nicméně jelikož se jedná o post, kde se asi o problematice virtuálního letectví moc rozprávět nebude, rád bych se na tento post nabídl. Snad se do té doby ještě uslyšíme na síti  ;)
Prox
[/quote]

Na dopoledne je to tvoje, na odpoledne by se možná šiknul ještě někdo, ať se střídáte, jeden člověk to nemůže vydržet...

PB
[quote="Jindřich Machalínek"]
[quote="Daniel Tuma"]
Jsem sice na Sim1 ale nikdo jeste neocisloval "Danuv 737 sim" ;)

Jinak hleda se  obsluha meho simulatoru v dobe kdy mam ukazku ve 13:00LOC a po dobu kdy budu sedet za radarem, nehlaste se vsichni :D
Pripadne zaskoleni primo na miste v patek nebo v sobotu pred zacatkem akce.

Pripadni zajemci by meli mit pomerne velkou zkusenost s 737ckou jako pilot a pokud mozno zkusenosti z nejakeho podobneho simulatoru napr. Flyboys ;)
dopiste se do https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

JK, PK, BP  jiz dopredu schvalen ;) :D
[/quote]
Mě by to docela zajímalo :) Ale bojím se, že ti tam utrhám čudlíky, holt jsem ztepilý z DC-9 :)
[/quote]

Rad ti to zapujcim, sice to nejsou original cudliky jako v realu ale ver mi neco to opravdu vydrzi, nehlede na to ze ty  jsi presne ta osoba ktera pokud to rozbije tak je to schopen dat zpatky do kupy  "..in no time":D

Mas taky vyhodu ze budes +/- schopen zodpovedet na jakem principu tento simulator pracuje, ne jenom jak se lita s bulickem v pripade ze by se nasel nekdo kdo se zepta na hardware a ne jenom jak s tim  litat :)

Pisu si Machalinek do seznamu ;)
By PBily
Ahoj,

tak super dc9 promítací stroj je nainstalován. Windows má vyjma procesoru hodnocení 7,9, což je maximum. Procesor jen 7,8 ;-).
Mám na to dát prepar3d a nějakou stíhačku pro diváky? Bude to atraktivní? Problém mám s joystickem a pedály. Ty moje dám na pódium. Pomůžete někdo?

Další věc, co mě napadla je reklama pro dc-9. Co stolek s videem, něco bych ještě natočil a k tomu třeba funkční motorový panel?

Chcete jen jednu tiskárnu nebo dvě?

Řezačku beru, mam i skartovacku :-D
[quote="Petr Bílý"]
Ahoj,

tak super dc9 promítací stroj je nainstalován. Windows má vyjma procesoru hodnocení 7,9, což je maximum. Procesor jen 7,8 ;-).
Mám na to dát prepar3d a nějakou stíhačku pro diváky? Bude to atraktivní? Problém mám s joystickem a pedály. Ty moje dám na pódium. Pomůžete někdo?

Další věc, co mě napadla je reklama pro dc-9. Co stolek s videem, něco bych ještě natočil a k tomu třeba funkční motorový panel?

Chcete jen jednu tiskárnu nebo dvě?

Řezačku beru, mam i skartovacku :-D
[/quote]

jiz sem dnes nabizel BS ze mohu privest Thrusmaster HOTAS COUGAR (F-16) joy(Joy+Throtle), nemam bohuzel  pedaly ale to mil jet stejne nepotrebuje, teda ne ve vzduchu :D
[quote="Petr Bílý"]

[/quote]

Podle mně by bylo dobré tam mít FSX i P3D. Na Béďově počítači bude asi jenom FS9 a na mém X-Plane. Přece jenom FSX je nejrozšířenější ze všech simů, které používáme, tak ať ho mají diváci k dispozici.
By PBily
Rozumím, ale p3d je (vyjma predelanych menu) podle me stejne jako FSX a bude to hezci... Davat tam oboje je nesmysl. Takze dnes budu instalovat. Reknete p3d nebo FSX?
By Pavel
Přednášky - pro vystupující
Rekapitulace toho, kdo co má. Kontroluju stav jak probíhají přípravy, prosím o krátký report

Co je VATSIM a jak se připojit - má RV - jak to vypadá? Předpokládám že jen prezentace, tzn. asi nic kritického na přípravu.

Přistání B737 v LKPR - letí BP, komentuje JM - jak to vypadá? Nezkusíte někdy secvičenou? Ideálně to letět z nějakého konkrétního letiště a změřit si přesně na minuty kam to kolik trvá, tzn když řekneme že přednáška začíná v 10:00 tak se v 10:03 připojit na plátno, být v nějakém místě ze kterého to vyjde akorát tak, že 10:25 bouchnete kolama o zem v LKPR, jo? Navíc si k tomu zkusit nějaký společný komentář, ať pilot flying ví, co bude komentátor říkat, a obráceně... Před vámi má Rada přednášku jen s powerpointem, takže můžete klidně nastavovat PC a odlétat (třeba z Brna) už od rána (teoreticky od osmi je ten PC volný).

Odlet B777 z LKPR - letí DT, komentuje JK - jak to vypadá? Taky doporučuju secvičenou, ideálně se dohodnout na postupech (JK je hrozný pes a bude určitě vyžadovat flows, apod  ;D) a mít to načasované, vědět jak tam naloadovat letadlo v nějakém konkrétním stavu tak, že když řekneme že je to od 13, tak ve 13:03 bude na plátně zapnutá B777 na gejtu před nahozením, pilot volá o povolení a push, atd. Nejlépe taky s vyzkoušeným komentářem - teamviewer a teamspeak máte, tak to půjde vyzkoušet i v Dánsku... Přednášku máte od 13, předtím v 10:30 přistane BP s B737, od té doby budete mít PC volný (zároveň poběží od 11 přednáška z notebooku), takže Dan může připravovat v klidu.

Military má OG a sleduju přípravy na natáčení - je mi jedno jakou formou to bude, jestli nejdřív někdo něco řeknete a pak pustíte video, nebo pustíte video na pozadí a k tomu něco řeknete, je mi to jedno - nicméně vše ok, stihnete si to aspoň jednou zkusit před akcí, pakliže vás vojáků bude na pódiu více, nebo to bude one man show který si to zkusí doma sám?

Vyhlídkový let na Karlštejn - nejsem si přesně jist jak se to tu dohodlo, hlásí se nějaký komentátor? (nebo i pilot?) Pokud by byl i pilot tak budu rád, nicméně pokud by se nikomu nechtělo, tak to klidně odletím, ale je potřeba někoho, kdo to bude komentovat. Bylo by to z nějakého VFR letiště na Karlštejn, jakože vyhlídka, o tom že sedíme v akrobatickém speciálu nic neřekneme, a po vyfocení Karlštejnu nějaká volná akrobačka jako překvapení a přistání.

Úvodní a závěrečné slovo na akci (krátce, 3-5 minut) - OG - vše ok, předpokládám, že si to nějak sepíšeš, ne? Až budeš mít nějaký draft tak pošli, mrknul bych na to...

Secvičená
Bylo by velmi vhodné si obě praktické ukázky v pátek zkusit - kvůli projekci z BPho počítače na plátno, časování, atd. Nebude tam na to moc času, v pátek tam jsme 17-20 a za tu dobu musíme ten PC na kterém se ty praktické (737 a 777) poletí zapojit, tak se, prosím, pokuste mít vše připravené co nejlépe dopředu, ať tam odsejpá.

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 10 led 2015, 19:08, celkem upraveno 1 x.
By vojav
[quote="Pavel Brodský"]
Přednášky - pro vystupující

Vyhlídkový let na Karlštejn - nejsem si přesně jist jak se to tu dohodlo, hlásí se nějaký komentátor? (nebo i pilot?) Pokud by byl i pilot tak budu rád, nicméně pokud by se nikomu nechtělo, tak to klidně odletím, ale je potřeba někoho, kdo to bude komentovat. Bylo by to z nějakého VFR letiště na Karlštejn, jakože vyhlídka, o tom že sedíme v akrobatickém speciálu nic neřekneme, a po vyfocení Karlštejnu nějaká volná akrobačka jako překvapení a přistání.
PB
[/quote]
Kdyby se nikdo nenašel, tak bych to klidně odletěl...
By Pavel
Je to tvoje, ať máš taky zásluhy  8). Na pódiu bude k dispozici BPho počítač s FSX, pokud to chceš letět v FSX tak ok, pokud bys to chtěl/potřeboval letět v X-Plane tak musíš buď BP přemluvit k instalaci X-Plane (copy/paste z tvého externího disku není zas takový problém), nebo si tam donést nějaký počítač/notebook s x-plane (v nouzi můžu zapůjčit notes s X-plane, nicméně klasický PC je určitě lepší volba). Tak jako tak si rozmysli s jakým letadlem, jaké scenérky budou potřeba, a odkud a kam se poletí, aby se to vešlo cca do 30 minut (opravdu ne více). Všechny potřebné addony si přines, pokud bys to letěl na cizím PC ideálně na flashce, v pátek to nainstalujeme a vyzkoušíme.

Teď ještě komentátora...

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 10 led 2015, 19:19, celkem upraveno 1 x.
By vojav
[quote="Pavel Brodský"]
Je to tvoje, ať máš taky zásluhy  8). Na pódiu bude k dispozici BPho počítač s FSX, pokud to chceš letět v FSX tak ok
PB
[/quote]
Počítač mám docela popelnici, tak asi v tom, s tím, že by se tam nainstaloval A2A C172/PA28,C182 (pokud tam ještě není?)...  - Komentovat, co třeba MS?
Naposledy upravil(a) vojav dne 10 led 2015, 19:27, celkem upraveno 1 x.
[quote="Vojtěch Javorský"]
[quote="Pavel Brodský"]
Je to tvoje, ať máš taky zásluhy  8). Na pódiu bude k dispozici BPho počítač s FSX, pokud to chceš letět v FSX tak ok
PB
[/quote]
Počítač mám docela popelnici, tak asi v tom, s tím, že by se tam nainstaloval A2A C172/PA28,C182 (pokud tam ještě není?)...  - Komentovat, co třeba MS?
[/quote]
Proč ne.. pohled z podia do hlediště mám rád. :))
By Pavel
No, tak dobře - píšu si vás. Addony si dohodněte s BP, já to teda chtěl letět v nějakym akro letadle a pak cestou zpět dát třeba pár výkrutů, nicméně pokud trváte na A2A tak proč ne - Petr tam Cessnu, tuším, má. Na míru udělanou scenérku Karlštejnu jsem poslal VJ, tak si dohodněte s BP instalaci, nebo si jí přineste na flashce. Doporučuju taky včas před akcí prověřit, jeslti tam Petr má ortophoto a autogen (popř. scenérku letiště odkud poletíte, jestli třeba z Příbrami/Hořovic), protože to za páteční večer asi nestáhneme.

PB
Přílohy
2.PNG
2.PNG (1.84 MiB) Zobrazeno 3693 x
By Pavel
No, letiště bude řídit ten, komu patří - tedy VO a KB patří LKPR_TWR, LKCV a PD patří LKAA_CTR. Samozřejmě si můžeme zkoordinovat jinak, a například v LKCV vás odkázat na PR_APP, nicméně defaultně vojelte tak jako obvykle.

PB
By Gelba
[quote="Pavel Brodský"]

Military má OG a sleduju přípravy na natáčení - je mi jedno jakou formou to bude, jestli nejdřív někdo něco řeknete a pak pustíte video, nebo pustíte video na pozadí a k tomu něco řeknete, je mi to jedno - nicméně vše ok, stihnete si to aspoň jednou zkusit před akcí, pakliže vás vojáků bude na pódiu více, nebo to bude one man show který si to zkusí doma sám?

Úvodní a závěrečné slovo na akci (krátce, 3-5 minut) - OG - vše ok, předpokládám, že si to nějak sepíšeš, ne? Až budeš mít nějaký draft tak pošli, mrknul bych na to...

[/quote]

Začátek bude krátká prezentace..od té se odpíchnu a bude následovat video na pozadí, kde bude hotovostní start z Čáslavi k dopravnímu letounu bez spojení, který budu komentovat a prolínat to mluvením o možnostech vojenského létání na VATSIMu.

Úvodní a závěrečné slovo...nějaké konkrétní body, které by si byl rád aby zazněly?
By Pavel
Jo, určitě - vypíchnout, že CEFv a vůbec vojenské létání je na vatsimu pouze jako zpestření, pro pokročilé a zkušené členy, ale že nejsme vojenská síť a 99% provozu je civilní. Aby si nemysleli, že sem přijdou, a hned budou střílet.

PB
By Gelba
[quote="Pavel Brodský"]
Jo, určitě - vypíchnout, že CEFv a vůbec vojenské létání je na vatsimu pouze jako zpestření, pro pokročilé a zkušené členy, ale že nejsme vojenská síť a 99% provozu je civilní. Aby si nemysleli, že sem přijdou, a hned budou střílet.

PB
[/quote]

S tím počítám a beru to jako samozřejmost...

Spíš mi jde o ten začátek a konce R4Y - jestli chceš aby něco konkrétního zaznělo v úvodu...předpokládám že o co jde, program, co lidé uvidí atd...
By Pavel
Jasně, v úvodu o co jde, že je vzadu druhá místnost kde uvidí praktické ukázky atd + že jsou tam simy pro veřejnost kde kdo slušně přistane tak se losuje o věcné ceny (příklady cen - ty dohodneme v pátek před akcí podle toho kdo ze sponzorů kolik čeho donese)... Na konci asi klasicky zakončit, rozloučit, a v případě dotazů odkaz na pilot support...

Napadá ještě někoho něco co by mělo zaznít v začátku a konci akce?

PB
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19