Nic proti, ale PP/MM jsou sice reál, ale "jen" PPL, je to dostatečně poutavé na přednášku? Přece jen motorářů máme víc, kupř. RV... Pokud by PK měl zájem a byl ochoten říct něco o reálu bylo by to super - právě jelikož je člověk který zná jak vatsim tak reál dopravní létání, jak to vidíš, Pavle?
Pojďme tedy sepisovat ty přednášky konkrétně ať to nějak poskládáme... Můj předběžný nástřel:
1) 9:00 - 9:30
Co je VATSIM a jak se připojit - to je ta Radkova přednáška, správně si vzpomínám? Radku byl bys ochoten jí teda vzít? Asi bychom nemuseli jít uplně do detailů, spíš jako takovou introduction že vůbec existujou nějaké simulátory, nějaké online, že stačí joystick a headset...
2) 10:00 - 10:30
Poslední minuty před přistáním na mrazivé Ruzyni - chtěl by opět letět Petr Bílý? Posledně to docela fungovalo, ale celý let je dost na krev, napadlo mě že by nějaký vhodný mluvčí (co takhle Jindřích?

) odříkal nějaký úvod o tom co uvidíme, jaká je situace atd, a pak by se na plátno připojil pilot který by mezitím letěl a v době začátku přednášky by byl třeba na začátku STARu odkud by s komunikací přistával za komentáře druhého mluvčího... Ještě přemýšlím čím to zakončit, aby to nebylo jen vyšumění tak by to chtělo něco na konec, napadlo mě vypůjčit si tenhle nápad:
https://www.facebook.com/video.php?v=10205213261961500 a sehrát to na pódiu, že by u gejtu přišel marshaller a zavedl pilota na stání naživo, což by diváci mohli ocenit potleskem (pro nefacebookáře - pilot po přisátní na vatsimu pojíždí ke stání a přijde fyzicky před jeho stůl člověk převlečený za marshallera a odmává mu plácačkami přijezd na stojánku).
3) 11:00 - 11:30
VATSIM pohledem reálného pilota - sem bychom mohli šoupnout tu výše zmíněnou, pokud by se někomu chtělo něco říci, něco ve stylu srovnání že postupy a předpisy nám celkem dobře sedí, ale že v reálu je k tomu ještě navíc ta zodpovědnost za lidi a za letadlo (plnění, nakládání, papírování), a aby to nebylo jen suché povídání tak třeba na druhou část přednášky dát videomontáž real vs virtual, na jeden obraz vlevo promítnout záběr z přistání z reál kokpitu (klidně někde ukradený z youtube) a na pravou polovinu natočit přesně to samé z FSky s tím že by to dokonale odpovídalo ale po přistání by ta FSka skončila a ten reálný by tam musel ještě dořešit nějaké věci s papírama, problém s cestujícími, atd - což by byla pointa potvrzující to co se předtím říkalo... Po skončení jednu přednášku pauza na oběd (náš)
4) 13:00 - 13:30
Odlet plně naloženého obřího Boeingu 777. Letí DT, komentuje JK. Ať to není taková nuda tak by se mohlo zkusit sehnat vLetušku která by na konci roznesla třeba kafe posádce a bonbóny první řadě diváků, nebo tak něco (letušku nemám k dispozici, nutno zajistit outsouricng, JM poptává).
5) 14:00 - 14:30
Co je vatsim a jak se připojit - opakování pro ty kdo to nestihli ráno
6) 15:00 - 15:30
Řízení letového provozu na vatsimu - abych tu jen nerozdával úkoly tak bych si klidně vzal, celkem se mi líbilo jak jsme tohle jeli ve Vratislavicích kdy jsem o tom řekl nějaký úvod a pak jsme sledovali LKPR_APP při práci s tím že jsem komentoval co a proč ten člověk dělá, takže bychom to asi touto formou zopakovali, ideálně i s tím že bychom tam mohli mít připravenou na závěr nějakou emergency, na posledních 5 minut třeba (ideálně s komunikací v češtině pomalu zřetelně aby tomu ti lidé rozuměli, což bych se jim samozřejmě snažil vysvětlovat, nebo mít připravené titulky)...
7) 16:00 - 16:30
Virtuální armáda a její letectvo, prezentace CEFv

17:00 - 17:30
Vyhlídkový let na Karlštejn s něčím malým, theoreticky by to šlo začít jakože VFR výlet z bodu A do bodu B a neříci lidem nic o tom letadle, a nakonci by se zjistilo že to letíme v nějakém superakrobatickém speciálu a kopnout tam nějakou jednoduchou akrobatickou sestavu...
Jsou to jen nápady, neberte to jako žádný závazný program, jen věci co mě napadly, budu rád za jakoukoliv diskuzi co z toho je dobré a co nechat, co vyhodit, co přidat, atd... Tak do mě
PB