Pardon, že jsem včera zmizela, ale musela jsem to napřed rozdýchat

Takže nyní s chladnou hlavou ze svého subjektivního pohledu hodnotíc:
Parádně jsem si zařídila a všem pilotům za to dík. Musím říct, že mne všichni piloti, co od začátku letěli, včetně těch, kteří dostali kvůli emergency holding na IAFech ohromně překvapili tím, jak poslouchali a bezchybně plnili instrukce. A to nejenom pilloti čeští, ale i zahraniční. Neberu to jako samozřemost a byl to faktor, díky kterému to celé pěkně drželo pohromadě a dobře se mi tvořily sekvence na finále.
Ta grupa, co přiletěla nakonec z holdů na hranici TMA když jsem šla na direktora byla nějaká rozdivočená. Vůbec (až tuším na Matese a Ivoše) jsem nebyla schopná se s nimi domluvit. Často nereagovali a plnili instrukce buď špatně nebo pozdě. Taky byl najednou dost velký problém s komunikací na frekvenci, nevím proč. Piloti se najednou pořád ptali "say again..." nebo vůbec nereagovali. Já jsem už byla dost unavená a prostě se to začalo hroutit.
Vlastně do okamžiku, než BP vyhlásil emergency to celé celkem šlo. JD mi psal, že je spokojený. Jenže pak to zhoustlo a sesypalo se to. Registruju dvě sblížení, ale ještě jsme to nerozebírali s JDm, takže nevím, jestli tam nebylo víc problémů.
Co se týče sblížení na finále, tak tom jsem troufám si říct nevině. Obě letadla měla při předání rozstup cca 4 NM a byla zaspeedovaná na 160 kts a dál jsem je nesledovala. Když mi pak JD a BS psali, že je na finále problém, tak první letadlo mělo na 5. míli rychlost už asi jenom 138 kts a to za ním 160 kts. Takže bych řekla, že to ten první musel zadupnout hned za FAFem a tím pádem se sblížili.
No a to druhé sblížení byl důsledek toho, že mi ten provoz přerostl přes hlavu. Zkrátka v LKVO čekal BP se Zlínem asi 15 minut na release, k tomu mířil na finále do LKVO Jáchym s Beechem a nad RAK holdoval OK-TOM. Do toho do Prahy mířila celkem hustá skupina jetů. Jáchym měl problémy s voicem a občas ho mám dojem zlobil autopilot. Možná si to nepamatuju úplně přesně, ale Jáchym dostal intercept localizer v LKVO (protože byl vysoko) a BP odstartoval a vyhlásil emergency. Zpět do LKVO nechtěl, tak jsem začala čistit Prahu, všechno poslala do holdů a koordinovala emergency s věží. Na ACC jsem ani nestihla napsat. Jižně od dráhy holdoval Petr Benda ve FL60 a Jáchym (stále mojí chybou ve FL60) přelítl lokalizér a zřejmě ho chtěl znovu zkusit zaletět a stočil to levým okruhem západně od dráhy 28 v LKVO a potkal se v té FL60 s Petrem Bendou.
BP nakonec přistál na poli. Mezitím se nahromadily holdující letadla na hranici TMA a pak už se to vezlo.
Obecně mám dojem, že jeden Beech nebo Zlín poletující v TMA a provozující t/g v LKVO a LKKB dokážou řídícímu vytížit asi tak trojnásobek kapacity v porovnání s běžným velkým letadlem (jetem či propem).
Celkově je prostě problém, že na VATSIMu jsou buď cca 4 přílety za večer nebo je event a provoz, že se to nedá zvládnout (nebo respektive se to dá zvládnout, pokud má člověk častěji možnost si takto hustý provoz potrénovat, což bez hustého provozu jde těžko). Na simu jde udělat středně hustý provoz, ale to co bylo včera určitě ne.
Pro OK-TOMA: v tom provozu co byl (Zlín a Beech v LKVO, jety všude okolo), jsem si prostě další letadlo s cestovkou cca 150 kts doprostřed TMA nemohla pustit. Bezpečnost především. Sotva se udělalo severně od dráhy místo a měla jsem na to kapacitu, tak jsem tě tam protáhla. Dost se mi nelíbí rétorika, kterou používáš. Vůbec nehodlám řešit IVAo jako takové, ale už jsem měla tu čest letět jednou s nějakým jiným pilotem původem z IVAa na VATSIMu a na TeamSpeaku a popravdě jsem ho měla během chvíle plné zuby. V Praze řídil jeden z našich nejlepších řídících a ten pilot nedělal celou dobu nic jiného, naž remcal, jak ten řídící blbě řídí. Opravdu nedělám rozdíl mezi tím, jestli jsi CSA nebo ne. Ale prostě když si vezmeš na takový event prdlavku, tak musíš počítat se zdržením. Možná si to neuvědomuješ, ale pro řídícího na APP je rozdíl mezi propem typu Beech a propem typu Átro.Nevím, jestli nadávat na řídící je nějaký IVAácký folklor a je mi to fuk, ale prosím, netahej nám to na VATSIM. My se tady k sobě chováme slušně.